آمار ديوان عدالت اداري حکم انتصاب سعيد مرتضوي به سمت رئيس سازمان تامين اجتماعي را ابطال کرد
 
درباره وبلاگ


به وبلاگ من خوش آمدید
آرشيو وبلاگ



نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 13
بازدید دیروز : 99
بازدید هفته : 474
بازدید ماه : 472
بازدید کل : 85812
تعداد مطالب : 106
تعداد نظرات : 1
تعداد آنلاین : 1

اتحاد با امام
راههای جلوگیری از نفوذ دشمنان
ديوان عدالت اداري حکم انتصاب سعيد مرتضوي به سمت رئيس سازمان تامين اجتماعي را ابطال کرد
خراسان - مورخ سه‌شنبه 1391/05/10 شماره انتشار 18181
نويسنده: انوار political@khorasannews.com
مديرکل حوزه رياست ديوان عدالت: راي صادره قطعي است و مرتضوي ديگر سمتي در تامين اجتماعي ندارد

پس از کش و قوس هاي فراوان درباره حضور مرتضوي در رياست سازمان تامين اجتماعي و شکايت برخي نمايندگان به ديوان عدالت اداري مبني بر قانوني نبودن اين انتصاب، هيئت عمومي ديوان عدالت اداري انتصاب سعيد مرتضوي دادستان سابق تهران به سمت رياست سازمان تامين اجتماعي را غيرقانوني اعلام کرد.

محمدجعفر منتظري، رئيس ديوان عدالت اداري در گفت وگو با ايسنا گفت: پرونده شکايت نمايندگان از تصميم وزير رفاه و تامين اجتماعي مبني بر غيرقانوني بودن انتصاب «سعيد مرتضوي» به سمت رياست اين سازمان صبح روز دوشنبه ۹مرداد در جلسه هيئت عمومي ديوان عدالت اداري مورد رسيدگي قرار گرفت. وي افزود: بر اين اساس با وارد تشخيص داده شدن شکايت نمايندگان، مصوبه وزير رفاه و تامين اجتماعي که در آن «سعيد مرتضوي» به عنوان رئيس سازمان تامين اجتماعي منصوب شده بود غيرقانوني اعلام و ابطال شد.

بر اساس راي صادره از سوي هيئت عمومي ديوان عدالت اداري، «سعيد مرتضوي» قانونا نمي تواند در راس مديريت سازمان تامين اجتماعي حضور داشته باشد. سعيد مرتضوي اسفندماه ۱۳۹۰ با حکم «شيخ الاسلامي» وزير کار، تعاون و رفاه اجتماعي رئيس سازمان تامين اجتماعي شد و پس از آن نمايندگان مجلس با ورود به موضوع در پي استيضاح وزير کار، تعاون و رفاه اجتماعي برآمدند اما با ميانجيگري «حدادعادل» موضوع استيضاح وزير منتفي شد ولي برخي نمايندگان مجلس با شکايت به ديوان عدالت اداري درخواست ابطال اين انتصاب را مطرح کردند.

همچنين مديرکل حوزه رياست ديوان عدالت اداري گفت: راي لغو انتصاب مرتضوي از مديرعاملي سازمان تامين اجتماعي قطعي است و اين فرد ديگر هيچ سمتي در سازمان تامين اجتماعي ندارد.

علي اکبر بختياري، مديرکل حوزه رياست ديوان عدالت اداري در گفت وگو با فارس، افزود: انتصاب مرتضوي در مديرعاملي تامين اجتماعي مغاير قانون تشخيص داده و شکايت نمايندگان وارد دانسته شد.

بختياري گفت: با اين راي به دليل اين که انتصاب وي مغاير قوانين بوده است، اين انتصاب ملغي شده و اين فرد ديگر هيچ سمتي در تامين اجتماعي ندارد. مديرکل حوزه رياست ديوان عدالت اداري تاکيد کرد: حکم صادره در اين زمينه، قطعي است.

به گزارش ايسنا، محسني اژه اي، سخنگوي قوه قضاييه نيز در جلسه روز گذشته خود با خبرنگاران با اشاره به غيرقانوني اعلام شدن تصدي سعيد مرتضوي بر رياست سازمان تامين اجتماعي، گفت: بعد از اعلام شکايت چند نفر از نمايندگان مجلس نسبت به جناب آقاي مرتضوي در ديوان عدالت اداري، امروز جلسه هيئت عمومي ديوان تشکيل شد و بعد از رسيدگي هاي مقدماتي آن طور که از رياست محترم ديوان عدالت شنيدم دو بحث در آن جا وجود داشت؛ يکي اين که آيا اصلا ديوان عدالت صلاحيت رسيدگي به اين امر را دارد و ثانيا آيا شکايت وارد است يا خير؟ وي افزود: هيئت عمومي ديوان عدالت اداري به اين دو مورد راي داد و شکايت را وارد دانست و در واقع انتصاب جناب آقاي مرتضوي را خلاف دانستند و حکم به نفع شکات دادند.

 

اسداللهي: نمايندگان مجلس اجرايي شدن حکم ديوان عدالت را پي گيري مي کنند

در همين حال غلامرضا اسداللهي، نماينده تربت جام و تايباد در مجلس و کميسيون برنامه و بودجه در گفت وگو با خراسان، درباره حکم ديوان عدالت اداري اظهار داشت: حکمي که ديوان عدالت اداري صادر کرده يک راي قطعي است و بايد به فرد ابلاغ شود.

وي افزود: برابر حکمي که ديوان عدالت اداري داده ديگر آقاي مرتضوي نمي تواند تصدي سازمان تامين اجتماعي را داشته باشد و اين حکم برگشت ناپذير است. اسداللهي گفت: با صدور اين حکم نمايندگان مجلس که شاکيان اصلي بوده اند، اجرايي شدن اين حکم را پي گيري خواهند کرد. نماينده تربت جام اظهار داشت: به نظرم در فضاي فعلي به قانون احترام گذاشته شود.

از طرف ديگر و با توجه به اين که مرتضوي تا زمان رسيدگي به پرونده قضايي اش در حالت تعليق است بهتر است به اين حکم تمکين کند. عضو کميسيون برنامه و بودجه در پاسخ به اين سوال که آيا ممکن است دولت به حکم تمکين نکند، گفت: دولت بايد تمکين کند چون حکم قضايي در اين ارتباط صادر شده است. يادآور مي شود انتصاب مرتضوي به سمت رياست سازمان تامين اجتماعي باعث ارائه طرح استيضاح وزير کار شد که اکنون نمايندگان منتظر اجراي اين حکم هستند.

 

واکنش سايت تامين اجتماعي به خبر ابطال حکم رياست مرتضوي

در همين حال به گزارش ايسنا در حالي خبر ابطال حکم انتصاب سعيد مرتضوي به عنوان مدير عامل تامين اجتماعي از سوي هيات عمومي ديوان عدالت اداري منتشر شد که بر اساس گزارش منتشره در پايگاه اطلاع‌رساني تامين اجتماعي، هيات عمومي اساسا صلاحيت ورود در اين موضوع را نداشته است.

شبکه ايران وابسته به روزنامه ايران ارگان رسمي دولت نيز در پي راي هيئت عمومي ديوان عدالت اداري مبني بر مردود دانستن حکم انتصاب سعيد مرتضوي به عنوان مدير عامل صندوق تامين اجتماعي، در مطلبي نوشت که کميسيون تخصصي بيمه بازنشستگي و کار و کارگري ديوان عدالت اداري با اکثريت آرا اعلام کرده است که هيات عمومي ديوان عدالت اداري صلاحيت رسيدگي به موضوع انتصاب سعيد مرتضوي به عنوان مدير عامل صندوق تامين اجتماعي را ندارد.



 

ديپلمات عرب: ترکيه هشدار شديدي از جانب ايران دريافت کرد
خراسان - مورخ سه‌شنبه 1391/05/10 شماره انتشار 18181

فارس- يک ديپلمات عرب که کشورش از حاميان سوريه است ديروز در گفت وگو با الوطن اعلام کرد که آنکارا اخير ا هشدار شديداللحني از تهران دريافت کرده است و ايران مقامات ترکيه را درباره هرگونه اقدام نظامي عليه سوريه به شدت بر حذر داشته است. اين ديپلمات اعلام کرد که محتواي پيام هشدار آميز ايران به مقامات ترکيه اين بود که «مبادا قاعده بازي را بر هم بزنيد». وي افزود که اين هشدار در واکنش به تهديدهاي اخير رجب طيب اردوغان نخست‌وزير ترکيه عليه سوريه مطرح شد که ادعا کرد کشورش مي‌تواند براي تحت پيگرد قرار دادن عناصر جدايي‌طلب کردها (پ.ک.ک) حتي وارد خاک سوريه شود. همزمان ايرنا گزارش داد که معاون وزير خارجه ترکيه براي گفت وگو با مقام هاي ايران به تهران سفر مي کند.



حضور سران 31 کشور در اجلاس غير متعهدها قطعي شد
خراسان - مورخ سه‌شنبه 1391/05/10 شماره انتشار 18181

سخنگوي معاون ارتباط و اطلاع‌رساني شانزدهمين اجلاس سران غيرمتعهدها در تهران اعلام کرد که تاکنون 31 کشور اعلام کرده‌اند که در سطح سران در اين اجلاس شرکت مي‌کنند و قطعاً تا زمان برگزاري اجلاس اين تعداد افزايش پيدا مي‌کند. فرقاني در گفت‌وگو با ايسنا، با يادآوري اين‌که اين اجلاس درتاريخ 9 و 10 شهريورماه در سطح سران در تاريخ 7 و 8 شهريور در سطح وزراي خارجه و 5 و 6 شهريور ماه در سطح کارشناسان برگزار خواهد شد، گفت: در اجلاس کارشناسان بيانيه اجلاس تنظيم خواهد شد، وزراي خارجه آن را تاييد و سران آن را امضاء مي‌کنند.

وي همچنين در مورد تعطيلي تهران در زمان برگزاري اجلاس و اين‌که چه روزهايي تعطيل خواهد بودنيز اظهارداشت: اين موضوع در ستاد در حال بررسي است و هنوز تصميم‌گيري نهايي نشده است. سخنگوي معاون ارتباط و اطلاع‌رساني شانزدهمين اجلاس سران غيرمتعهدها همچنين در مورد دعوت از مصر براي شرکت در اين اجلاس و تحويل رياست اجلاس به تهران ادامه داد: ما از طريق کانال‌هاي ديپلماتيک به طرف مصري اعلام کرديم که آمادگي تسليم دعوتنامه رييس جمهور مصر را داريم و نمايندگي را در اين زمينه اعلام کنيم و منتظر هستيم طرف مصري اعلام کند، در چه سطحي اين دعوتنامه را دريافت خواهدکرد.



صالحي:به مذاکرات بيشتري نياز است اما بايد حق غني سازي ايران به رسميت شناخته شود
خراسان - مورخ سه‌شنبه 1391/05/10 شماره انتشار 18181

با گذشت يک هفته از مذاکرات معاونان جليلي و اشتون در استانبول و گزارش هاي متناقض از ادامه مذاکرات، خبرگزاري رويترز گزارش داد که علي اکبر صالحي وزير خارجه کشورمان با بيان اين که شکست مذاکرات به نفع هيچ کس نيست اظهار داشت: «نمي توانم با اطمينان بگويم اما اگر همه چيز به شکل عادي پيش برود، بايد مذاکرات بيشتري انجام گيرد.» صالحي که با روزنامه اتريشي استاندارد گفت وگو مي کرد افزود: بايد حق ايران براي انجام غني سازي به رسميت شناخته شود.

همزمان لئوپانتا وزير دفاع آمريکا احتمال حمله رژيم صهيونيستي در آينده نزديک به ايرن را کم اهميت جلوه داد و گفت: نظر من اين است که آن ها هيچ تصميمي در رابطه با ايران نگرفته اند و به حمايت از تلاش بين المللي براي اعمال فشار عليه ايران ادامه مي دهند.مشروح اين گزارش در پي مي آيد.

 

صالحي: شکست مذاکرات ايران و ۱+۵ به نفع هيچ کس نيست

خبرگزاري رويترز با اشاره به نشست استانبول در اوايل ماه جاري ميان نمايندگان ايران و ۱+۵ گزارش داد: علي اکبر صالحي، وزير امور خارجه ايران در گفت وگويي با روزنامه اتريشي استاندارد که روز دوشنبه منتشر شد، درباره مذاکرات مربوط به برنامه هسته اي ايران گفت که «نمي توانم با اطمينان بگويم اما اگر همه چيز به شکل عادي پيش برود، بايد مذاکرات بيش تري انجام گيرد.»به گزارش ايسنا وي افزود: شکست مذاکرات به نفع هيچ کس نيست. شکاف ها فقط از طريق گفت وگو مي تواند رفع شود.صالحي گفت که با اين حال بايد حق ايران براي انجام غني سازي اورانيوم به رسميت شناخته شود و «اين يک مسئله اصولي است.»

 

نمي خواهيم تنگه هرمز را ببنديم

بر اساس اين گزارش، صالحي در بخش ديگري ازا ين گفت وگو اظهار کرد که ايران نمي خواهد تنگه هرمز را ببندد.وي گفت: خليج فارس شاه راهي براي ايران و منطقه و جامعه بين المللي است. ما منطقي هستيم. ما نمي خواهيم اين شاه راه را ببنديم و باعث ناراحتي شويم. اما اگر مجبور شويم، ايران بايد براي دفاع از حق حاکميت و منافع ملي اش هر اقدامي را انجام دهد.

 

وال استريت ژورنال:ايران براي دور زدن تحريم ماهرانه عمل مي کند

در همين حال به گزارش فارس به نقل از وال استريت ژورنال، تقريبا همه در کنگره آمريکا با آنچه تحريم هاي فلج کننده عليه ايران خوانده مي شود، موافق اند يا دست کم ادعا مي کنند که با آن موافق اند اما بايد ديد در عمل چه کسي به آنها پايبند است. بنابراين گزارش، مجلس نمايندگان و سناي آمريکا در حال کار بر روي دو طرح جديد تحريم ايران هستند تا راه هاي دور زدن تحريم ها ي ضدايراني را ببندند. اقدامات پيش بيني شده در اين طرح عبارتند از افزايش تعداد عناصر ايراني تحريم شده و تحميل جريمه به شرکت هاي خارجي که با شرکت هاي مالي و بخش انرژي ايران ارتباط دارند. وال استريت ژورنال اذعان کرده که ايرانيان به راحتي شرکت هاي جديدي را جايگزين شرکت هاي تحريم شده مي کنند. همچنين ايرانيان در بازکردن کانال هاي مالي براي دور زدن تحريم ها زبردست هستند. فروش نفت در برابر طلاي ترکيه و استفاده از شرکت هاي خارجي سايه از جمله اقدامات ايران در اين حوزه است.اين روند نشان گر آن است که نگاه آمريکا به تحريم ها که شامل تعقيب شرکت ها و اشخاص منفرد ايراني است به مرور زمان کارايي خود را از دست مي دهد.اين گزارش مي افزايد:وزارت خزانه داري آمريکا هرگز نمي تواند با سرعتي که ايران شرکت ايجاد مي کند، آنها را رديابي و تحريم کند. به جاي آن بايد به هر شرکتي که نفت ايران را خريده يا حمل مي کند هشدار داد که در حال نقض قوانين آمريکاست. پس تحريم کنندگان سردرگم در تحريم ها مي باشند و ايران در اين زمينه ماهرانه عمل مي کند.

 

وزير دفاع آمريکا: اسرائيل تصميمي درباره ايران نگرفته است

همزمان به گزارش ايسنا روزنامه واشنگتن پست نوشت: لئون پانتا، وزير دفاع آمريکا روز يکشنبه سعي کرد آمريکا و رژيم صهيونيستي را در حمايت از تحريم هاي بين المللي و نه تدابير نظامي در رابطه با برنامه هسته اي ايران متحد، نشان دهد.

پانتا با کم اهميت دانستن احتمال حمله اسرائيل در آينده نزديک به ايران گفت: نظر من اين است که آن ها هيچ تصميمي در رابطه با ايران نگرفته اند و به حمايت از تلاش بين المللي براي اعمال فشار عليه ايران ادامه مي دهند.اين در حالي است که بنيامين نتانياهو، نخست وزير رژيم صهيونيستي در ديدار ميت رامني نامزد جمهوري خواه آمريکا گفته است که تحريم ها حتي ذره اي برنامه هسته اي ايران را عقب نرانده است. نتانياهو اعلام کرد: تهديد نظامي قدرتمند به همراه تحريم ها مي تواند شانسي براي تغيير اوضاع داشته باشد.

 

گانتس: توان موشکي ايران متفاوت تر از قبل است

در همين حال به گزارش فارس، کانال 10 تلويزيون رژيم صهيونيستي گزارش داد که "بني گانتس" اخيرا در جلساتي که پشت درهاي بسته برگزار مي شد، ضمن مخالفت با هر گونه اقدام نظامي عليه ايران تاکيد کرده است: توانايي اسرائيل براي پاسخ ويران کننده به توانمندي هاي هسته اي ايران محدود است و توان اسرائيل در مقايسه با توانايي هاي آمريکا ناچيز است.

گانتس همچنين هشدار داد که جبهه داخلي اين روزها براي مقابله با تهديدات ايران و شليک موشک هاي ايراني آمادگي ندارد زيرا توان موشکي ايران بسيار متفاوت تر از قبل است.



افزايش خودکشي در ميان اعضاي گروهک تروريستي منافقين
خراسان - مورخ سه‌شنبه 1391/05/10 شماره انتشار 18181

منابع داخل کمپ اشرف از افزايش خودکشي‌ در ميان اعضاي گروهک تروريستي منافقين خبر داد.به گزارش ايسنا سايت اينترنتي اشرف‌نيوز به نقل از منابع داخل کمپ اشرف آورده است که وضعيت خودکشي در ميان اعضاي اين گروهک به صورت غيرعادي افزايش يافته است. هم‌چنين اين پديده بنا بر دلايل نامشخصي در ميان افراد اين گروهک چه آن‌هايي که به ليبرتي منتقل شدند و چه آن‌هايي که در کمپ اشرف باقي ماندند، گسترش يافته است. بنا بر اعلام اين فرد که بنا بر مسايل امنيتي نامي از وي برده نشده است، دو روز پيش يکي از اعضاي اين گروهک در کمپ اشرف در استان ديالي خودکشي کرد.

اين فرد بيان کرد: بحران روان‌پريشي و تمايل به خودکشي به يکي از مسايل آشکار در ميان بسياري از اعضاي گروهک تبديل شده است و به نظر مي‌رسد که خستگي، بيماري‌هاي روحي و رواني، ترس و وحشت از آينده از دلايل اصلي رشد پديده خودکشي در ميان افراد باشد.



اژه اي: حکم اعدام براي 4 متهم پرونده فساد بزرگ مالي صادر شد
خراسان - مورخ سه‌شنبه 1391/05/10 شماره انتشار 18181
نويسنده: هادي محمدي political@khorasannews.com

سخنگوي قوه قضاييه با اعلام اين که بر اساس حکم دادگاه فساد بزرگ بانکي 4نفر از متهمين اصلي اين پرونده به اعدام و 2نفر به حبس ابد محکوم شده اند ، افزود : حکم هر 39نفر متهم اين پرونده صادر شده و در مرحله تايپ حکم به سر مي برد.به گزارش خراسان حجت الاسلام غلامحسين محسني اژه اي سخنگوي قوه قضاييه که در سي و سومين نشست خبري خود سخن مي گفت از ابلاغ حکم متهمان دادگاه فساد بانکي به متهمان و وکلاي آنها در چند روز آينده خبر داد و افزود : حکم قاضي سراج که بالغ بر چندصد صفحه دست نويس بوده در مرحله تايپ است و برابر اين حکم 4نفر به اعدام، دو نفر به حبس ابد و مابقي به حبس هاي طولاني مدت همچون 25سال، 20سال، 10 سال و کمتر محکوم شده اند.سخنگوي قوه قضاييه همچنين مجازات اين متهمان را مطابق قوانين قضايي کشور از جمله قانون اختلال گران در نظام اقتصادي و پولشويي دانست و افزود : رد اصل مال ، جريمه نقدي معادل همان مبلغ اختلال، جريمه يک چهارم مبلغ پولشويي شده از جمله مجازاتهاي ديگر اين افراد است .وي با اشاره به حضور افرادي از کارمندان دولت، مديرکل و يا معاون وزير در اين پرونده ، گفت : براي اين افراد نيز مجازات هايي شامل انفصال از خدمات دولتي، رد مال ، جريمه، شلاق و ... در نظر گرفته شده است.محسني اژه اي تصريح کرد: اين احکام غير قطعي و قابل تجديد نظر است که در اين پرونده دادگاه تجديدنظر ديوان عالي کشور خواهد بود.دادستان کل کشور به اعلام حکم لغو انتصاب سعيد مرتضوي به رياست سازمان تامين اجتماعي از سوي ديوان عدالت اداري نيز اشاره کرد و ضمن تاييد اين خبر گفت : بعد از اعلام شکايت چند نفر از نمايندگان مجلس نسبت به انتصاب مرتضوي ، هيات عمومي ديوان عدالت اداري روز دوشنبه جلسه ترتيب داد و پس از توضيحات مقدماتي ضمن تاييد صلاحيت ديوان براي رسيدگي به اين شکايت ، شکايت نمايندگان را وارد تشخيص داده و حکم به لغو انتصاب او داد.سخنگوي قوه قضاييه در پاسخ به سوال خبرنگاري که از وي درباره سرنوشت احمد شريعت وبلاگ‌ نويس حامي دولت که به تازگي دستگير شده است پرسيد، وي ضمن گلايه از خبرنگاران در باره اسم نبردن از افراد گفت : ايشان به واسطه مطالبي که در وبلاگش منتشر کرده بود تحت تعقيب قرار گرفته و اکنون هم با قرار زنداني شده است اما از توضيح بيشتر پرونده معذور هستم.

حکم دادگاه بيمه به زودي صادر مي شود

يکي از خبرنگاران قديمي مطبوعات از دادستان کل کشور در مورد برگزاري بخش دوم دادگاه بيمه ايران و احتمال به دادگاه آمدن معاون اول رييس جمهور در مورد اين پرونده پرسيد که محسني اژه اي سوالش را تکراري دانست و گفت : در اين مورد جوابي ندارم اما حکم پرونده بيمه نيز به زودي صادر خواهد شد.

 

سوالي درباره احتمال حضور (غ-ک) شهردار پيشين تهران در انتخابات

وي همچنين درمورد شايعات مربوط به دستگيري 60تن از اعضاي انجمن حجتيه در نيمه شعبان امسال اظهار بي اطلاعي کرد و درباره اخبار مربوط به بازداشت محمدعلي رامين معاون پيشين مطبوعاتي وزارت ارشاد به جرم جاسوسي نيز گفت: من کلاً چيزي درباره دستگيري معاونان وزارت ارشاد چه اسبق چه فعلي نشنيده ام .دادستان کل کشور در پاسخ به سوال خبرنگاري که در مورد (غ-ک) شهردار پيشين تهران که سابقه محکوميت دارد و اخيرا امکان حضورش در انتخابات شوراها زياد شده پرسيد ، گفت : به واسطه گذشت سالها خاطرم نيست که پرونده اين فرد هنوز بخش مفتوح دارد يا خير.وي افزود: زماني که فردي به محکوميتي محکوم مي‌شود و دوران محکوميتش به پايان مي‌ رسد، براي شرکت در انتخابات شرايط ديگري نيز وجود دارد که بستگي به نوع محکوميت و ادامه آثار آن در آينده دارد سخنگوي دستگاه قضا خاطرنشان کرد: فارغ از نوع محکوميت هر کسي که بخواهد در انتخابات فعاليت کند با مراجع تشخيص صلاحيت مواجه خواهد شد که بر اساس ساز و کار خاص خود و فارغ از محکوميت‌ هايي که فرد داشته نسبت به داشتن يا نداشتن صلاحيت فرد تصميم‌ گيري مي‌ کنند.

 

بخشنامه بررسي اعسار زندانيان مهريه و ديه

سخنگوي دستگاه قضا در ادامه در خصوص بخشنامه آزادي زندانيان ديه و مهريه معسر گفت: در اين رابطه بحث جدي حقوقي و شرعي در قوه قضائيه مطرح شد و بخشنامه اي به همه دادگاه ها ارسال شد که در آن آمده است اگر محرز شد فرد بدهکار پول يا اموالي دارد آن را از وي بگيرند ولي اگر احراز نشد اول دادخواست بررسي و در صورت مشخص شدن دارا نبودن او زنداني نشود. اين بخشنامه به تمام دادگاه ها فرستاده شده و زندانيان بدهکار نيز براساس آن آزاد مي شوند.خبرنگاري با اشاره به اين بخشنامه پرسيد: با اين وجود آيا 60هزار زندانِي مهريه مشمول عفو مي ‌شوند؟

و محسني ‌اژه ‌اي در پاسخ گفت: اصلا چنين عددي درست نيست ؛ ضمن اينکه عفو نمي ‌شوند بلکه اگر کسي اعسارش ثابت شود زندان نمي ‌رود و اگر کسي در زندان است، از زندان آزاد مي ‌شود.

 

شکايت نماينده مجلس از مدير خودروساز

دادستان کل کشور همچنين در پاسخ به پرسشي درباره ارسال گزارش تحقيق و تفحص مجلس از شرکت هاي خودروسازي به قوه قضائيه اظهار داشت: در اين رابطه تاکنون شکايتي به قوه قضائيه فرستاده نشده است، اما يکي از نمايندگان مجلس به تازگي شکايتي را از مديران يک شرکت خودروسازي مطرح کرده که در حال رسيدگي است.

 

از جزئيات حکم مرتضوي اطلاعي ندارم

در ادامه سخنگوي قوه قضاييه در پاسخ به سوال خراسان که خواستار روشن شدن روال اجراي حکم لغو انتصاب سعيد مرتضوي شده بود و اينکه او از امروز به کار خود ادامه خواهد داد يا خير ؟ گفت : از جزئيات حکم اطلاعي ندارم بايد آن را بررسي کنم تا درباره جزئيات اجراي آن پاسخ دهم. امکان دارد رأي قابل اعتراض و بررسي مجدد باشد.

 

به مشکل درياچه اروميه ورود نکرده ايم

محسني اژه اي درباره ورود دادستاني به ماجراي درياچه اروميه نيز اظهار داشت: در اين زمينه دادستاني به ماجرا ورودي پيدا نکرده و موضوع از طريق نمايندگان، مسئولان استاني و رئيس سازمان محيط زيست در حال پيگيري است.دادستان کل کشور همچنين در خصوص صحت خبر دستگيري يکي از مديران شعب بانک ها در شهر ري به اتهام اختلاس يازده ميليارد توماني و دستگيري وي در هنگام خروج از کشور گفت:‌ اين که پرونده اي در شهرري در رابطه با يکي از بانک ها تشکيل شده و افرادي نيز تحت تعقيب قرار دارند صحت دارد اما از ميزان اختلاس اطلاعي ندارم.

 

تغييري در مورد وضعيت موسوي و کروبي ايجاد نخواهد شد

محسني اژه اي در مورد رايزني هايي از سوي خاتمي براي آزادي موسوي و کروبي گفت: اينکه افراد بخواهند خلاف قانون کاري را انجام دهند پذيرفته نيست. ولي در مورد اين دونفر بايد بگويم که کساني که آن ظلم عظيم را کرده و نا امني در کشور راه انداختند نمي شود کسي صبح از خانه اش بلند شود و بيايد و دنبال آزادي آنها باشد. البته آنها حبس نيستند و در خانه هستند و تغييري در وضعيت آنها رخ نخواهد داد.

 

اگر به سپاه ظلم شود وارد عمل مي شويم

دادستان کل کشور در پاسخ به سوال خبرنگاري در مورد نشر اکاذيب علي مطهري و تکرار اين حرفها توسط يک فرد ديگر بر عليه سپاه گفت: اگر کسي بخواهد ظلمي به سپاه داشته باشد و جنبه عمومي داشته باشد وارد مي شويم. ولي در مورد اول هنوز سپاه بر عليه علي مطهري شکايت نکرده است.

 

از پرونده جواد لاريجاني اطلاع جديدي ندارم

محسني اژه‌ اي همچنين در پاسخ سؤال يکي از خبرنگاران که از وي درباره سرنوشت پرونده جواد لاريجاني از او پرسيد، گفت: متأسفانه من اطلاعات جديدي از اين پرونده در دست ندارم که بخواهم به شما ارائه کنم.

 

تعهد سايت الف باعث رفع فيلتر

وي در پاسخ به سوال ديگر خراسان درباره رفع فيلتر سايت الف نيز گفت: قرار نبود اين سايت تا آخر دنيا فيلتر بماند، در‌برخي از موارد سايت‌ها مطالب مجرمانه خود را حذف مي ‌کنند يا تعهداتي مي ‌دهند که ديگر تکرار نکنند و به اين ترتيب مشمول عفو مي ‌شوند و سايت آنها از فيلتر خارج مي‌ شود.



تابش: بايد نگران دور زدن برخي قوانين به بهانه گذر از تحريم ها باشيم
خراسان - مورخ دوشنبه 1391/05/09 شماره انتشار 18180

خبرنگار پارلماني - محمدرضا تابش، نماينده مردم اردکان در مجلس با اخطار قانون اساسي خطاب به علي لاريجاني گفت: انصافا بايد اذعان کرد که اداره کشور در شرايط کنوني کار سختي است و گزارش وزرا در جلسه غيرعلني روز چهارشنبه مجلس حاکي از تلاش آن ها براي مقابله با تحريم هاست اما مطلبي که بايد نگران باشيم، دور زدن برخي قوانين به بهانه گذر از تحريم هاست در حالي که رهبر معظم انقلاب همواره بر قانون گرايي تاکيد دارند. نماينده اردکان در مجلس بر همين اساس يادآور شد: در حال حاضر طبق اصل ۱۷۶ قانون اساسي، ستاد تدابير ويژه براي مقابله با تحريم ها تشکيل شده که اين ستاد مي تواند دستگاه ها را با يکديگر هماهنگ کند اما نمي تواند امور فراقانوني را هدايت کند.



مديرمسئول روزنامه خراسان با اشاره به فجايع ميانمار: نبود اطلاع‌رساني مناسب مانع از واکنش مؤثر مسلمانان شده است
خراسان - مورخ دوشنبه 1391/05/09 شماره انتشار 18180

مديرمسئول روزنامه خراسان، اطلاع رساني ميداني و عيني را براي روشن شدن افکار عمومي مسلمين جهان، بسيار موثر دانست و تاکيد کرد که اگر جنايات ميانمار، محکوم و متوقف نشوند ممکن است اين کار رواج يابد و در ديگر نقاط جهان هم رخ دهد.

کورش شجاعي در گفت و گو با شفقنا (پايگاه بين المللي همکاري هاي خبري شيعه)، نقش رسانه ها و مطبوعات را در متوقف کردن فجايع اخير ميانمار بسيار تاثيرگذار دانست و اظهار کرد: رسانه هاي داخلي، رسانه هاي جهان اسلام و هم رسانه هايي که داعيه استقلال و آزادي خواهي دارند بايد به اين بحث قتل عام و کشتار مردم بيگناه ميانمار توجه کنند، زيرا مسلمانان ميانمار جدا از بحث مسلمان بودنشان، انسان هستند و هر انساني با هر دين و مسلک و قوميتي، از حقوقي برخوردار است که ابتدايي ترين حقوق هر انسان حيات اوست. او فجايع اخير ميانمار را يک آدم کشي علني خواند و درباره سکوت و نقش مجامع و سازمان هاي بين المللي گفت: سازمان هاي بين المللي مشخص نيست با چه توجيهي خود را کنار کشيده اند و در مقابل اين جنايت و آدم کشي سکوت کرده اند؛ متأسفانه تا الان نه سازمان ملل موضع مناسبي گرفته و اقدام مناسبي کرده، نه حتي سازمان کنفرانس اسلامي تحرکي نشان داده است و نه حتي کشورهاي مسلمان! مديرمسئول روزنامه خراسان معتقد است: حداقل انتظاري که از کشورهاي اسلامي، فعالان حقوق بشر و خاصه سازمان کنفرانس اسلامي داريم، صدور بيانيه اي عليه اين حرکت غير انساني است. او يک ريشه اين جريان را عدم اطلاع رساني يا بايکوت خبري دانست و افزود: به عقيده من آنها از روي عمد نمي خواهند اطلاعات به دست مسلمانان و مردم جهان برسد. در اين ميان رسانه هايي که داعيه عدالت و انسان دوستي و بشر دوستي دارند، بايد حضور فعال داشته و اطلاع رساني کنند.

شجاعي، اطلاع رساني ميداني و عيني را براي روشن شدن افکار عمومي جهان، بسيار موثر دانست و تاکيد کرد: اگر رسانه هايي که تحت نظام استکباري و لابي هاي صهيونيستي و امپرياليستي هستند، از تحت حاکميت آنها بيرون بيايند و با نگاه آزادي خواهانه و انسان دوستانه به اين مساله نگاه کنند، قطعا پوشش خبري و گزارش از اين منطقه مظلوم، بر افکار عمومي جهان تأثير خواهد گذاشت.

شجاعي يادآور شد: تنها مسلمانان نيستند که بايد واکنش نشان دهند بلکه همه مردم آزاديخواه و بشردوست و صلح طلب جهان اگر مطلع شوند در مقابل اين جنايت ها واکنش نشان مي دهند و البته اين واکنش ها شدت و ضعف خواهد داشت. شجاعي، از عدم واکنش کشورهاي همسايه ميانمار درباره فجايع اخير اين کشور ابراز تاسف کرد و افزود: تاسف بار تر اين است که با وجود اين که حدود 5 تا 10 درصد اين کشور 50 ميليون نفري را مسلمانان تشکيل مي دهند اما نسبت به اين جنايات آن طور که شايسته است واکنش نشان نمي دهند و اين به دليل عدم اطلاع رساني و بسته بودن نظام حاکم در ميانمار است. شجاعي درباره وظيفه مجامع بين المللي، سازمان ملل، مسلمانان و به ويژه تشکل هاي غيردولتي تاکيد کرد: به لحاظ انساني به نظر من بايد قطعنامه اي عليه رژيم ميانمار در سازمان ملل و حتي شوراي امنيت صادر شود و سازمان کنفرانس اسلامي بايد به شدت اين جنايت را محکوم کند و مسلمانان سراسر دنيا اين جنايت را محکوم و متوقف کنند.



نشست بررسي ابعاد حقوقي و بين‌المللي کشتار دسته جمعي مسلمانان ميانمار و مسئوليت جامعه بين‌المللي برگزار شد
خراسان - مورخ دوشنبه 1391/05/09 شماره انتشار 18180
نويسنده: هادي محمدي political@khorasannews.com

نشستي حقوقي با عنوان "بررسي ابعاد حقوقي و بين المللي کشتار دسته جمعي مسلمانان ميانمار و مسئوليت جامعه بين المللي" در دفتر کميسيون حقوق بشر اسلامي ايران در تهران با حضور4 تن از استادان حقوق بين الملل دانشگاههاي کشورمان برگزار شد. در ابتداي اين نشست دکتر توکل حبيب‌زاده استاد حقوق بين‌الملل دانشگاه امام صادق (ع) با اشاره به گزارش هاي حقوق بشري مجامع بين المللي در مورد ميانمار از جمله گزارش سال 2004 عفو بين‌الملل ، گزارش سال 2005 کميسيون حقوق بشر اسلامي لندن و همچنين گزارش کميسيون حقوق بشر سازمان ملل گفت: براساس اطلاعات اين گزارش ‌ها، مسلمانان در ميانمار داراي سابقه‌اي طولاني بوده و بنابر ادعاي برخي مقامات اين کشور مهاجر يا پناهنده نيستند. وي افزود : گزارش عفو بين ‌الملل در سال 2004 و شصتمين جلسه شوراي حقوق بشر سازمان ملل اعلام مي‌ کند که عدم اعطاي حق شهروندي به مسلمانان، عدم دسترسي به آموزش متوسطه، قتل ‌هاي غيرقانوني، تجاوز به زنان توسط نيروهاي نظامي، شکنجه، اسکان مجدد اجباري، تخريب منازل، عدم اجازه ساخت و توسعه مساجد و دسترسي نداشتن به خدمات پزشکي در شهرها و همچنين وادار شدن به کار اجباري از سوي ارتش از جمله موارد نقض حقوق بشر عليه مسلمانان است و آنها حق شهروندي ندارند. حبيب زاده ريشه درگيري ميان مسلمانان و بوداييان را در استقلال ‌خواهي مسلمانان ميانمار دانست که باعث شد سياست دولت در قبال آنها تغيير کند و درگيري‌ هاي بين مسلمانان و بودائيان شکل گيرد. استاد دانشگاه امام صادق (ع) ادامه ‌داد:‌ طي سالهاي 96، 97 و 2001 درگيري‌ هاي مشابهي بين مسلمانان و بودائيان اين کشور رخ داد که امسال نيز آتش اين فتنه دوباره در گرفته و متأسفانه در اين درگيري‌ها دولت هيچگاه با بي‌ طرفي اقدام نکرده بلکه همواره جانب اکثريت مردم ميانمار يعني بودائيان را گرفته است. وي درباره مسئوليت دولت ميانمار در قبال اين کشتار يادآور شد: بنده معتقدم دولت ميانمار شريک در اين جرم است.

ترديدهايي درباره اعداد و ارقام قربانيان اين حادثه وجود دارد

در ادامه اين نشست دکتر بهرام مستقيمي استاد دانشگاه تهران نيز در زمينه ابعاد حقوقي جنايات ميانمار با بيان اينکه ترديد‌هايي در مورد اعداد و ارقام قربانيان اين حادثه وجود دارد يادآور شد: عده ‌اي در اين خصوص به طرز فجيعي کشته شده ‌اند، پس در اينکه جنايت رخ داده نبايد شکي کرد اما در جنايت رخ داده که آيا عليه بشريت بوده، پاکسازي بوده يا نسل کشي است، اختلاف وجود دارد. وي ادامه داد: اگرچه رقم خاصي براي اينکه بگوييم جنايت عليه بشريت بوده يا نسل‌ کشي يا براي پاکسازي صورت گرفته است، وجود ندارد اما اگر جنايت به صورت سازمان يافته رخ دهد و بي توجهي حافظان نظم به چنين اتفاقاتي را شاهد باشيم، مي ‌توان آن را جنايت عليه بشريت خواند و دراين مورد گزارش شده که جنايات در مکان ‌هايي رخ داده که مقامات حکومتي مي ‌توانستند مانع آن شوند و از سوي ديگر رئيس جمهور ميانمار نيز اعتقادي ندارد که مسلمانان ، شهروند اين کشور هستند.

 

آن چه در ميانمار اتفاق افتاده جنايتي است که داراي اثر بين المللي است

اين استاد دانشگاه تهران با اشاره به اينکه گفته مي شود در ميانمار 3 جوان مسلمان به يک دختر بودايي تجاوز کرده و پس از آن اعدام شده ‌اند، گفت: اين موضوع باعث بروز درگيري ‌هاي گسترده و شرايط غير طبيعي در اين کشور شده بود که اگر دولت در بدو امر به درستي برخورد مي ‌کرد چنين اتفاقاتي نمي‌ افتاد. مستقيمي افزود : آنچه که در ميانمار اتفاق افتاده، جنايتي است که داراي اثر بين‌المللي است يعني جنايتي است که به ديگران هم سرايت مي ‌کند و در نتيجه بخشي از جامعه بين‌ المللي مانند سازمان همکاري اسلامي که احساس نزديکي و قرابت با جمعيت مسلمانان ميانمار مي ‌کنند و حتي سازمان ملل بايد وارد عمل شوند. وي ضمن مسئول دانستن دولت ميانمار در ارتکاب اين جنايت تصريح کرد : اگر دولت ميانمار اقدامات لازم را انجام داده بود، بودايي‌ ها امکان اين را نداشتند که مسلمانان را مورد حمله قرار دهند و شواهدي وجود دارد که نشان مي ‌دهد اين قضيه فقط جنايت نيست بلکه موضوع چيزي بيش از جنايت عليه مسلمانان بلکه جنايت عليه ارزش هاي بشردوستانه است که باعث جريحه دار شدن مردم دنيا شده است.

 

مشکل اساسي در ميانمار مربوط به رفتار دولت است

دکتر اسعد اردلان استاد حقوق بين الملل نيز که در اين نشست حاضر بود با تاکيد بر نياز به رسانه اي شدن اين جنايت افزود : مشکل اساسي در ميانمار در رفتار دولت بوده که اولا مسلمانان را بي ‌تابعيت دانسته ‌اند و ثانيا معيارهايي را که حقوق بين‌ الملل براي آنها مشخص کرده مانند حق آزادي، مهاجرت و ... را در مورد مسلمانان مراعات نکرده ‌اند. اردلان با بيان اينکه جامعه بين ‌الملل در قبال دولت ميانمار بايد طلب مسئوليت کند، خاطرنشان کرد: چه مسلمانان را تبعه ميانمار بدانيم و چه بيگانه، مهاجر يا پناهنده ، دولت مسئول حفظ جان، مال و آزادي آنان است. وي تاکيد کرد : کشتار دسته‌ جمعي مسلمانان در ميانمار بسيار گسترده ‌تر از آن چيزي است که مي ‌شنويم. بر همين اساس مي ‌توانيم اين موضوع را به عنوان نقض فاحش حقوق بشردوستانه بدانيم، لذا دولت ميانمار بايد در قبال اين کشتار پاسخگو باشد.

 

بايد دولت برمه را به پذيرش خبرنگاران وادار کنند

اردلان گفت: سازمان ‌هاي مستقل مدافع حقوق بشر يا نهادهايي که دنبال احقاق حقوق هستند، بايد کشتار مسلمانان در ميانمار را رسانه ‌اي کنند و به دولت‌ ها فشار بياورند تا اين موضوع را مورد بررسي قرار دهند. به اعتقاد بنده نقش رسانه‌ هاي جمعي و گروهي و نهادهاي حقوق بشر يا حقوق بشردوستانه در توزيع اطلاعات بسيار زياد است و اولين گام آنها اين است که بايد دولت برمه را به پذيرش خبرنگاران وادار کنند تا خبرنگاران اين موضوع را اعلام کنند. وي تصريح کرد: جامعه جهاني بايد نسبت به کشتار مسلمانان در ميانمار حساس شود؛ لذا همه ما مسئول هستيم که براي پيشگيري از توسعه اين اقدامات در دنيا از هرکاري از جمله در زمينه اطلاع ‌رساني دريغ نکنيم. اردلان در خصوص درگيري‌ هاي رخ داده بين بوداييان و مسلمانان با بيان اينکه حتي اگر بپذيريم اين يک جنگ داخلي بين مسلمانان و بوداييان بوده، شامل جنايت جنگي و جنايت عليه بشريت مي ‌شود، خاطرنشان کرد: دولت برمه در اين زمينه باز هم مقصر است. وي با بيان اينکه جامعه بين ‌المللي اعم از تک تک دولت‌ ها و سازمان‌ هاي بين‌ المللي که صلح و امنيت بين‌ الملل را در دستور کار دارند مي ‌توانند اين موضوع را نقض صلح و امنيت منطقه ‌اي و بين‌المللي دانسته و عليه آن موضع بگيرند، گفت: بايد احراز شود که تهديد عليه صلح است تا شوراي امنيت نيز وارد ميدان شده و به آن رسيدگي کند، اما پيش از آن سازمان‌ هاي منطقه‌ اي از جمله "آ سه آن"، مي ‌توانند اين موضوع را به عنوان نقض فاحش حقوق بشر دنبال کنند تا دولت برمه در موضعي قرار گيرد که متوجه شود بايد پاسخگوي جامعه بين ‌المللي در قبال اين جنايت باشد.

 

جامعه ميانمار، جامعه اي بسته است

همچنين در پايان اين نشست دکتر علي رضا ديهيم عضو هيات علمي دانشگاه با بيان اينکه جامعه ميانمار جامعه ‌اي بسته است، تصريح کرد: بسته بودن اين جامعه از حيث تسلط کورکورانه به نگرش‌ هاي حاکم بر جامعه نشات مي ‌گيرد. ديهيم با بيان اينکه در جرم نسل ‌کشي علاوه بر سوء نيت عام بايد سوء نيت خاص هم احراز شود، اظهار کرد: اينکه در ميانمار تعدادي کشته و بي ‌خانمان شده‌اند که مسلمان هستند و گروهي که اين حملات را ساماندهي کرده‌اند، بودايي هستند و در اين حرف هيچ ترديدي وجود ندارد، يادآور شد: بايد اول نيت ‌ها احراز شود که حمله بودايي‌ ها به قصد نابودي بوده يا به تلافي يک شايعه دروغين صورت گرفته است. اين استاد دانشگاه يادآور شد : طبق گزارش کميسارياي عالي حقوق بشر سازمان ملل، حداقل 78 نفر در اين حوادث کشته شده‌ اند و اين نشان ‌دهنده آن است که ماده 7 اساسنامه ديوان در اين امر تحقق يافته ؛ لذا دولت ميانمار مرتکب رفتارهاي تبعيض‌ آميز عليه مسلمانان شده و مقامات نظامي حداقل مي ‌توانستند از وقوع اين کشتار جلوگيري کنند. اين استاد دانشگاه با طرح اين سؤال که چرا شوراي امنيت مواردي مانند سودان و ليبي را در دستور کار قرار داد اما در مورد ميانمار چنين اقدامي انجام نداده است، يادآور شد: اين موضوع نشان مي‌ دهد که آمريکا نيز مسئول نقض حقوق بشر در ميانمار و شريک جرم دولت اين کشور است.

تجمع بسيجيان در مقابل دفتر سازمان ملل در محکوميت جنايات ميانمار

زاهدي- ده ها نفر از اعضاي بسيج ادارات ، وزارتخانه ها و نهادهاي دولتي تهران با تجمع در مقابل دفتر نمايندگي سازمان ملل متحد در کشورمان، اعتراض خود را به جنايات عليه مسلمانان ميانمار و سکوت مجامع جهاني در برابر اين اقدامات اعلام کردند. به گزارش خراسان در اين تجمع اعتراضي که ظهر روز گذشته برگزار شد اعضاي بسيج ادارات تهران بزرگ با سر دادن شعارهايي همچون " کشتار مسلمان ميانمار اعلام جنگ است به قرآن" ، "سکوت در برابر جنايت خيانت است" ، قتل عام مسلمان ميانمار جنايت دوباره استکبار" ، "يا ايها المسلمون اتحدوا اتحدوا"، "اي امت محمد بپاخيز" ، "مرگ بر آمريکا مرگ بر اسراييل" و " هيهات مناالذله " ضمن اعلام همدردي با مردم مسلمان ميانمار از سازمانهاي بين المللي مدافع حقوق بشر خواستند تا به وظايف قانوني خود در اين زمينه عمل کنند. همچنين در قطعنامه پاياني اين تجمع اعتراضي ، بسيجيان ادارات تهران اقدامات جنايت بار در ميانمار را نشان دهنده اوج نفاق و وحشيگري ليبراليسم غربي دانسته و تاکيد کردند نظم نوين غربي که محوريت آن بر اساس ترور و نسل کشي برنامه ريزي شده است حاصلي جز اين گونه جنايات نداشته و در ماجراي اخير نيز القاي جنگ ميان اسلام و بوديسم،خطي است که رسانه هاي غربي دنبال مي کنند. در ادامه اين قطعنامه از وزارت امور خارجه کشورمان خواسته شده تا از تمام توان ديپلماسي خود براي برگزاري اجلاس سازمان همکاري اسلامي و فشار بر دولت ميانمار براي پايان دادن به تبعيض و خشونت عليه مسلمانان اين کشور استفاده کند.



مذاکرات وزير خارجه سوريه در تهران
صالحي: عواقب اقدام نادرست درباره بحران سوريه دامنگير همه خواهد شد
خراسان - مورخ دوشنبه 1391/05/09 شماره انتشار 18180
نويسنده: گروه سياسي political@khorasannews.com

کمتر از دو روز از پايان سفر يک هيئت بلندپايه سوري به تهران، «وليد معلم» وزير خارجه سوريه روز گذشته براي رايزني با مقامات ارشد جمهوري اسلامي ايران وارد تهران شد و با علي اکبر صالحي و سعيد جليلي وزير خارجه و دبير شوراي عالي امنيت ملي کشورمان ديدار و گفت و گو کرد. صالحي در کنفرانس خبري مشترک با وليد معلم با بيان اين که «رژيم صهيونيستي به دنبال توسعه و ايجاد ناامني در سوريه است» نسبت به عواقب اقدامات کشورهاي منطقه بر ضد سوريه هشدار داد و گفت: «يقينا عواقب آن دامنگير همه خواهد شد و ما حتي نمي توانيم ابعاد عواقب سوء آن را اکنون به طور دقيق پيش بيني کنيم.» وليد معلم نيز با بيان اين که طرح کوفي عنان تنها راه مناسب براي حل بحران سوريه است، افزود: «هر کسي که در سوريه سلاح خود را به زمين بگذارد و دستش به خون کسي آلوده نباشد به سرعت آزاد مي شود.» معلم در ادامه ديدارهايش با سعيد جليلي دبير شوراي عالي امنيت ملي نيز ديدار و گفت وگو کرد. اين دومين هيئت سوري است که ظرف چند روز گذشته به تهران سفر کرده است. مشروح اين گزارش در پي مي آيد.

صالحي: توطئه اي عليه سوريه چيده شده است

وليد معلم، وزير خارجه سوريه که به منظور ديدار با مقامات کشورمان به تهران سفر کرده است با حضور در وزارت خارجه ايران با علي‌اکبر صالحي، وزير خارجه ايران ديدار کرد. به گزارش ايسنا، علي‌اکبر صالحي، وزير امور خارجه کشورمان در نشست مطبوعاتي مشترک با وليد معلم، وزير خارجه سوريه سخن مي‌گفت، خاطرنشان کرد: انکار نمي‌کنيم که مردم سوريه حق دارند مانند همه ملت‌هاي ديگر از تمامي حقوق شهروندي يک کشور آزاد برخوردار باشند اما بايد گفت توطئه‌اي عليه سوريه چيده شده است که مواضع و نظرات رژيم صهيونيستي عليه سوريه به وضوح آن را نشان مي‌دهد و پيشتاز همه توطئه‌آفريني‌ها و برکناري دولت سوريه و به هم‌ريختگي وضع در سوريه، رژيم صهيونيستي است و تعجب مي‌کنم جايي که رژيم صهيونيستي اين‌چنين در مورد سوريه موضع‌گيري مي‌کند چگونه است که برخي کشورهاي ديگر در اين مورد خاص کاملا هم‌موضع رژيم صهيونيستي هستند. او افزود: اينجاست که ما به نظريه توطئه پي مي‌بريم.

 

بايد اجازه بدهيد دولت و رئيس جمهور سوريه به قولش عمل کند

صالحي در عين حال افزود: قبول داريم عده‌اي از مردم سوريه ممکن است براي ايجاد تغييراتي حرکت کرده باشند و رييس‌جمهور و دولت سوريه هم نسبت به اين خواسته‌هاي مشروع مردم اعلام آمادگي کرده و پاسخ داده است. قانون اساسي جديد تدوين شده و موضوع تعدد احزاب و انتخابات مجلس نيز در دستور کار قرار گرفت و انجام شد. ممکن است برخي بگويند اين اقدامات در شرايط عادي انجام نشده است. بايد گفت اجازه و فرصت دهيد که همان قولي که دولت و رييس‌جمهور سوريه به مردمش داده است بتواند آن را عملياتي کند، اما متاسفانه روز به روز بر دامنه توطئه در سوريه افزوده مي‌شود. هيچ فرصتي نمي‌خواهند بدهند اما از سوي ديگر به وضوح مي‌بينيم که اين توطئه‌اي از جانب چند کشور به طور ددمنشانه عليه سوريه انجام شده است که در راس آنها رژيم صهيونيستي است. رييس دستگاه ديپلماسي کشورمان ادامه داد: اميدواريم مجموعه کشورهاي منطقه با درايت و هوشمندي بيش‌تر نسبت به عواقب اقداماتي که انجام مي‌دهند، بينديشند. خداي ناکرده اگر در جهت نادرست هم‌چنان اقدامات ادامه يابد يقينا عواقب آن دامن‌گير همه خواهد شد و ما حتي نمي‌توانيم ابعاد عواقب سوء آن را اکنون به طور دقيق پيش‌‌بيني کنيم. مي‌دانيم که عواقب بسيار سوء خواهد داشت اما نمي‌توانيم دامنه آن را حتي پيش‌بيني کنيم. اين اتفاق تمام منطقه و حتي جهان را متاثر خواهد کرد. وزير امور خارجه کشورمان تصريح کرد: ما همه به دنبال صلح، ثبات و امنيت منطقه هستيم. بايد در اين جهت حرکت کنيم. به اندازه کافي مشکلات در اين منطقه وجود دارد. درست نيست که بر مشکلات بيفزاييم با اين تصور خام و خيال باطل که اگر خلائي در سوريه ايجاد شود و حکومت سوريه تغيير کند به راحتي حکومت ديگري جايگزين مي‌شود، اين خيال باطل و موهمي است. بايد به شرايط سوريه و وضعيت داخلي آن توجه داشته باشيم و نسبت به اين موضوع توصيه مي‌کنيم هم خودمان و هم ديگران که با هوشمندي، هوشياري و با نيت خيرخواهي براي مردم سوريه عمل کنيم در غير اين صورت همه متضرر خواهند شد.

 

وزير خارجه به سوريه به وطن دوم خود سفر کرده است

وزير امور خارجه کشورمان هم‌چنين گفت: به وزير خارجه سوريه که به وطن دوم خود سفر کرده است خوش‌آمد مي‌گوييم. يقين داريم که پيروزي از آن مردم سوريه است و يقينا حق پيروز خواهد شد. اميدواريم در نشست‌هايي که با ديگر مقامات کشورمان دارند به جزييات مسائل مورد نظر بپردازند. قطعا پيروزي از آن مردم سوريه است.

 

وليد المعلم: هرکس سلاح زمين بگذارد آزاد مي شود

در همين حال به گزارش مهر، وليد المعلم وزير امور خارجه سوريه نيز در نشست خبري خود با وزير امور خارجه کشورمان در پاسخ به سوالي در اين باره که تروريست هايي که اکنون در سوريه بازداشت شده اند، از چه کشورهايي هستند و سوريه قصد دارد چه اقداماتي در مورد اين تروريست ها انجام دهد، گفت: در مورد اتباع کشورهاي تروريستي که از طريق مرزها وارد سوريه شده اند بايد بگويم که گروهي از مرز ترکيه وارد کشور شدند و گروه هايي نيز از ليبي و تونس و همچنين افرادي هم از مصر به سوريه آمده اند. وي با اشاره به گروهي که از عراق وارد سوريه شده اند، بيان کرد: گروهي که از خود عراق هستند دستگير شده اند و تعدادي از آنها جزء تشکيلات القاعده هستند. وي همچنين اظهار داشت: بيگانگاني نيز تحت عنوان خبرنگار وارد کشور مي شوند در حالي که خبرنگار نيستند. المعلم گفت: آن عده اي که در سوريه بازداشت مي شوند کساني هستند که سلاح بدست گرفته اند و در برابر نيروهاي ارتش و دولت مبارزه مسلحانه کرده اند. وي با تاکيد بر اين امر که قانون مبارزه با تروريست را در مورد اين افراد اجرا مي کنيم، خاطر نشان کرد: هر کسي که سلاح خود را به زمين بگذارد و خود را تسليم کند و دستش به خون کسي آلوده نباشد به سرعت آزاد مي‌شود. وي همچنين به شبکه الدنيا گفت: اسرائيل با برخي کشورهاي عربي در پس توطئه عليه سوريه قرار دارد. معلم با تاکيد بر اينکه سوريه امروز قوي تر از گذشته در مقابل تجاوزات ايستادگي مي کند، افزود: از چهارشنبه براي حمله به دمشق نقشه کشيدند، اما طي چند روز شکست خوردند در حلب هم همانند دمشق شکست خواهند خورد.

 

طرح عنان تنها راه مناسب براي حل بحران سوريه است

وي اظهار داشت : ما به حفظ امنيت لبنان علاقه مند هستيم و از برادران خود مي خواهيم از ورود افراد مسلح و سلاح به سوريه جلوگيري کند. وزير امور خارجه سوريه با بيان اينکه، طرح عنان تنها راه مناسب براي حل بحران سوريه است، تصريح کرد : ما به اجراي طرح عنان که بر جلوگيري از دخالت خارجي و راهکار سياسي تاکيد مي کند، پايبنديم.

 

جليلي: آمريکا و صهيونيست ها مي خواهند انتقام جنگ‌هاي 33 روزه و 22 روزه را از سوريه بگيرند

در همين حال به گزارش واحد مرکزي خبر وليد معلم وزير امور خارجه سوريه روز گذشته با سعيد جليلي دبير شوراي عالي امنيت ملي ديدار و گفتگو کرد. به گزارش دبيرخانه شوراي عالي امنيت ملي؛ جليلي در اين ديدار با اشاره به اينکه دشمني آمريکا و صهيونيستها با مردم سوريه يک دشمني قديمي است اظهار داشت: امروز آنها با کمک ديکتاتورهاي منطقه و تروريستها مي خواهند پس از ناکامي در جنگهاي 33 روزه و 22 روزه، انتقام آن را از مردم سوريه بگيرند. وي با تأکيد بر اينکه جهان اسلام، آمريکا و رژيم صهيونيستي را دشمن خود مي داند گفت: مسلمانان نمي پذيرند که آمريکا و صهيونيستها با کمک ديکتاتورها و تروريستها و با زور اسلحه، طرفدار حقوق مردم باشند. وليد معلم وزير امور خارجه سوريه نيز در اين ديدار با اشاره به مناسبات عميق و راهبردي دو کشور، بر برقراري آرامش نسبي در شهرهاي سوريه و ادامه پاکسازي مناطق مختلف آن کشور از حضور تروريستها در دفاع از شهروندان تأکيد کرد.

 

اينديپندنت: هدف اصلي غرب در سوريه، ايران است نه رژيم اسد

در همين حال روزنامه انگليسي اينديپندنت در تحليلي نوشت: "هدف واقعي غرب از اقدام عليه سوريه در حقيقت براندازي حکومت بشار اسد نيست، بلکه ايران است." به گزارش ايسنا، روزنامه اينديپندنت در تحليلي به قلم رابرت فيسک مي‌نويسد: «در حالي که قطر و عربستان تسليحات و منابع مالي در اختيار شورشيان سوري قرار مي‌دهند تا از اين طريق فرآيند سقوط حکومت بشار اسد، رئيس جمهوري سوريه را تسريع بخشند، واشنگتن هرگز دست به انتقاد از اقدام‌هاي اين شورشيان نمي‌زند. وي يادآور مي شود که هدف آمريکا در سوريه تنها ايران است نه دموکراسي، چرا که عربستان و قطر خود داراي حکومتهاي ديکتاتوري در منطقه هستند.

بيانيه ۲۴۵ نماينده مجلس در حمايت از انجام اصلاحات و قطع دست مداخله جويان در سوريه

بردبار- ۲۴۵ نماينده مجلس با امضاي بيانيه اي که در جلسه علني ديروز قرائت شد، ضمن حمايت از اصلاحات و تاييد هر راه حلي که به مشارکت مردم سوريه در سرنوشت خود منجر مي شود، اعلام کردند: اطمينان داريم که کفر جهاني و پادشاهان مرتجع که وجودشان وابسته به ابرقدرت هاي ضداسلام است هرگز نيت خيري نداشته اند و ملت و دولت سوريه بايد قاطعانه دست مداخله جويان را قطع کنند. به گزارش خبرنگار پارلماني خراسان، متن اين بيانيه به شرح زير است: ما نمايندگان مجلس شوراي اسلامي ايران از اين که دخالت ها و توطئه هاي کشورهاي استکباري، آمريکا، اسرائيل و غرب و حمايت هاي همه جانبه رژيم هاي مرتجع از يک طرف و گروه هاي تندرو و خشونت طلب که آلت دست قدرت هاي ضداسلامي قرار گرفته اند از طرف ديگر به نتيجه نرسيده است، مسرت و حمايت خود را از دولت سوريه اعلام کرده و از خداوند بزرگ مي خواهيم تا در اين ماه مبارک مشکلات مسلمانان را برطرف سازد. البته دولت سوريه که همواره در خط مقدم مبارزه با صهيونيسم و مدافع و حامي مقاومت بوده است بايد انتظار توطئه هاي صهيونيستي را بکشد. اما قطعا مي دانند که استقامت است که مي تواند همه توطئه ها را خنثي  کند و اتکاء به خداوند بزرگ پيروزي قطعي را در پي دارد. ما نمايندگان مجلس شوراي اسلامي ضمن حمايت از اصلاحات و تاييد هر راه حلي که به مشارکت مردم در سرنوشت خود منجر مي شود اطمينان داريم که کفر جهاني و پادشاهان مرتجع که وجودشان وابسته به ابرقدرت هاي ضداسلام است هرگز نيت خيري نداشته اند و ملت و دولت سوريه بايد قاطعانه دست مداخله جويان را قطع کنند و بدانند که اين دخالت ها با هدف مددرساني به رژيم صهيونيستي است تا تنفس مصنوعي براي اين رژيم منزوي ايجاد کند که به دليل انقلاب هاي اسلامي در منطقه، اين رژيم سخت در تنگنا قرار گرفته است.



توکلي: شکايت نمايندگان از مرتضوي امروز در ديوان عدالت بررسي مي‌شود
خراسان - مورخ دوشنبه 1391/05/09 شماره انتشار 18180

انوار- نماينده مردم تهران از جلسه امروز براي بررسي شکايت نمايندگان تهران از مرتضوي در دادگاه ديوان عدالت اداري خبر داد. به گزارش مهر، احمد توکلي نماينده مردم تهران در مجلس در پاسخ به نامه اتحاديه انجمن هاي اسلامي که تعيين تکليف استيضاح وزير کار را که در اواخر مجلس هشتم توسط برخي نمايندگان اصول گراي مجلس پي گيري شده بود خواستار شده بودند، نوشت: از ابتدا سعي ما بر اين بود که تا ممکن باشد از روشي غير از استيضاح به نجات اين سازمان بزرگ اجتماعي-اقتصادي متعلق به قشر زحمت کش کارگر موفق شويم زيرا استيضاح وزير ضعيف الاراده ضرورتا به معناي خارج شدن کار از دستان فردي بدون صلاحيت نبود. نماينده مردم تهران در اين نامه آورده است: گرچه وقتي راه ديگري نماند گزيري از آن نيست، قبول حکميت، پذيرش آقاي دکتر حداد عادل براي وساطت به اميد تامين همان هدف و بالاخره شکايت به ديوان عدالت اداري به عنوان آخرين راه از اين قبيل، به همين دليل ترجيح داده شد. ديوان با جديت ودقت در حال بررسي است. تا کنون 3 جلسه کميته تخصصي در حوزه بيمه و روابط کار تشکيل شده است و بنده همراه با آقايان دکتر زاکاني، پرويز سروري، دکتر نجابت و دکتر دهقان در اين جلسات شرکت کرده ايم و از مواضع و درخواست قانوني خود دفاع کرده ايم. وي همچنين خاطرنشان کرد: روز دوشنبه همين هفته 91.5.9 هيئت عمومي ديوان که بالاترين مرجع تصميم گيري است براي اتخاذ تصميم در باره شکايت ما ان شاءا... تشکيل جلسه مي دهد. ابتدا هيئت در باره صلاحيت خود براي رسيدگي تصميم مي گيرد و اگر نتيجه مثبت بود، که اميدواريم چنين باشد، بحث ماهوي را انجام مي دهد و راي صادر مي کند. توکلي در پايان نامه پاسخ خود به دانشجويان آورده است: خدا کند اين انتصاب منافي مصالح کشور و مردم بدين ترتيب لغو شود. اگر خداي ناخواسته نشد استيضاح را انجام خواهيم داد. در همين باره غلامرضا اسداللهي نماينده تربت جام و تايباد و عضو کميسيون برنامه و بودجه در گفت وگو با خراسان اظهار داشت: نمايندگان استيضاح کننده موضوع را پي گيري کردند و در حال حاضر به دنبال اين هستند که از راه هاي غيراستيضاح بتوانند به نتيجه برسند. وي در پاسخ به اين سوال که در اين مرحله ديوان چه کاري انجام مي دهد؟ گفت: ديوان عدالت اداري تصميم دولت بر اين انتصاب را مورد بررسي قرار مي دهد يعني بررسي مي شود که برخلاف اين که مرتضوي از سمت خود تعليق شده آيا دولت مي تواند وي را در سمت اجرايي ديگري منصوب کند يا خير؟ اسداللهي احتمال داد: اگر نمايندگان در ديوان عدالت اداري به هدف خود نرسند به احتمال زياد طرح استيضاح را مجدد در دستور کار خود قرار مي دهند.



رئيس مرکز امور حقوقي بين‌المللي رياست جمهوري:
دادخواست جديدي عليه آمريکا و اروپا براي نقض تحريم‌‏ها ارائه مي کنيم
خراسان - مورخ دوشنبه 1391/05/09 شماره انتشار 18180

محمد جعفرزاده رئيس مرکز امور حقوقي بين‌المللي رياست جمهوري از آماده‌سازي دادخواست جديدي عليه آمريکا و اروپا که تحريم‌هاي خارج از شوراي امنيت سازمان ملل عليه کشورمان وضع کرده‌اند خبر داد و گفت: اين دادخواست را به زودي ثبت و پيگيري مي‌کنيم. مجيد جعفرزاده در گفت‌وگو با ايرنا با تشريح آخرين اقدامات انجام شده براي استيفاي حقوق جمهوري اسلامي ايران در دعاوي بين‌المللي، اولويت نخست اين مرکز در راستاي حمايت از منافع ملت را مقابله با اقدامات خصمانه قدرت‌هاي بزرگ در اعمال تدابير محدودکننده و دفع تحريم‌هاي يک و چندجانبه از سوي دولت‌ها و نهادهاي بين‌المللي بيان کرد. وي، مصالحه نزديک به 2 هزار و 500 پرونده از مجموع چهارهزار پرونده عليه ايران به نفع کشورمان، وصول تقريباً 2/2 ميليارد دلار از طرف آمريکايي، استرداد و تملک ميزان قابل توجهي از اموال را از جمله مهمترين اقدامات انجام شده از سوي اين مرکز طي سال‌هاي اخير برشمرد که از طريق ديوان داوري دعاوي ايران‏‏ـ آمريکا انجام شده است. جعفرزاده در مورد حملات سايبري به شرکت هاي نفتي و برخي سازمانهاي دولتي اظهار داشت که تاکنون هيچ دستگاهي در اين زمينه به اين مرکز مراجعه نکرده. وي ادامه داد که به وزير نفت اعلام کرده ايم که بعد از تکميل مدارک براي رسيدگي به ما مراجعه کند.

 

هاآرتص: مشاور اوباما حامل طرح‌هاي ضدايراني براي نتانياهو بوده است

همزمان به گزارش فارس، روزنامه صهيونيستي "هاآرتص" به نقل از يک منبع ناشناس مدعي شده است که مشاور امنيت ملي آمريکا در سفر خود به اسرائيل، طرح حمله احتمالي به ايران را به "بنيامين نتانياهو" نخست‌وزير رژيم‌صهيونيستي ارائه داده است. اين روزنامه بنا بر اظهارات يکي از مقامات آمريکا مدعي شده است، "تام دانيلون" مشاور امنيت ملي آمريکا در سفر 2 هفته قبل خود به اسرائيل، اين طرح را به نتانياهو ارائه داده است. اين مقام آمريکايي که خواسته نامش فاش نشود، عنوان کرده است که نتانياهو در ضيافت شام 3 ساعته‌اي از دانيلون ميزباني کرده است، و "ياکوف آميدرور" مشاور امنيت داخلي اسرائيل نيز در بخشي از اين جلسه حضور داشته است. بنا بر اين گزارش، دانيلون در اين ديدار اطلاعاتي در رابطه با توانمندي‌هاي تسليحاتي و نظامي آمريکا براي مقابله و برخورد با تاسيسات هسته‌اي ايران، شامل تاسيسات زيرزميني ايران، در اختيار نتانياهو گذاشته است. اين درحالي است که گزارش مهر به نقل از سايت winnipegsun ، يک مقام ارشد آمريکايي گفته است که گزارش هاي رسانه ها مبني بر اينکه "تام دانيلون" مشاور امنيت ملي باراک اوباما در ديدار با بنيامين نتانياهو طرح هاي مربوط به حمله احتمالي به ايران را با وي در ميان گذاشته ، دروغ است. مقام آمريکايي تکذيب کننده اين خبر که به خاطر حساس بودن موضوع از افشاي نامش خود داري کرده به رويترز گفت: هيچ چيز اين مطلب درست نيست. دانيلون با نتانياهو در ضيافت شام ديدار يا ديدار خصوصي نداشته اند و وي طرح هاي عمليات حمله به ايران را هم به نخست وزير اسرائيل ارائه نکرده است. در همين حال به گزارش فارس به نقل از روزنامه صهيونيستي "جروزالم‌پست"، "شائول موفاز" رهبر حزب مخالف ليکود و وزيرجنگ سابق رژيم‌صهيونيستي، بار ديگر هشدار داد که يک حمله پيشدستانه و يکجانبه عليه تاسيسات هسته‌اي ايران، مي‌تواند تبعات فاجعه‌باري براي اسرائيل داشته باشد.

 

نتانياهو: تحريم‌ها حتي يک ذره مانع از فعاليت هسته‌اي ايران نشده است

در اين ميان نخست وزير رژيم صهيونيستي در ديدار با نامزد جمهوريخواه انتخابات رياست جمهوري آمريکا اعتراف کرد تحريم‌هاي ضدايراني غرب براي توقف برنامه هسته‌اي اين کشور بي تاثير بوده است. به گزارش مهر به نقل از جروزالم پست، "بنيامين نتانياهو" نخست وزير رژيم صهيونيستي بار ديگر مدعي تهديدآميز بودن برنامه هسته اي ايران شد. وي در ديدار با "ميت رامني" رقيب "باراک اوباما" در انتخابات رياست جمهوري ماه نوامبر آمريکا بر لزوم اقدام جدي براي متوقف کردن برنامه هسته اي ايران تاکيد کرد. نتانياهو در عين حال با بيان اين که بايد در مورد اقدامات ضدايراني غرب در مورد ايران صادق بود اعتراف کرد: تحريمهاي انجام گرفته تا کنون نتوانسته حتي يک ذره مانع از فعاليت هسته اي ايران شود.



 

خانه کارگر، حسين کمالي را به عنوان کانديداي خود در انتخابات رياست جمهوري معرفي کرد
خراسان - مورخ یکشنبه 1391/05/08 شماره انتشار 18179
زاکاني: ورود زودهنگام به انتخابات رياست جمهوري به کشور آسيب مي زند

انوار- ۱۱ماه مانده به برگزاري انتخابات رياست جمهوري يازدهم و در حالي که اکثر چهره هاي احتمالي نامزدي انتخابات رياست جمهوري از اعلام موضع صريح در تاييد يا تکذيب حضور خود در انتخابات طفره مي روند، حضور حسين کمالي، دبير کل حزب اسلامي به عنوان نخستين کانديداي انتخابات رياست جمهوري به طور رسمي اعلام شد. همزمان اظهارنظرهاي موافق و مخالف درباره اصلاح قانون انتخابات و تغيير نهاد برگزار کننده انتخابات همچنان ادامه دارد و حتي اخباري مبني بر پي گيري طرحي از سوي برخي نمايندگان براي ايجاد نظام پارلماني و احياي نخست وزيري مطرح شده است.

 

خانه کارگر، حسين کمالي را به عنوان کانديداي خود در انتخابات رياست جمهوري معرفي کرد

به گزارش ايسنا، خانه کارگر کانديداي مورد حمايت خود در انتخابات رياست جمهوري را معرفي کرد. عليرضا محجوب در گفت وگو با ايسنا، حسين کمالي را به عنوان کانديداي موردنظر اين تشکل در انتخابات رياست جمهوري يازدهم مطرح و تاکيد کرد که بايد زمينه براي حضور جريان هاي غيراصولگرا در انتخابات پيش رو فراهم شود. وي با بيان اين که اهميت انتخابات رياست جمهوري در رقابت کانديداها از جريان هاي مختلف با يکديگر است، گفت: بر اين اساس بايد فضاي انتخابات براي انجام رقابتي کامل در کشور فراهم شود تا تمامي جريانات حاضر در کشور بتوانند وارد عرصه رقابت انتخاباتي شوند. نماينده مردم تهران در مجلس با تاکيد بر اين که بايد زمينه حضور تمامي جريانات در انتخابات رياست جمهوري فراهم شود، گفت: وزارت کشور و شوراي نگهبان بايد براي حضور و دعوت همه جريان ها و گروه هاي سياسي در انتخابات تلاش کنند. وي در عين حال تاکيد کرد که جريان ها و گروه هاي مختلف بايد با انگيزه وارد ميدان رقابت انتخاباتي شوند تا علاوه بر کسب نتيجه موردنظر منافعي براي نظام در بر داشته باشند. درهمين حال، به گزارش خبرآنلاين، حسين کمالي، دبيرکل حزب اسلامي کار، پنجم مرداد سال ۱۳۳۲ در شهرستان دورود زاده شد. او هشت سال وزير کار و امور اجتماعي در کابينه اول و دوم رفسنجاني و چهار سال در کابينه اول محمد خاتمي بوده است.

 

زاکاني: ورود زودهنگام به انتخابات رياست جمهوري به کشور آسيب مي زند

اين در حالي است که عليرضا زاکاني، عضو فراکسيون اصولگرايان مجلس، ورود به انتخابات رياست جمهوري را در مقطع کنوني بسيار زود دانست و گفت: ورود زودهنگام به انتخابات رياست جمهوري به کشور آسيب مي زند. عليرضا زاکاني در گفت وگو با ايسنا، اظهار کرد: در حال حاضر موضوعات بسيار مهم تري از انتخابات رياست جمهوري بايد در دستور کار مسئولان قرار گيرد، از اين رو ايجاد دغدغه جديدي تحت عنوان انتخابات رياست جمهوري آن هم در مقطع کنوني بسيار زودرس است و براي کشور آسيب ايجاد مي کند. وي در عين حال گمانه زني براي ورود افراد مختلف در انتخابات رياست جمهوري را بدون ايراد دانست و گفت: گمانه زني ها در قالب طرح اسامي مختلف براي ورود به صحنه انتخابات رياست جمهوري بدون ايراد است اما ورود جدي در قالب ساز و کارهايي که منجر به رقابت زودرس شود نادرست است. زاکاني در پايان تاکيد کرد که البته اظهارنظر درباره ورود افراد و جريان هاي مختلف به صحنه انتخابات رياست جمهوري در مقطع کنوني بسيار زود است. در همين حال، ترقي، عضو شوراي مرکزي حزب موتلفه اسلامي، از برگزاري جلسات ستاد انتخابات اين حزب و پي گيري مسائل مربوط به انتخابات در اين جلسات خبر داد.

 

عضو هيئت رئيسه: تعدادي از نمايندگان طرح ايجاد نظام پارلماني را ارائه مي دهند

حجت الاسلام حسين سبحاني نيا، نماينده نيشابور و عضو هيئت رئيسه مجلس در اين باره که آيا اين خبر که تعدادي از نمايندگان پيگير تدوين طرحي مرتبط با ايجاد نظام پارلماني هستند، صحيح است به خراسان گفت: تعدادي از نمايندگان مجلس در صدد تهيه طرحي براي ايجاد نظام پارلماني و يا احياي نخست وزيري هستند. وي افزود: نمايندگان در حال بررسي موارد و مولفه هاي تهيه اين طرح هستند. عضو هيئت رئيسه مجلس افزود: البته يک بخش از اين بحث به قانون اساسي باز مي گردد يعني احياي نخست وزير و نظام پارلماني نياز به بازنگري قانون اساسي دارد اما در ارتباط با مسائل ديگر مجلس مي تواند وارد عمل شود. در همين ارتباط، حسين پور، عضو کميسيون برنامه و بودجه به ايلنا گفت: تشکيل نظام پارلماني يکي از موارد مورد اشاره مقام معظم رهبري در سفر به کرمانشاه بود که بايد بحث نظام پارلماني به جاي نظام فعلي رياست جمهوري و احياي مجدد نخست وزيري به صورت جدي مورد بررسي نمايندگان قرار بگيرد. وي افزود: درمجلس فراکسيون بررسي نظام پارلماني تشکيل خواهد شد تا بحث هاي کارشناسي نيز براي تشکيل نظام پارلماني در دستور کار قرار گيرد. عضو کميسيون برنامه و بودجه در ادامه بيان کرد: موارد و اساسنامه تشکيل فراکسيون پارلماني تدوين شده و به زودي در اختيار رسانه ها قرار خواهد گرفت. وي گفت: مرکز پژوهش هاي مجلس مطالعات خوبي را نسبت به احياي نخست وزيري و نظام پارلماني داشته است. حسن  پور بيان کرد: فراکسيون نظام پارلماني و احياي نخست وزيري در مجلس به کمک چندي از دوستان در حال تشکيل است.



السفير خبر داد:
اشتون: دور جديد مذاکرات درباره موضوع هسته‌اي ايران به زودي برگزار مي‌شود
خراسان - مورخ یکشنبه 1391/05/08 شماره انتشار 18179
نويسنده: گروه سياسي political@khorasannews.com
آسوشيتدپرس: مذاکرات باقري و اشميد پيشرفتي نداشته است

در حالي که ديدار معاونان جليلي و اشتون روز سه شنبه در استانبول و پشت درهاي بسته انجام شد، خبرهاي ضد ونقيضي در مورد نتايج اين نشست منتشر شده است. خبرگزاري آسوشيتدپرس در گزارشي به نقل از يک ديپلمات ارشد اتحاديه اروپا که خواسته نامش فاش نشود، اعلام کرد که در نشست معاونان «پيشرفتي حاصل نشده». اين ديپلمات همين طور «چشم انداز ادامه مذاکرات در سطح عالي را نيز» در پرده اي از ابهام دانست. اين در حالي است که روزنامه السفير در خبري از قول کاترين اشتون، مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا در خبري اعلام کرد: «مذاکرات ميان مقامات ايراني و اروپايي در موضوع هسته اي ايران به زودي برگزار مي شود.» اشتون در مورد زمان و مکان اين نشست اظهارنظري نکرده است. مشروح اين گزارش در پي مي آيد.

اشتون: دور جديد مذاکرات درباره موضوع هسته اي ايران به زودي برگزار مي شود

به گزارش مهر به نقل از السفير، کاترين اشتون در اظهارنظري کوتاه پس از برگزاري نشست معاونان در استانبول اعلام کرد: مذاکرات ميان مقامات اروپايي و ايراني در موضوع هسته اي ايران به زودي برگزار مي شود. خبرهايي در مورد زمان و مکان اين ديدار منتشر نشده است. پيشتر و در پايان سفر باقري به ترکيه، منابع ديپلماتيک در آنکارا اعلام کرده بودند که باقري و داوود اوغلو براي ادامه مذاکرات ايران و ۱+۵ در استانبول توافق کردند. پيشتر دفتر کاترين اشتون نيز در بيانيه اي درباره ديدار معاونان اعلام کرده بود که اين ديدار به اين منظور انجام مي شود تا دو طرف درباره «احتمال ديداري در آينده در سطح سياسي» با يکديگر صحبت کنند. دفتر کاترين اشتون همچنين تاکيد کرده بود که اشتون در اين باره با جليلي تماس خواهد گرفت. به دنبال گفت وگوي تلفني ۱۹ تيرماه هلگا اشميد با علي باقري معاون دبير شوراي عالي امنيت ملي، نشست معاونان در استانبول در تاريخ سه شنبه سوم مرداد بين معاونان جليلي و اشتون به منظور ايجاد تفاهم و هماهنگي ميان ديدگاه هاي ايران و ۱+۵ و زمينه سازي براي گفت وگوي تلفني کاترين اشتون، رئيس سياست خارجي اتحاديه اروپا و سعيد جليلي، مذاکره کننده ارشد ايران در استانبول برگزار شد و بعد از يک روز بحث و بررسي دو طرف از نتايج مذاکرات اظهار رضايت کردند.

 

خبرگزاري آسوشيتدپرس مدعي شد: مذاکرات هسته اي پيشرفتي نداشته است

اين در حالي است که به گزارش ديپلماسي ايراني به نقل از آسوشيتدپرس، يک مقام عالي رتبه اروپايي مدعي شد مذاکرات باقري و اشميد پيشرفتي نداشته است و چشم انداز از سرگيري مذاکرات هسته اي با ايران در سطح عالي نيز در پرده ابهام مي باشد. اين ديپلمات اروپايي با اشاره به نشست باقري و اشميد مدعي شد اين مذاکرات پيشرفتي نداشته و اشميد نيز همين نکته را به اطلاع اشتون رسانده است. اين در حالي است که اشتون مسئول اطلاع رساني در خصوص نتايج به ديگر طرف هاي مذاکره هسته اي با ايران است. برخي ديپلمات ها ادعا مي کنند، عدم پيشرفت در مذاکرات اخير در استانبول موجب مي شود که احتمالا جليلي و اشتون در گفت وگوي تلفني خود روي نشستي ديگر با حضور باقري و اشميد توافق کنند يا اين که بار ديگر کارشناسان براي ادامه مذاکره هسته اي وارد عمل شوند. به گفته آن ها با توجه به افزايش تنش ها در منطقه و خطر درگيري نظامي، به هر ترتيب مذاکرات در هر سطح ممکن ادامه مي يابد.

 

هافينگتن پست: آمريکا با تحريم ها عليه ايران حقوق بشر را نقض کرد

در همين راستا به گزارش فارس، روزنامه هافينگتن پست طي گزارشي تصريح کرد: تحريم هاي به اصطلاح هوشمند آمريکا عليه ايران به طور گسترده موجب نقض حقوق بشر و آزادي هاي اساسي شده است که مقامات آمريکا داعيه دار آن هستند. بر اساس اين گزارش در حالي که اين تحريم ها به بهانه مقابله با برنامه هسته اي ايران و تحت عنوان تحريم هاي هوشمند وضع شده اند، محدوديت هاي ناشي از اين تحريم ها، به طور گسترده اي موجب نقض حقوق بنيادين بشر و آزادي هاي اساسي ايرانيان شده است. با توجه به اين که لازمه گسترش دموکراسي، توانايي افراد در دسترسي آزادانه به اطلاعات و تسهيل تبادل افکار و ايده هاست، سياست گذاران آمريکايي بايد مراقب باشند که تحريم ها موجب محدود شدن آزادي هاي اساسي افراد در کشورهاي تحت تحريم نشود.

 

سفير ايتاليا: برخي کشورها تحت تاثير تحريم هاي ضدايراني از فعاليت هاي تجاري با تهران بازمانده اند

در همين حال به گزارش ايرنا، سفير ايتاليا در تهران با اظهار تاسف از اعمال تحريم ها عليه جمهوري اسلامي ايران گفت: کشورهايي که از قابليت هاي بالايي براي انجام صادرات به ايران برخوردارند، تحت تاثير تحريم  هاي ضدايراني قرار گرفته و از انجام فعاليت هاي تجاري با ايران محروم مانده اند. آلبرتو برادانيني در گفت وگو با ايرنا تصريح کرد: تحريم ها ظاهرا براي هدف قرار دادن ايران وضع و اعمال شده اند اما در عين حال کشورهايي که فناوري ها و کالاهايي براي صادرات و ارائه به ايران دارند نيز، تحت تاثير اين تحريم ها قرار گرفته اند.

 

سفير ايران در سوئيس: ايران کنترل خليج فارس را در اختيار دارد

همزمان به گزارش مهر، ايگال کاسپي سفير رژيم صهيونيستي در سوئيس که با روزنامه تاگس آنسايگر گفت وگو مي کرد، در پاسخ به پرسشي درباره ترس از حمله نظامي از سوي اسرائيل به ايران و پيامدهاي آن گفت: ايران يک رژيم اتمي است که مي تواند کنترل خليج فارس را در اختيار داشته باشد و قيمت نفت را هم تعيين کند. ضمنا موشک هاي ميان برد ايران امروز حتي به اروپا مي توانند اصابت کنند. اسرائيل به کرات تاکيد نموده که در وهله اول خواهان آن است با همکاري جامعه بين المللي راه حلي براي مشکل ايران پيدا کند. ولي اسرائيل همه گزينه ها را براي خود باز نگه مي دارد. وي در پاسخ به اين پرسش که گزينه نظامي نيز شامل همه گزينه هاست، گفت: اين سوال فعلا مطرح نيست زيرا هنوز از همه ظرفيت ديپلماتيک استفاده نشده است. سفير رژيم صهيونيستي همچنين در پاسخ به اين پرسش که آيا اسرائيل خود بمب اتمي دارد يا خير، بدون اين که اين سوال را رد کند، گفت: اسرائيل اولين کشور نخواهد بود که بمب اتمي را در خاورميانه به کار گيرد. در همين حال به گزارش فارس، بيل آئرس منتقد کهنه کار جنگ و استاد محقق آمريکايي در گفت وگو با شبکه تلويزيوني راشاتودي، اقدام نظامي آمريکا، سازمان پيمان آتلانتيک شمالي (ناتو) و رژيم صهيونيستي به ايران را يک فاجعه توصيف و اعلام کرد که اقتصاد و جامعه آمريکا ديگر نمي توانند جنگ هاي تهاجمي، تجاوزکارانه و اشغال گرانه کشورشان را تحمل کنند.

تحليل صادق زيباکلام از نتايج مذاکرات معاونان ايران و 1+5 در استانبول

صادق زيباکلام، استاد دانشگاه و کارشناس مسائل سياسي در مورد اعلام نگراني نتايج مذاکرات باقري و اشميد در استانبول، به ديپلماسي ايراني گفت: من معتقدم که اين که هيچ اعلاني بعد از مذاکرات آقاي باقري و خانم اشميد صورت نگرفته، به معناي آن است که مذاکرات حداقل به شکست نينجاميده است. اگر به شکست انجاميده بود، دست کم طرف غربي يعني خانم اشميد مي گفت که متاسفانه مواضع ايران اين گونه است يا اگر مي خواستند به زبان ديپلماتيک اين مسئله را بيان کنند، مي گفتند که پيشنهاداتي به ايران داده شده و قرار است ايران اين پيشنهادات را بررسي کند اما اين که حتي به اين صورت هم مطلبي بيان نشده اتفاقا مثبت است. چون اگر به نتيجه منفي رسيده بودند غربي ها در اعلام اين خبر پيش دستي مي کردند.



نشست اعضاي شوراي دستگاه هاي نظارتي برگزار شد
مصلحي: شوراي دستگاه‌هاي نظارتي به دنبال مچ‌گيري نيست
خراسان - مورخ یکشنبه 1391/05/08 شماره انتشار 18179
نويسنده: گروه سياسي political@khorasannews.com

نشست ماهيانه اعضاي شوراي دستگاه هاي نظارتي کشور صبح روز گذشته در سازمان بازرسي کل کشور برگزار شد. در اين نشست  منتظري رييس ديوان عدالت اداري، حيدر مصلحي وزير اطلاعات، رحماني فضلي رييس ديوان محاسبات کشور، مظفر معاون نظارت مجلس، مرادي معاون نظارت کارگروهي و حجت الاسلام و المسلمين مصطفي پورمحمدي رييس سازمان بازرسي کل کشور حضور داشتند. به گزارش ايسنا رييس شوراي دستگاه هاي نظارتي کشور پس از اين نشست گفت: شوراي نظارتي کشور به هيچ وجه يک مقوله براي مچ گيري نيست بلکه مجموعه اي است تا به دستگاه هاي مديريتي کشور در هر سه قوه کمک کند. حجت الاسلام، حيدر مصلحي در نشست جنبي جلسه «شوراي دستگاه هاي نظارتي کشور» در جمع خبرنگاران در خصوص چگونگي تشکيل اين شورا اظهارکرد: اين مجموعه با پيشنهادي که توسط دو دستگاه نظارتي چند سال قبل خدمت مقام معظم رهبري منعکس شد، تشکيل شده است و مقام معظم رهبري به رييس جمهور وقت دستور دادند که نسبت به راه اندازي اين دستگاه که زيرمجموعه سه قوه است اقدام شود. اين دستگاه نظارتي با هماهنگي در جهت تقويت مديريت کشور خواهد بود. وي ادامه داد: البته اين مجموعه به هيچ وجه مقوله مچ گيري نيست، بلکه مقوله اي است که در جهت تقويت مديريت کشور و سلامت آن شکل گرفته است. مصلحي خاطرنشان کرد: در برنامه توسعه کشور در مقاطع مختلف که مصوب مجلس شد، اين مجموعه پيش بيني مي شد که شوراي نگهبان نظر موافقي نسبت به آن داشت زيرا مغايرتي با قانون اساسي و در واقع اختيارات قوا نداشت اما در برنامه پاياني محول به مجمع تشخيص مصلحت شد که در آنجا بر اساس ماده 221 قانون اساسي تصويب و آيين نامه آن تدوين شد. رييس شوراي دستگاه هاي نظارتي کشور ادامه داد: آيين نامه در اختيار سران سه قوه قرار گرفت و سران سه قوه آن را تصويب کردند. همچنين بعد از تصويب و ابلاغ که طي يک دو هفته اخير اتفاق افتاد در مسير خود قرار گرفت. در طول اين مدت مجموعه شوراي دستگاه هاي نظارتي با عنوان شوراي هماهنگي دستگاه هاي نظارتي کار خود را دنبال مي کرد و موفقيت هاي بسيار خوبي در موقعيت هاي مختلف داشت. خصوصا در سطح استان ها از اين حرکت استقبال بسيار خوبي شده بود. مجموعه مديران استان ها در موفقيت مديريتي خود از اين شورا بهره برداري مي کردند که با شکل جديد مي تواند تاثيرگذاري بهتري در موفقيت مديريت کشور داشته باشد. مصلحي بيان کرد: به هيچ وجه اين مجموعه به معناي مچ گيري نيست زيرا دستگاه هاي نظارتي وضعيتي دارند که با ديد مچ گيري به آنها نگاه مي شود اما اين مجموعه به اين معنا نيست بلکه مجموعه اي است که هدف آن کمک به دستگاه هاي مديريتي کشور در هر سه قوه است که بخش عمده کار دست قوه مجريه است تا بتواند با توان بالاتري مديريت کشور را اداره کند و معضلات و مشکلات کشور را برطرف سازد. وي در خصوص جلسه روز گذشته اين شورا نيز خاطر نشان کرد: جلسه در راستاي جلسه هاي گذشته بود و درپي ابلاغ آيين نامه که توسط سران سه قوه شکل گرفت، تشکيل شد. همچنين جلسات ما تقريبا ماهيانه برگزار مي شود اما اين بار با تاخير برگزار شد و به اين دليل که مصوبه سران سه قوه را داشته باشيم که با تصويب سه قوه اين جلسه برگزار شد و در اين جلسه تصميمات خوبي اتخاذ شد که از جمله آن تصويب آيين نامه شوراي دستگاه نظارتي در استان ها بود که اين يکي از اقدامات خوب بود. رييس شوراي دستگاه هاي نظارتي کشور تصريح کرد: با طراحي و برنامه ريزي که انجام شده همين مباحث را در سطح استان  ها دنبال خواهيم کرد. همچنين خبرهاي مختلفي در رابطه با موضوعات مختلف کشور مطرح شد و نسبتا تصميم گيري هاي خوبي در اين جهت صورت گرفت. پيشتر مهر در تاريخ 91.4.27 خبر داده بود: با موافقت سران قوا، شوراي دستگاه هاي نظارتي 6 نفره متشکل از دو نفر از مسئولان نظارتي هر قوه، با انتخاب رئيس قوه و با حفظ استقلال هر يک از آنها در حدود مقرر در قانون اساسي تشکيل شد. در نامه ولي ا... خبره دبير شوراي دستگاه‌هاي نظارتي کشور و قائم مقام رئيس سازمان بازرسي کل کشور آمده است: دستورالعمل اجرايي ماده 221 قانون برنامه پنجم توسعه که بنا به پيشنهاد اعضاي شوراي دستگاه‌هاي نظارتي به موافقت سران قوا رسيده است و در تاريخ 21/3/1391 از طريق دفتر رئيس جمهور به دبيرخانه شورا ارسال شده، به شرح ذيل است: در اجراي ماده 221 قانون برنامه پنجم توسعه جمهوري اسلامي ايران که مقرر مي دارد:" به منظور ايجاد هماهنگي براي کارآمد نمودن نظام نظارت و ارتقاي بهره وري و براي تقويت مديريت کشور، شوراي دستگاه‌هاي نظارتي متشکل از دو نفر از مسئولان نظارتي هر قوه، با انتخاب رئيس قوه باحفظ استقلال هر يک از آنها در حدود مقرر در قانون اساسي تشکيل مي شود. دستورالعمل اجرايي اين ماده و نحوه تشکيل جلسات شورا، نحوه تصميم گيري و نحوه پيگيري تصميمات ظرف شش ماه سال اول برنامه به پيشنهاد اعضاي شورا و با توافق سران قوا تعيين مي گردد". اعضاي شوراي دستگاه هاي نظارتي بر اساس ماده ۱ اين دستورالعمل عبارتند از:

1- معاونت نظارت رئيس مجلس شوراي اسلامي

2- معاونت برنامه ريزي و نظارت راهبردي رئيس جمهور

3- رئيس ديوان عدالت اداري

4- وزير اطلاعات

5- رئيس ديوان محاسبات کل کشور

6- رئيس سازمان بازرسي کل کشور

طرح رسيدگي به اموال و دارايي مسئولان در کميسيون هاي امنيت ملي و حقوق قضايي بررسي مي شود

حجت الاسلام حسين سبحاني نيا عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي و نماينده نيشابور در گفت وگو با خراسان درباره طرح رسيدگي به اموال و دارايي مسئولان در چه مرحله اي است اظهار داشت: اين طرح جزء آن دسته از طرح ها و لوايحي است که از مجلس هشتم باقي مانده و در دستور کميسيون ها قرار گرفته است. وي افزود: اين طرح که براي اصلاح مواردي از سوي شوراي نگهبان به مجلس عودت داده شده بود در يکي از کميته هاي داخلي کميسيون امنيت ملي و در کميسيون اصل نود بررسي خواهد شد. در همين ارتباط ايسنا خبر داد کميسيون قضايي و حقوقي مجلس شوراي اسلامي طرح شفاف سازي و رسيدگي به اموال و دارايي هاي مسئولان کشور را طي هفته جاري بررسي مي کند. اين طرح از سوي مجلس هشتم براي تاييد به شوراي نگهبان ارسال شد اما شوراي نگهبان ايراداتي به طرح وارد کرد و آن را براي اصلاح به مجلس بازگرداند.



وزير دادگستري: مسئول رسيدگي به پرونده «مرتضوي» قوه قضاييه است
خراسان - مورخ یکشنبه 1391/05/08 شماره انتشار 18179

وزير دادگستري در رابطه آخرين وضعيت پرونده «سعيد مرتضوي» گفت: مسئول رسيدگي به اين موضوعات قوه قضاييه است و بايد وضعيت کنوني اين پرونده را از سخنگوي اين قوه جويا شد. به گزارش ايسنا،‌ مرتضي بختياري در واکنش به تذکر ۱۶ نماينده مجلس شوراي اسلامي به وزارت دادگستري مبني‌ بر تسريع در رسيدگي به پرونده‌هاي قضايي دولت و پرونده کهريزک، تصريح کرد: بر اساس آيين‌نامه مجلس، اگر هيئت‌ رئيسه تشخيص داد، تذکر و خواسته نمايندگان را به وزارتخانه منعکس مي‌کند و ما هم مراحل بعدي آن را انجام مي‌دهيم. وزير دادگستري با اعلام اينکه تاکنون هيچ درخواستي از مجلس درباره رسيدگي به پرونده‌هاي دولتي به اين وزارتخانه منعکس نشده است، اعلام کرد: اگر درخواستي از سوي نمايندگان مجلس اخذ شود به‌طورحتم وزارت دادگستري هم مراحل آن را بر اساس قانون انجام مي‌دهد. وي در پاسخ به‌ سؤال خبرنگار خانه ملت در رابطه با چگونگي و وضعيت کنوني پرونده سعيد مرتضوي، افزود: مسئول رسيدگي به اين موضوعات قوه قضاييه است و بايد وضعيت کنوني اين پرونده را از سخنگوي قوه قضاييه جويا شد. در پايان جلسه علني يک‌شنبه مجلس شوراي اسلامي، برخي نمايندگان مجلس از جمله آقايان تابش، توکلي، شهرياري، نادران، جعفرزاده، رسايي، نجابت، اميرآبادي، مصباحي‌مقدم، فتاحي، محجوب، زارعي، دستغيب، اميري، اکبريان و ثروتي به وزير دادگستري پيرامون لزوم رسيدگي سريع‌تر به پرونده تخلفات کهريزک تذکر دادند.



توضيحات سفير ايران درباره طرح اجاره زمين‌هاي کشاورزي به قطري‌ها
خراسان - مورخ یکشنبه 1391/05/08 شماره انتشار 18179

مهر - عبدا... سهرابي سفير جمهوري اسلامي ايران در قطر گفت: به برخي از استان هايي که آمادگي دارند، اعلام کرده ايم که طرح هاي آماده خود را به دو شيوه اجاره طولاني مدت و خريد زمين براي توليد محصولات کشاورزي اتباع قطري ارائه دهند. وي با اشاره به اين که اين سرمايه گذاري بخش هاي مختلف از جمله کشاورزي را در بر مي گيرد، تصريح کرد: اخيرا وزارت اقتصاد و دارايي سازمان سرمايه گذاري با تضمين بانک مرکزي در حدود ۱۸۰ پروژه به سفارتخانه ها معرفي کرده که در صورت آمادگي، اتباع خارجي مي توانند در اين پروژه ها سرمايه گذاري کنند. سهرابي خاطرنشان کرد: اين پروژه ها در حوزه هاي مختلف پرورش ماهي و ميگو تا کنسروسازي و توليد مواد لبني، گوشتي و کشاورزي است.



اقدام جالب در معرفي کارمندان بدهکار
خراسان - مورخ یکشنبه 1391/05/08 شماره انتشار 18179

شنيده شده يکي از مسئولان ارشد يکي از وزارتخانه هاي اقتصادي پس از مشاهده فهرست کارمندان بدهکار اين وزارتخانه که پس از اخذ وام از بانک طرف قرارداد اين دستگاه، حاضر به پرداخت به موقع اقساط خود نيستند، دستور داده اسامي و مبالغ بدهي اين کارمندان در تابلوهاي اطلاع رساني و حتي سايت وزارتخانه درج شود. بدهي برخي از اين کارمندان کمتر از حقوق يک ماه آن هاست اما بيش از دو سال از پرداخت نشدن اقساط توسط آن ها مي گذرد.



خانه کارگر، حسين کمالي را به عنوان کانديداي خود در انتخابات رياست جمهوري معرفي کرد
خراسان - مورخ یکشنبه 1391/05/08 شماره انتشار 18179
زاکاني: ورود زودهنگام به انتخابات رياست جمهوري به کشور آسيب مي زند

انوار- ۱۱ماه مانده به برگزاري انتخابات رياست جمهوري يازدهم و در حالي که اکثر چهره هاي احتمالي نامزدي انتخابات رياست جمهوري از اعلام موضع صريح در تاييد يا تکذيب حضور خود در انتخابات طفره مي روند، حضور حسين کمالي، دبير کل حزب اسلامي به عنوان نخستين کانديداي انتخابات رياست جمهوري به طور رسمي اعلام شد. همزمان اظهارنظرهاي موافق و مخالف درباره اصلاح قانون انتخابات و تغيير نهاد برگزار کننده انتخابات همچنان ادامه دارد و حتي اخباري مبني بر پي گيري طرحي از سوي برخي نمايندگان براي ايجاد نظام پارلماني و احياي نخست وزيري مطرح شده است.

 

خانه کارگر، حسين کمالي را به عنوان کانديداي خود در انتخابات رياست جمهوري معرفي کرد

به گزارش ايسنا، خانه کارگر کانديداي مورد حمايت خود در انتخابات رياست جمهوري را معرفي کرد. عليرضا محجوب در گفت وگو با ايسنا، حسين کمالي را به عنوان کانديداي موردنظر اين تشکل در انتخابات رياست جمهوري يازدهم مطرح و تاکيد کرد که بايد زمينه براي حضور جريان هاي غيراصولگرا در انتخابات پيش رو فراهم شود. وي با بيان اين که اهميت انتخابات رياست جمهوري در رقابت کانديداها از جريان هاي مختلف با يکديگر است، گفت: بر اين اساس بايد فضاي انتخابات براي انجام رقابتي کامل در کشور فراهم شود تا تمامي جريانات حاضر در کشور بتوانند وارد عرصه رقابت انتخاباتي شوند. نماينده مردم تهران در مجلس با تاکيد بر اين که بايد زمينه حضور تمامي جريانات در انتخابات رياست جمهوري فراهم شود، گفت: وزارت کشور و شوراي نگهبان بايد براي حضور و دعوت همه جريان ها و گروه هاي سياسي در انتخابات تلاش کنند. وي در عين حال تاکيد کرد که جريان ها و گروه هاي مختلف بايد با انگيزه وارد ميدان رقابت انتخاباتي شوند تا علاوه بر کسب نتيجه موردنظر منافعي براي نظام در بر داشته باشند. درهمين حال، به گزارش خبرآنلاين، حسين کمالي، دبيرکل حزب اسلامي کار، پنجم مرداد سال ۱۳۳۲ در شهرستان دورود زاده شد. او هشت سال وزير کار و امور اجتماعي در کابينه اول و دوم رفسنجاني و چهار سال در کابينه اول محمد خاتمي بوده است.

 

زاکاني: ورود زودهنگام به انتخابات رياست جمهوري به کشور آسيب مي زند

اين در حالي است که عليرضا زاکاني، عضو فراکسيون اصولگرايان مجلس، ورود به انتخابات رياست جمهوري را در مقطع کنوني بسيار زود دانست و گفت: ورود زودهنگام به انتخابات رياست جمهوري به کشور آسيب مي زند. عليرضا زاکاني در گفت وگو با ايسنا، اظهار کرد: در حال حاضر موضوعات بسيار مهم تري از انتخابات رياست جمهوري بايد در دستور کار مسئولان قرار گيرد، از اين رو ايجاد دغدغه جديدي تحت عنوان انتخابات رياست جمهوري آن هم در مقطع کنوني بسيار زودرس است و براي کشور آسيب ايجاد مي کند. وي در عين حال گمانه زني براي ورود افراد مختلف در انتخابات رياست جمهوري را بدون ايراد دانست و گفت: گمانه زني ها در قالب طرح اسامي مختلف براي ورود به صحنه انتخابات رياست جمهوري بدون ايراد است اما ورود جدي در قالب ساز و کارهايي که منجر به رقابت زودرس شود نادرست است. زاکاني در پايان تاکيد کرد که البته اظهارنظر درباره ورود افراد و جريان هاي مختلف به صحنه انتخابات رياست جمهوري در مقطع کنوني بسيار زود است. در همين حال، ترقي، عضو شوراي مرکزي حزب موتلفه اسلامي، از برگزاري جلسات ستاد انتخابات اين حزب و پي گيري مسائل مربوط به انتخابات در اين جلسات خبر داد.

 

عضو هيئت رئيسه: تعدادي از نمايندگان طرح ايجاد نظام پارلماني را ارائه مي دهند

حجت الاسلام حسين سبحاني نيا، نماينده نيشابور و عضو هيئت رئيسه مجلس در اين باره که آيا اين خبر که تعدادي از نمايندگان پيگير تدوين طرحي مرتبط با ايجاد نظام پارلماني هستند، صحيح است به خراسان گفت: تعدادي از نمايندگان مجلس در صدد تهيه طرحي براي ايجاد نظام پارلماني و يا احياي نخست وزيري هستند. وي افزود: نمايندگان در حال بررسي موارد و مولفه هاي تهيه اين طرح هستند. عضو هيئت رئيسه مجلس افزود: البته يک بخش از اين بحث به قانون اساسي باز مي گردد يعني احياي نخست وزير و نظام پارلماني نياز به بازنگري قانون اساسي دارد اما در ارتباط با مسائل ديگر مجلس مي تواند وارد عمل شود. در همين ارتباط، حسين پور، عضو کميسيون برنامه و بودجه به ايلنا گفت: تشکيل نظام پارلماني يکي از موارد مورد اشاره مقام معظم رهبري در سفر به کرمانشاه بود که بايد بحث نظام پارلماني به جاي نظام فعلي رياست جمهوري و احياي مجدد نخست وزيري به صورت جدي مورد بررسي نمايندگان قرار بگيرد. وي افزود: درمجلس فراکسيون بررسي نظام پارلماني تشکيل خواهد شد تا بحث هاي کارشناسي نيز براي تشکيل نظام پارلماني در دستور کار قرار گيرد. عضو کميسيون برنامه و بودجه در ادامه بيان کرد: موارد و اساسنامه تشکيل فراکسيون پارلماني تدوين شده و به زودي در اختيار رسانه ها قرار خواهد گرفت. وي گفت: مرکز پژوهش هاي مجلس مطالعات خوبي را نسبت به احياي نخست وزيري و نظام پارلماني داشته است. حسن  پور بيان کرد: فراکسيون نظام پارلماني و احياي نخست وزيري در مجلس به کمک چندي از دوستان در حال تشکيل است.



السفير خبر داد:
اشتون: دور جديد مذاکرات درباره موضوع هسته‌اي ايران به زودي برگزار مي‌شود
خراسان - مورخ یکشنبه 1391/05/08 شماره انتشار 18179
نويسنده: گروه سياسي political@khorasannews.com
آسوشيتدپرس: مذاکرات باقري و اشميد پيشرفتي نداشته است

در حالي که ديدار معاونان جليلي و اشتون روز سه شنبه در استانبول و پشت درهاي بسته انجام شد، خبرهاي ضد ونقيضي در مورد نتايج اين نشست منتشر شده است. خبرگزاري آسوشيتدپرس در گزارشي به نقل از يک ديپلمات ارشد اتحاديه اروپا که خواسته نامش فاش نشود، اعلام کرد که در نشست معاونان «پيشرفتي حاصل نشده». اين ديپلمات همين طور «چشم انداز ادامه مذاکرات در سطح عالي را نيز» در پرده اي از ابهام دانست. اين در حالي است که روزنامه السفير در خبري از قول کاترين اشتون، مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا در خبري اعلام کرد: «مذاکرات ميان مقامات ايراني و اروپايي در موضوع هسته اي ايران به زودي برگزار مي شود.» اشتون در مورد زمان و مکان اين نشست اظهارنظري نکرده است. مشروح اين گزارش در پي مي آيد.

اشتون: دور جديد مذاکرات درباره موضوع هسته اي ايران به زودي برگزار مي شود

به گزارش مهر به نقل از السفير، کاترين اشتون در اظهارنظري کوتاه پس از برگزاري نشست معاونان در استانبول اعلام کرد: مذاکرات ميان مقامات اروپايي و ايراني در موضوع هسته اي ايران به زودي برگزار مي شود. خبرهايي در مورد زمان و مکان اين ديدار منتشر نشده است. پيشتر و در پايان سفر باقري به ترکيه، منابع ديپلماتيک در آنکارا اعلام کرده بودند که باقري و داوود اوغلو براي ادامه مذاکرات ايران و ۱+۵ در استانبول توافق کردند. پيشتر دفتر کاترين اشتون نيز در بيانيه اي درباره ديدار معاونان اعلام کرده بود که اين ديدار به اين منظور انجام مي شود تا دو طرف درباره «احتمال ديداري در آينده در سطح سياسي» با يکديگر صحبت کنند. دفتر کاترين اشتون همچنين تاکيد کرده بود که اشتون در اين باره با جليلي تماس خواهد گرفت. به دنبال گفت وگوي تلفني ۱۹ تيرماه هلگا اشميد با علي باقري معاون دبير شوراي عالي امنيت ملي، نشست معاونان در استانبول در تاريخ سه شنبه سوم مرداد بين معاونان جليلي و اشتون به منظور ايجاد تفاهم و هماهنگي ميان ديدگاه هاي ايران و ۱+۵ و زمينه سازي براي گفت وگوي تلفني کاترين اشتون، رئيس سياست خارجي اتحاديه اروپا و سعيد جليلي، مذاکره کننده ارشد ايران در استانبول برگزار شد و بعد از يک روز بحث و بررسي دو طرف از نتايج مذاکرات اظهار رضايت کردند.

 

خبرگزاري آسوشيتدپرس مدعي شد: مذاکرات هسته اي پيشرفتي نداشته است

اين در حالي است که به گزارش ديپلماسي ايراني به نقل از آسوشيتدپرس، يک مقام عالي رتبه اروپايي مدعي شد مذاکرات باقري و اشميد پيشرفتي نداشته است و چشم انداز از سرگيري مذاکرات هسته اي با ايران در سطح عالي نيز در پرده ابهام مي باشد. اين ديپلمات اروپايي با اشاره به نشست باقري و اشميد مدعي شد اين مذاکرات پيشرفتي نداشته و اشميد نيز همين نکته را به اطلاع اشتون رسانده است. اين در حالي است که اشتون مسئول اطلاع رساني در خصوص نتايج به ديگر طرف هاي مذاکره هسته اي با ايران است. برخي ديپلمات ها ادعا مي کنند، عدم پيشرفت در مذاکرات اخير در استانبول موجب مي شود که احتمالا جليلي و اشتون در گفت وگوي تلفني خود روي نشستي ديگر با حضور باقري و اشميد توافق کنند يا اين که بار ديگر کارشناسان براي ادامه مذاکره هسته اي وارد عمل شوند. به گفته آن ها با توجه به افزايش تنش ها در منطقه و خطر درگيري نظامي، به هر ترتيب مذاکرات در هر سطح ممکن ادامه مي يابد.

 

هافينگتن پست: آمريکا با تحريم ها عليه ايران حقوق بشر را نقض کرد

در همين راستا به گزارش فارس، روزنامه هافينگتن پست طي گزارشي تصريح کرد: تحريم هاي به اصطلاح هوشمند آمريکا عليه ايران به طور گسترده موجب نقض حقوق بشر و آزادي هاي اساسي شده است که مقامات آمريکا داعيه دار آن هستند. بر اساس اين گزارش در حالي که اين تحريم ها به بهانه مقابله با برنامه هسته اي ايران و تحت عنوان تحريم هاي هوشمند وضع شده اند، محدوديت هاي ناشي از اين تحريم ها، به طور گسترده اي موجب نقض حقوق بنيادين بشر و آزادي هاي اساسي ايرانيان شده است. با توجه به اين که لازمه گسترش دموکراسي، توانايي افراد در دسترسي آزادانه به اطلاعات و تسهيل تبادل افکار و ايده هاست، سياست گذاران آمريکايي بايد مراقب باشند که تحريم ها موجب محدود شدن آزادي هاي اساسي افراد در کشورهاي تحت تحريم نشود.

 

سفير ايتاليا: برخي کشورها تحت تاثير تحريم هاي ضدايراني از فعاليت هاي تجاري با تهران بازمانده اند

در همين حال به گزارش ايرنا، سفير ايتاليا در تهران با اظهار تاسف از اعمال تحريم ها عليه جمهوري اسلامي ايران گفت: کشورهايي که از قابليت هاي بالايي براي انجام صادرات به ايران برخوردارند، تحت تاثير تحريم  هاي ضدايراني قرار گرفته و از انجام فعاليت هاي تجاري با ايران محروم مانده اند. آلبرتو برادانيني در گفت وگو با ايرنا تصريح کرد: تحريم ها ظاهرا براي هدف قرار دادن ايران وضع و اعمال شده اند اما در عين حال کشورهايي که فناوري ها و کالاهايي براي صادرات و ارائه به ايران دارند نيز، تحت تاثير اين تحريم ها قرار گرفته اند.

 

سفير ايران در سوئيس: ايران کنترل خليج فارس را در اختيار دارد

همزمان به گزارش مهر، ايگال کاسپي سفير رژيم صهيونيستي در سوئيس که با روزنامه تاگس آنسايگر گفت وگو مي کرد، در پاسخ به پرسشي درباره ترس از حمله نظامي از سوي اسرائيل به ايران و پيامدهاي آن گفت: ايران يک رژيم اتمي است که مي تواند کنترل خليج فارس را در اختيار داشته باشد و قيمت نفت را هم تعيين کند. ضمنا موشک هاي ميان برد ايران امروز حتي به اروپا مي توانند اصابت کنند. اسرائيل به کرات تاکيد نموده که در وهله اول خواهان آن است با همکاري جامعه بين المللي راه حلي براي مشکل ايران پيدا کند. ولي اسرائيل همه گزينه ها را براي خود باز نگه مي دارد. وي در پاسخ به اين پرسش که گزينه نظامي نيز شامل همه گزينه هاست، گفت: اين سوال فعلا مطرح نيست زيرا هنوز از همه ظرفيت ديپلماتيک استفاده نشده است. سفير رژيم صهيونيستي همچنين در پاسخ به اين پرسش که آيا اسرائيل خود بمب اتمي دارد يا خير، بدون اين که اين سوال را رد کند، گفت: اسرائيل اولين کشور نخواهد بود که بمب اتمي را در خاورميانه به کار گيرد. در همين حال به گزارش فارس، بيل آئرس منتقد کهنه کار جنگ و استاد محقق آمريکايي در گفت وگو با شبکه تلويزيوني راشاتودي، اقدام نظامي آمريکا، سازمان پيمان آتلانتيک شمالي (ناتو) و رژيم صهيونيستي به ايران را يک فاجعه توصيف و اعلام کرد که اقتصاد و جامعه آمريکا ديگر نمي توانند جنگ هاي تهاجمي، تجاوزکارانه و اشغال گرانه کشورشان را تحمل کنند.

تحليل صادق زيباکلام از نتايج مذاکرات معاونان ايران و 1+5 در استانبول

صادق زيباکلام، استاد دانشگاه و کارشناس مسائل سياسي در مورد اعلام نگراني نتايج مذاکرات باقري و اشميد در استانبول، به ديپلماسي ايراني گفت: من معتقدم که اين که هيچ اعلاني بعد از مذاکرات آقاي باقري و خانم اشميد صورت نگرفته، به معناي آن است که مذاکرات حداقل به شکست نينجاميده است. اگر به شکست انجاميده بود، دست کم طرف غربي يعني خانم اشميد مي گفت که متاسفانه مواضع ايران اين گونه است يا اگر مي خواستند به زبان ديپلماتيک اين مسئله را بيان کنند، مي گفتند که پيشنهاداتي به ايران داده شده و قرار است ايران اين پيشنهادات را بررسي کند اما اين که حتي به اين صورت هم مطلبي بيان نشده اتفاقا مثبت است. چون اگر به نتيجه منفي رسيده بودند غربي ها در اعلام اين خبر پيش دستي مي کردند.



گفت وگو با سفير ايران در روسيه درباره غرامت اس ۳۰۰، نيروگاه بوشهر و موضع روس ها درباره رفتن بشاراسد
روس ها هيچ وقت نگفتند در بحث هسته اي طرفدار شما هستيم
خراسان - مورخ شنبه 1391/05/07 شماره انتشار 18178

بحران سوريه به جنگ تمام عيار خياباني بين دولت و معارضان بدل شده است. آيا روسيه با رفتن اسد از قدرت موافق است؟ اصولا روس ها چه موضعي در قبال حق ايران براي غني سازي دارند؟ موضع دولتمردان کرملين درباره فعاليت هاي هسته اي ايران تا چه حد در عيان و پشت درهاي بسته در پاي ميز مذاکرات يکي است آيا آن ها به واقع قائل به انجام فعاليت غني سازي براي ايران هستند؟ راه اندازي کامل نيروگاه بوشهر همچنان با وعده هاي متفاوتي روبه رو است.آيا روس ها اولين نيروگاه هسته اي خاورميانه را به طور کامل در مدار قرار خواهند داد؟ حداقل در مورد موشک هاي اس ۳۰۰روس ها سابقه خوبي از خود نشان نداده اند. اختلاف نظر تهران و مسکو درباره پيگيري موضوع غرامت اس - ۳۰۰ اين روزها از موضوعات مطرح در روابط ۲ کشور است.

در گفت وگو با سيدمحمودرضا سجادي سفير ايران در روسيه به بررسي اين سوالات و مسائل مرتبط در روابط دو جانبه ايران و روسيه پرداخته ايم. سجادي ديپلماتي کار کشته است که پاسخ هاي ديپلماتيکي به سوالات ما مي دهد اما از لابه لاي صحبت هايش مي توان به ماهيت واقعي روابط تهران و مسکو پي برد...

در چند روز گذشته شاهد برگزاري نشست ايران و کشورهاي 1+5 در مسکو بوديم . با توجه به درگير بودن سفارت ايران در اين کشور و نقش شما در اين ميان چه ارزيابي از اين مذاکرات داريد ؟ 

قبل از هرچيز بايد بگويم که من در هيئت مذاکره کننده نبودم و اصولا روال اين است که سفارتخانه هاي کشورهاي ميزبان نقش هماهنگ کننده و پشتيبان را در اين مذاکرات بر عهده دارند و مرجع اول و آخر در مورد نحوه مذاکره و نتايج آن خود شوراي عالي امنيت ملي است . اما به عنوان کسي که در دستگاه ديپلماسي کشور مسئوليت داشته و خصوصا در اين نشست اخير شاهد نزديک به مذاکرات بودم بايد بگويم که غربيها اصولا در اين مقطع و تا قبل از مشخص شدن نتايج انتخابات رياست جمهوري آمريکا ، خيلي به دنبال نتيجه دادن مذاکرات نيستند ؛ علت هم اين است که اگر بخواهند واقع بينانه و منصفانه برخورد کنند مجبور مي شوند تا منطق قوي جمهوري اسلامي ايران را قبول کرده و در مقابل خواستهاي ما کوتاه بيايند اين مساله در مورد آمريکاييها شدت بيشتري دارد زيرا اگر ايالات متحده بخواهد به صورت منطقي و در قالب حقوق مشخص ما در NPT  برخورد کند با واکنش تند لابي صهيونيستي در آن کشور مواجه خواهد شد و در نتيجه راي اوباما با چالش روبرو مي شود و از طرف ديگر اگر بخواهد مواضع تند و خصمانه عليه ما بگيرد باز هم گروههاي ضد جنگ که تعدادشان در آمريکا کم هم نيست به اين سياستها انتقاد خواهند داشت و باز به ضرر اوباما در انتخابات مي انجامد.

به نظر مي رسد آنها به اين نتيجه رسيده اند که بهترين سياست در مقطع فعلي براي آنها همين روش باشد که با افزايش فشارهاي مختلف عليه ايران بتوانند اين حرکت خود را به لابي صهيونيستها بفروشند و بعد از انتخابات با يک ايران به گمان آن ها ضعيف شده گفتگو کنند و در آن فضا بتوانند شرايط خود را به ما تحميل کنند. البته در مورد روسها به نظر مي رسد رويکرد روسيه اين است که موضوع هسته اي ايران ، هر جور شده بايد حل شود چرا که اين کشور به اين استنباط رسيده است که غرب کم کم موضوع هسته اي ايران را بهانه  اي براي ايجاد بحران در خاورميانه تبديل کرده است.

در کنار همه اينها نبايد فراموش کرد که جمهوري اسلامي ايران و ملت غيور ايران نشان داده اند که در مقابل اين فشارها قدرتمند تر شده و هرگز خيال اشتباه غربي ها محقق نخواهد شد.

در مورد سياست روس ها در برخورد با مسئله هسته اي کشورمان شاهد ارائه طرحي از سوي لاوروف وزيرخارجه اين کشور بوديم که البته گويا استقبال چنداني نشد ، علت اين بي توجهي از سوي ايران و غرب چه بود ؟

اين طرح ويژگي هاي مهم و خوبي داشت. يکي از ويژگي هاي طرح اين بود که بر خلاف رويکرد 1+5 که ليستي از خواسته هاي بلند بالا را در ازاي هيچ  چيزي طلب مي کرد، اين طرح رويکردش اين بود که به ازاي هر گامي که ايران برمي دارد بخشي از تحريم  ها عليه ايران برداشته شود و مهم  تر اينکه حقوق مسلم ايران در بحث هسته اي به دليل اينکه ما NPT را امضا کرده ايم به رسميت مي  شناخت، چيزي که باز غرب اساسا قائل به آن نبود. بنابراين مبناي منطقي طرح قابل قبول بود و براساس انتقاد و نظراتي که ما نسبت به طرح اوليه  داشتيم، روس ها تغييراتي هم در طرح اوليه داده اند. چه با ادامه مذاکرات با 1+5 و چه با پرداختن به طرح آقاي لاوروف  ايران حسن نيت  خود به جهانيان  را نشان داده و مي دهد که قصد مخفي کاري ندارد و با هر فرمولي هم که منطقي باشد و حقوق ما را به رسميت بشناسد وارد مذاکرات مي شود و هيچ فرمولي را پيشاپيش مردود نمي دانيم و طرد نمي کنيم.

در استانبول 2 اين مساله مطرح شد و در نشسست مسکو به تثبيت رسيد که بايد هر اقدامي متقابل و گام به گام انجام شود اما در مورد اينکه چرا اين طرح به سرانجام نرسيد دو نکته به نظر من حائز اهميت است : اول اينکه غربي ها همانطور که در قبل هم اشاره کردم در اين زمان به دنبال حل مسئله هسته اي ايران نيستند و دوم اينکه آنها اگر هم روزي بخواهند پرونده در مسير حل شدن حرکت کند حاضر نمي شوند که با ابتکار روسها اين امر محقق شود لذا در مورد طرح لاوروف تا مي توانستند کارشکني کردند و حتي به سفارتخانه هاي ما در اروپا رفته و عليه اين طرح صحبت مي کردند و باعث شدند تا طرحي که هم روسها،  هم ما و هم چيني ها،  وقت گذاشتيم و نيت  مان را و صداقت  مان را نشان داديم به سرانجام نرسد .

آقاي سفير يکي از پرونده هاي مهم و باز ميان ايران وروسيه بحث نيروگاه اتمي بوشهر و تکميل نهايي آن است ، فکر مي کنيد چه زماني مردم ايران پس از اين همه سال تاخير با اطمينان مي توانند خود را داراي برق اتمي بدانند؟

تأخيرطولاني در راه اندازي نيروگاه بوشهر ، نه به نفع اقتصادي روسها بود و نه به نفع حيثيت فني روسها، اما مهمترين عامل تأخير ، تحريمهاي غرب بود. مثلا توربين نيروگاه ، مي بايست در کارخانه شهر خارکوف اوکراين ساخته شود. اين کشور زير فشار آمريکايي  ها از اين اقدام سرباز زد و روس ها ناچار شدند با انتقال ساخت توربين در شهر سن  پترزبورگ، براساس طراحي جديد، توربين مورد نياز نيروگاه بوشهر را بسازند که همين مشکل يک سال تاخير ايجاد کرد، همچنين  تامين بسياري از سيستمهاي مورد نياز نيروگاه که طبق قرارداد بايد از غرب تامين مي شد مثل دستگاههاي کنترل الکترونيکي، سيستم هاي خنک کننده و... موجب تعويق مکرر پروژه مي گرديد.اما تا آنجا که من اطلاع دارم امروز نيروگاه بوشهر بيش از 90 درصد ظرفيت توليد برق خود را در مدار قرار داده  و مشکل خاصي براي رسيدن به 100درصد وجود ندارد اما بايد اين واقعيت را قبول کرد که غربي ها به هيچ عنوان دوست نداشتند اين پروژه به پايان برسد و به همين خاطر همه گونه کارشکني را انجام دادند اما موفق نشدند و امروز ايران به عنوان تنها کشور داراي نيروگاه توليد برق هسته اي در منطقه مطرح است .

روس ها در رفتارشان با ايران تناقضات زيادي از خود نشان داده اند از جمله همين تاخير زياد در ساخت نيروگاه و يا وتو نکردن قطعنامه هاي ضد ايراني در شوراي حکام آژانس انرژي اتمي يا شوراي امنيت و ...  به نظر شما تا چه حد مي توانيم در سياست خارجي خود بر روي هماهنگي روسيه حساب باز کرده و به آنها اعتماد کنيم؟

باتوجه به عللي که در تأخير نيروگاه عرض کردم ، اينکه از تأخير در نيروگاه بوشهر نتيجه بگيريم که روسيه شريک مطمئني نيست ، بنظرم قدري غيرواقع بينانه است.  به نظر شما، چرا همان افرادي که سعي مي کنند روسيه را شريک غير مطمئني جلوه دهند ،  آلمان  ها را که بعد از انقلاب اسلامي ، بدون هيچ دليلي ، نيروگاه را نيمه تمام گذاشته و ميلياردها مارک هزينه به کشور ما تحميل کردند، شريک نامطمئن نمي  نامند ؟ در حالي که آن زمان نه عليه جمهوري اسلامي قطعنامه اي صادر شده بود، نه اصلا مشکل خاصي با اروپا به وجود آمده بود، در حالي که روسها ، عليرغم وجود چهار قطعنامه اي که غرب براي ما دست و پا کرده بود، پروژه را تمام کردند.  بحث نيروگاه بوشهر به نظر من برخلاف آنچه که گفته مي شود گواهي بر اين است که مي  شود با روس  ها کار کرد، نمي گويم که اعتماد دايمي و بي قيد و شرط کنيم ولي بحث اين است که مي  شود با روس  ها کارهاي بزرگ اقتصادي با وزن سياسي کرد. من معتقدم اين سياست غرب است که تلاش کند روسيه را شريک نامطمئن جلوه دهد تا ما بدست خود ، منافعي که از همکاري با روسها مي توانيم بدست آوريم را رها کنيم.

بايد قبول کرد که دنياي امروز دنياي منافع ملي است و با ارزش ترين چيز براي روسها در سياست خارجيشان منافع ملي آنهاست  ما هم هرجا منافعمان ايجاب کرده با اين کشور همکاري کرديم، هرجا هم منافعمان ايجاب نکرده مواضع مستقلي گرفتيم ، چون روابط بين الملل کشورهاي غيرايدئولوژيک ، مبتني بر منافع ملي است. ما نيز در شرايطي که ايدئولوژي و يا منفعتمان ايجاب کند با آنها همراهي خواهيم داشت و در جاهايي هم که ايجاب نکرده مواضع خاص خود را داشته ايم. در شرايط کنوني  نمي توان از روسها اين انتظار را داشت که در موضوعات مختلف براساس منافع ما و خلاف منافعشان عمل کنند. البته ناگفته نماند که اعتقاد من اين است که رسيدن به يک توافق استراتژيک با روسيه ، به نفع هردو کشور و به نفع منطقه است و اميدوارم که به اين سمت برويم.

در موضوع صدور قطعنامه ها هم ، اگر ما خودمان را جاي روسيه بگذاريم احتمالا ما هم همين کار را مي کرديم، روس ها هيچوقت به ما نگفتند که ما در بحث هسته اي طرفدار شما هستيم يا اينطور نبوده که در ابتدا گفته باشند که به قطعنامه راي نمي دهيم و بعد راي دادند. شما کجا يک چنين چيزي را ديده ايد؟

اما معمولا در تمام قطعنامه ها روس ها ابتدا با صدور و اعمال آن مخالفت کردند.

آنچه را که روسها مخالف بوده اند تندروي غربي ها در محتواي قطعنامه بوده ، نه خود قطعنامه . روسيه در قطعنامه سوم و چهارم تلاش کرد که زهر قطعنامه ها را بگيرد و آن رويکردي را که غرب داشت  تعديل کند و مانع از نظامي شدن قطعنامه شد. اين در حالي است که روس  ها هميشه به  صراحت گفته اند که ما از هسته اي شدن شما و دستيابي تان به تکنولوژي غني  سازي نگرانيم و مسلح شدن ايران به سلاح هسته اي را يک خطر امنيتي دانسته اند. به هر حال اين يک واقعيت است که هر کشوري چنانچه در کنار خودش يک همسايه اتمي داشته باشد احساس خطر مي کند. اين اصلي پذيرفته شده در توازن قوا، در صحنه بين المللي است. در نتيجه آنها به دنبال مهار دستيابي ما به توان هسته اي بوده اند و ابزاري هم که تاکنون دراختيار داشته اند همين ساختارهاي بين المللي بوده است. مي خواهم عرض کنم رفتار آنها در حمايت از قطعنامه هاي شوراي امنيت عليه ايران، از ديد منافعشان غيرمنطقي نبوده است.

البته ما مستمرا تلاش کرده ايم و بارها به آنها گفته ايم که شما فريب اطلاعات غلط و فضاسازي غربي ها را خورده ايدو به اين دليل نيز به اين تصور  اشتباه رسيده ايد که ايران در فعاليت هسته اي اش به دنبال اهداف نظامي است و با گسترش رايزني ها توانستيم به آنها ثابت کنيم که رويکرد غرب به پرونده هسته اي ما ، سياسي است.

يکي ديگر از پرونده هاي باز ميان ايران و روسيه بحث موشکهاي اس- 300است و اينکه روس ها سرانجام بعد از چند سال و گرفتن پول آن ، تسليم فشارهاي غرب شده و از تحويل اين موشکها به ايران سرباز زدند در اين مورد به کجا رسيده ايم ؟ گويا روس ها حاضر به پرداخت غرامت به کشورمان نيستند.

بايد ابتدا ديدمان را از حالت بدبينانه خارج کنيم  ، اول اينکه ، از بعد از انقلاب اسلامي ، غرب، هميشه دشمنان ما را تا بن دندان مسلح و تجهيز کرد و همواره ما را در تحريم قرار داده است. در حالي که روس ها در سال هايي که ما صنايع نظامي قوي نداشتيم ، نقش مؤثري در تجهيز ما ايفا کردند. دوم اينکه واقعيت اين است که زماني که مي  بايست روس ها سامانه اس 300 را تحويل مي دادند ، چهار جريان بين المللي ازجمله  آمريکا ، اروپا ، رژيم اشغال گر فلسطين و برخي از اعراب عليه روس ها وارد عمل شدند و روس ها در شرايطي قرار گرفتند که  مي بايست در ازاي صد ميليون دلار سود ، روابط سياسي و اقتصادي خود را ، با 4 جريان فوق به خطر بيندازند. لذا ترجيح دادند که خود را درگير با اين 4 جريان نکنند. در عين حال به غرب فهماندند که بمباران  نيروگاه بوشهر و يا خاک ايران را تحمل نخواهند کرد. ما قرار دادي داشتيم که طرف مقابل به هر دليلي حاضر به انجام آن نشد. طبق قرارداد ، ما حقوقي داريم که پاي آن ايستاده ايم و آن را دنبال خواهيم کرد. طبعا روسيه با لغو قرار داد ، اشتباه کرد و به بازار خود هم در ايران و هم در دنيا ، صدمه زد . به نظر من نبايد اين موضوع ، زياده از حد هم بزرگنمايي شود. چون اين تلقي را ايجاد مي کند که ما بدون اين سامانه ، قدرت دفاع از خود را نداريم.

اما روس ها نقض تحريم هاي سازمان ملل را بهانه کردند.

 بله به نظر من هم بهانه بود و اين کشور در راستاي تامين منافع ملي خود و جلوگيري از ايجاد چالش با همان چهارجرياني که عرض کردم مجبور به لغو قرارداد با ما شد .

اخيرا صحبت از ارجاع اين پرونده به يک داور بين المللي به ميان آمده ، آيا ما مي توانيم حقوق خود را از اين کشور بگيريم؟

روسها اصل پول و سود بانکي آن را پس داده اند و دعوا بر سرغرامت آن است ؛ پرونده در جريان است البته به نظر من نبايد اين پرونده را بيش از اندازه خود بزرگ کرد و بايد اجازه بدهيم تا نهادهاي صاحب صلاحيت در داخل کشور اين پرونده را به سرانجام برسانند.

يکي ديگر از موارد مشترک در سياست خارجي امروز کشورمان با روسيه بحران موجود در سوريه است ، اخيرا هم ملاقاتهايي ميان مخالفان بشار اسد با مقامات روس در مسکو انجام شده ، هدف روسها در سوريه تا چه حد با برنامه هاي ما منطبق است و چه سياستي را اعمال مي کنند؟

روسها همانطور که قبلا اعلام کرده اند خط قرمزشان آقاي اسد نيست و مترصد هستند تا نظر نهايي مردم سوريه را در اين زمينه به دست آورند؛ و از سوي ديگر هم گفته اند که اجازه تغيير رژيم به وسيله قدرت نظامي که خصوصا خارج از منطقه و خارج از اراده مردم سوريه باشد را نخواهند داد.به نظرم بخش زيادي از اين تبليغات رسانه ها براي تحميل و تلقين اين مطلب به افکار عمومي روسيه و مقامات اين کشور است که مردم سوريه دست از حمايت حکومت بشار اسد کشيده اند که البته اين مطلب واقعيت نداشته و مردم سوريه همچنان از حکومت خود پشتيباني مي کنند و حتي ديدم که در نشست پاريس برخلاف عرف ديپلماتيک، خانم کلينتون سخنان تند و تهديد کننده اي عليه چين و روسيه زد و در کنار اين ها مدام تبليغ مي کنند که روسيه مخالف سني ها و موافق شيعيان هستند که همين مساله هزينه هايي براي روسها داشته است.

به نظر من روسها با توجه به تجارب گذشته به ويژه در مورد ليبي اين بار ريسک نکرده و اجازه نخواهند داد توطئه اي که در مورد ليبي شکل گرفت در مورد سوريه هم اتفاق بيفتد.

سوال آخري که جناب سفير از شما دارم کمي اقتصادي است . اخيرا برخي تجار و شرکتهاي ايراني که در دبي حضورداشتند به دليل فشارهاي ناشي از تحريم ها به سمت مسکو سوق پيدا کرده اند و آنجا هم به دليل ارتباطات برخي بانکها با بانکهاي اروپايي باز به مشکلاتي برخورده اند ، شما فضاي روسيه را براي اين انتقال چقدر مناسب و آماده مي دانيد ؟

روسيه از دو نگاه براي اقتصاد ما به خصوص براي بخش خصوصي ما قابل توجه است ؛ اولا روسيه يک بازار بيش از 200ميليارد دلاري است که سالانه بين 205  تا 280ميليارد دلار واردات دارد و توليد کنند گان ما مي توانند سهم چشمگيري در آن داشته باشند.همچنين روسيه کشور غني به شمار مي رود و بسياري از مواد خام و مواد اوليه مورد صنايع از جمله پتروشيمي، فلزات ، کاغذ و ... را دارد  و از اين حيث هم مي تواند پشتوانه خوبي براي توليدکنندگان ما باشد و در هر صورت يک ظرفيت بزرگ براي ما محسوب مي شود و چه دبي باشد يا دبي نباشد خود روسيه اين ظرفيت را براي استفاده دارد.

سياست دولت روسيه براي اعمال تحريم ها عليه ايران چگونه است ؟

سياست رسمي دولت روسيه محکوم کردن تحريم هاي فراقانوني آمريکا و اروپا بوده و اين به اين معني است که روسيه به دنبال اجرا کردن تحريم هاي يکجانبه غرب چه نفتي و چه بانکي نيست و تا آنجايي که دولت روسيه قدرت داشته به عدم اجراي اين تحريم ها کمک کرده اما برخي افراد و احزاب در روسيه هستند که با ما مخالفند و از طرف ديگر 70درصد اقتصاد روسيه در دست بخش خصوصي است و آنها ممکن است در اين راه سنگ اندازي و مشکل تراشي کنند و دولت روسيه نيز در اين مورد چاره اي ندارد .

جناب مهندس سجادي سفير محترم جمهوري اسلامي ايران در فدراسيون روسيه از وقتي که به روزنامه خراسان داديد سپاسگزارم.



سجادي: معاون وزير خارجه روسيه به تهران سفر مي کند
خراسان - مورخ شنبه 1391/05/07 شماره انتشار 18178

سفير جمهوري اسلامي ايران در روسيه گفت: معاون منطقه اي وزارت امور خارجه روسيه آبان ماه به منظور برخي مذاکرات دو جانبه به ايران سفر مي کند. سيد محمود رضا سجادي، سفير جمهوري اسلامي ايران در روسيه در گفتگو با مهر، گفت: معاون منطقه اي وزارت امور خارجه روسيه آبان ماه به منظور برخي مذاکرات دو جانبه به ايران سفر مي کند.وي با اشاره به اينکه وزير انرژي روسيه نيز از وزير نفت ايران براي سفر به اين کشور دعوت کرده است ، افزود: قرار است در سفر وزير نفت در حوزه هاي انرژي هاي الکتريکي و نفت و گاز تبادل ارتباطات ادامه پيدا کند که البته برنامه ريزي براي اين سفرها به بعد از ماه مبارک رمضان موکول مي شود.



در گفتگو با خراسان
سخنگوي وزارت خارجه : رسانه ها از دامن زدن بيش از حد به موضوع ايجاد رابطه با مصر بپرهيزند
خراسان - مورخ شنبه 1391/05/07 شماره انتشار 18178

هادي محمدي – سخنگوي وزارت امور خارجه کشورمان که با خراسان گفتگو مي کرد با انتقاد از مطرح شدن بيش از اندازه بحث رابطه با مصر از سوي رسانه ها و برخي مقامات ايراني، گفت : تا وضعيت مصر مشخص نشده باشد نمي توان در مورد ايجاد رابطه با مصر تصميم گيري کرد. به گزارش خراسان رامين مهمانپرست درگفتگو با خراسان و در پاسخ به اين سوال در خصوص اين که آيا نشان دادن اشتياق زياد جمهوري اسلامي براي ايجاد رابطه با دولت جديد مصر که از سوي برخي رسانه ها و مقامات پي گيري مي شود از يک سو و عدم توجه و علاقه اين کشور براي از سر گيري سريع روابط با کشورمان از سوي ديگر باعث زيرسوال رفتن عزت سياست خارجي کشورمان نمي شود؟ ضمن تاييد اين مطلب، اظهار داشت : دليل اصلي اين مساله همين پرداختن بيش از حد به آن است و خصوصا در رسانه ها نبايد به اين بحث در اين حجم پرداخته شود. وي با بيان اينکه در مکان و زمان مناسب ما آمادگي خود را براي توسعه روابط اعلام کرده و به رسانه ها نيز گفته ايم ، تصريح کرد : در اين مورد بايد با صبر و حوصله پيش رفت چراکه وضعيت مصر هنوز به وضعيت مطلوب نرسيده و بايد منتظر بود تا دولت اين کشور تشکيل و سازماندهي شود و اولويت هاي سياست خارجي مصر مشخص شود . دستيار ارشد وزير امور خارجه ادامه داد : در آن شرايط و در چارچوبي منطقي مي توان بحثهاي روابط دو جانبه ميان جمهوري اسلامي ايران و مصر را نيز دنبال نمود و رسانه ها نيز بايد تا رسيدن به آن زمان و موقعيت بيش از حد لازم به اين مساله دامن نزنند. وي با بيان اينکه ايران اسلامي از همه جريانات مردمي ناشي از بيداري اسلامي در منطقه خاورميانه استقبال مي کند ، تاکيد کرد : هرچه کشورهاي مسلمان منطقه بر پايه تلاش هاي مردم و بيداري آنها استقلال بيشتري به دست آورند و مستقل تر شوند امکان همکاري هاي گسترده تر و عميق تر ميان ما و اين کشورها افزايش مي يابد ؛ به ويژه در مورد کشور بزرگ مصر که هميشه در خاورميانه و جهان عرب يک کشور مهم و تاثيرگذار بوده و خواهد بود.



عربستان: توافقي براي امضاي تفاهم نامه استرداد مجرمان با ايران نداشته ايم
خراسان - مورخ شنبه 1391/05/07 شماره انتشار 18178

مهر- «اسامه نقلي» سخنگوي وزارت امور خارجه عربستان در گفت وگو با روزنامه عکاظ از سخنان اخير «علي اکبر صالحي» درباره امضاي قريب الوقوع تفاهم نامه استرداد مجرمان ميان ايران و عربستان، اظهار بي اطلاعي کرد.

وي افزود: در اين باره مذاکره اي صورت نگرفته و اگر طرف ايراني خواهان امضاي تفاهم نامه  است، توافق نامه هاي امضا شده متعددي ميان دو کشور وجود دارد که مي توان آن ها را وارد مرحله اجرايي کرد.

پيشتر صالحي وزير خارجه از احتمال امضاي تفاهم‌نامه استرداد مجرمان ميان ايران و عربستان خبر داده بود.



راهپيمايي نمازگزاران جمعه در محکوميت کشتار مسلمانان ميانمار
خراسان - مورخ شنبه 1391/05/07 شماره انتشار 18178
نويسنده: حسين بردبار political@khorasannews.com

نمازگزاران جمعه روز گذشته پس از اقامه نماز در تهران و بسياري از شهرهاي کشورمان در حمايت از مسلمانان مظلوم ميانمار و محکوميت کشتار آن ها راهپيمايي کرده و يک صدا عليه شکل گيري توطئه جديد بر ضد مسلمانان اين کشور شعار دادند. همزمان در برخي کشورهاي ديگر از جمله سريلانکا، ترکيه و... نيز نمازگزاران با برگزاري راهپيمايي کشتار مسلمانان ميانمار را محکوم کردند.

 

تظاهرات نمازگزاران جمعه تهران در محکوميت کشتار مسلمانان در ميانمار

به گزارش خبرنگار خراسان، نمازگزاران جمعه تهران ديروز پس از اداي اين فريضه الهي در خيابان هاي اطراف دانشگاه تهران در محکوميت کشتار مسلمانان ميانمار تظاهرات کردند. تظاهرکنندگان پس از اداي نماز جمعه در خيابان طالقاني، خيابان قدس و خيابان انقلاب همنوا با تريبون نماز جمعه تهران شعار مي دادند: سکوت در برابر جنايت، خيانت است خيانت است خيانت؛ کشتار وحشيانه مسلمان، اعلام جنگ است به دين و قرآن؛ قتل عام مسلمان ميانمار، توطئه جديد استکبار است. نمازگزاران تهراني که مقارن با ايام ماه مبارک رمضان به شکلي باشکوه تر و پرتعدادتر از گذشته در ميعادگاه نمازجمعه حاضر شده بودند، همچنين با حمل پلاکاردهايي که بر روي آن «مرگ بر آمريکا» نوشته شده بود، شعار مي دادند: قتل عام مسلمان خدايي، توطئه جديد آمريکايي؛ يا ايها المسلمون اتحدوا اتحدوا؛ اي امت محمد به پا خيز به پا خيز؛ پيرو دين احمد به پا خيز به پا خيز. تظاهرکنندگان همچنين با انتقاد از سياست هاي دوگانه مدعيان حقوق بشر در جهان امروز فرياد مي زدند: جرم مسلمان ميانمار چيست، اين قتل عام فاجعه انساني است. آيت ا...امامي کاشاني، خطيب جمعه اين هفته تهران نيز در خطبه هاي ديروز نمازجمعه با محکوميت کشتار مسلمانان ميانمار گفت: اين کشتارها و جنايت هايي که انجام مي شود براي مقابله با اسلام است. وي همچنين با اشاره به حرکت بيداري اسلامي در کشورهاي منطقه و حرکت دشمن در برابر اسلام در سوريه گفت: اين حقايقي که در عالم اتفاق مي افتد ما را موظف به انجام وظيفه ديني مان مي کند. در همين حال واحد مرکزي خبر گزارش داد مردم روزه دار اصفهان روز گذشته در راهپيمايي ، کشتار مسلمانان مظلوم ميانمار و سکوت قدرت هاي استکباري در برابر اين جنايات را محکوم کردند . راهپيمايان پس از آيين عبادي سياسي نمازجمعه با سر دادن شعارهايي ضمن ابراز همدردي با مسلمانان مظلوم ميانمار از مجامع بين المللي خواستار اتخاذ تدابير لازم براي متوقف کردن اين کشتارها و مجازات جنايتکاران شدند. بر اساس اين گزارش نمازگزاران جمعه در همدان، اردبيل، جويبار، محمودآباد، تنکابن، چهارمحال و بختياري و... نيز پس از اقامه نماز جمعه با برگزاري راهپيمايي و سردادن شعار از مسلمانان مظلوم ميانمار حمايت کردند. در مشهد مقدس نيز نمازگزاران پيش از برگزاري نماز جمعه به راه‌پيمايي در حمايت از مسلمانان ميانمار پرداختند.

 

نامه آيت ا... آملي لاريجاني به رييس دستگاه قضايي ميانمار

در همين حال رييس قوه قضاييه با ارسال نامه‌اي به رييس دستگاه قضايي ميانمار با ابراز نگراني از تهاجم عليه اقليت مسلمان اين کشور، خواستار توقف سريع خشونت‌ها عليه مسلمانان ميانمار شد و از رييس دستگاه قضايي اين کشور خواست مرتکبان اين فاجعه مجازات شوند. به گزارش ايسنا متن کامل نامه آيت‌الله آملي لاريجاني به شرح زير است: جناب آقاي آنگ‌تو، رييس محترم دستگاه قضايي جمهوري ميانمار، اينجانب با ابراز نگراني شديد از تهاجم عليه اقليت مسلمان در ميانمار و تصاوير پخش شده در رسانه‌ها و جريحه‌دار شدن افکار عمومي مردم ايران، از جنابعالي درخواست مي‌کنم تا اقدامات سريع و جدي توسط دولت ميانمار جهت روشن شدن ابعاد اين فاجعه انساني و توقف بلادرنگ خشونت‌ها عليه مسلمانان انجام گيرد. بهره‌مندي اقليت مسلمان در کنار ساير اقليت‌ها و صاحبان اديان ديگر در کشور چند قومي ميانمار از تمامي حقوق انساني يک اصل پذيرفته شده در معاهدات حقوق بشري است که مطمئناً دولت محترم ميانمار نيز به انجام آن‌ها متعهد مي‌باشد. متأسفانه حادثه تهاجم عليه مسلمانان در ميانمار در سکوت کامل خبري موجب نگراني افکار عمومي جهان اسلام شده است. از جنابعالي مي‌خواهم مانع از استمرار اين‌گونه درگيري‌ها عليه مسلمانان شويد. عاليجناب، انتظار جدي مي‌رود دولت ميانمار با انتشار گزارشي دقيق و مستند از اين فاجعه عليه اقليت مسلمان ميانمار و مجازات مرتکبين آن و همچنين تأمين شرايط لازم براي آسايش و رفاه مسلمانان آن کشور، زمينه‌هاي بروز مجدد آن را از ميان بردارد.

 

سفير پيشين ايران در تايلند: حوادث ميانمار به معناي جنگ بين‌ اسلام و بوديسم نيست

در همين حال سفير پيشين ايران در تايلند گفت: عليرغم اين که حاکميت ميانمار، بودايي است اما برخوردهاي اخير در اين کشور به معناي جنگ بين اسلام و بوديسم نيست. به گزارش ايسنا، محسن پاک آيين که در " نشست محکوميت کشتار مسلمانان ميانمار با تکيه بر معارف قرآن"، سخن مي‌گفت، افزود: معمولا در شرق آسيا تعامل خوبي بين مسلمان‌ها و بوداييان وجود داشته و القاي جنگ بين اسلام و بوديسم، خطي است که غربي‌ها با تبليغات رسانه‌اي خود دنبال مي‌کنند. وي که مسئول ستاد افغانستان در وزارت خارجه مي باشد ادامه داد: حتي پيشوايان بودايي هم از مسائل به وجود آمده در ميانمار ناراضي هستند و بعضا اين حوادث را محکوم کرده‌اند.

نمازگزاران جمعه در ترکيه و پاکستان کشتار مسلمانان ميانمار را محکوم کردند

نمازگزاران ترکيه روز جمعه با تجمع در 23 مسجد در 23 شهر اين کشور در اعتراض به نسل کشي عليه مسلمانان در ميانمار (برمه)، خواهان قطع ارتباط کشورهاي اسلامي با اين کشور شدند. به گزارش ايرنا، در اين تجمع ها که بنا به دعوت مشترک نهادهاي غير دولتي برگزار شد، نمازگزاران با اعلام همبستگي با مسلمانان ميانمار ادامه جنايات و نسل کشي عليه مسلمانان در ميانمار را به عنوان يک اقدام ضد بشري محکوم کردند. معترضان قرار است يک بيانيه مشترک را در محکوميت جنايات گروههاي افراطي بودايي عليه مسلمانان در ميانمار قرائت کنند. همچنين مسلمانان پاکستاني به همراه اعضاي ارشد و هواداران حزب سياسي – مذهبي مجلس وحدت مسلمين روز گذشته با برپايي راهپيمايي گسترده در اعتراض به قتل عام مسلمانان ميانمار در شهر 'کراچي' مرکز ايالت سند، اقدام افراط گرايان بودايي عليه مسلمانان را به شدت محکوم کردند. به گزارش ايرنا، اين راهپيمايي با حضور هزاران نفر از مسلمانان به ويژه شيعيان در شهر کراچي پس از اقامه نماز جمعه برگزار شد. شرکت کنندگان با سر دادن شعارهايي، همبستگي و همدلي خود را با مسلمانان مظلوم ميانمار اعلام کردند. همچنين شوراي علماي اندونزي، خشونت ها عليه مسلمانان ميانمار را محکوم کرد و خواستار پايان دادن به اين نسل کشي و قتل عام بي رحمانه شد.



احتمال تعيين شرط مدرک دکترا براي نامزدهاي انتخابات رياست‌جمهوري
خراسان - مورخ شنبه 1391/05/07 شماره انتشار 18178

انوار- رئيس کميسيون امور شوراهاي مجلس گفت: در قانون فعلي مقرر شده که تحصيلات رئيس‌جمهور بايد خواندن و نوشتن باشد، در حالي که از نظر ما رئيس‌جمهور حداقل بايد مدرک دکترا داشته باشد. در همين حال يک عضو کميسيون شوراها نيز به خراسان گفت: در جلسه قبلي اين کميسيون بحث هايي درباره مدرک تحصيلي نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري مطرح شد. امير خجسته نماينده مردم همدان و رئيس کميسيون سياست داخلي و امور شوراهاي مجلس با اشاره به دستورکار کميسيون متبوعش در زمينه بازنگري و اصلاح قانون انتخابات رياست جمهوري، اظهار داشت: در قانون فعلي مقرر شده که تحصيلات رئيس‌جمهور بايد خواندن و نوشتن باشد، در حالي که هم‌اکنون نمايندگان مجلس حداقل بايد داراي مدرک کارشناسي ارشد باشند، بنابراين چنين شرايطي براي رياست جمهوري جايگاهي ندارد و از نظر ما رئيس‌جمهور حداقل بايد مدرک دکترا داشته باشد. رئيس کميسيون امور شوراهاي مجلس با ذکر اين نکته که در قانون فعلي، مشخص نيست که رئيس‌جمهور بايد چه سني داشته باشد، که اين موارد بايد مشخص شود، تصريح کرد: يکي از شرايط رئيس‌جمهور در اين قانون اين است که داوطلب بايد جزو رجال سياسي - مذهبي باشد، اما در همين قانون مشخص نشده که چه مرجعي مسئول تشخيص اين امر بوده و چه کسي قرار است تشخيص دهد که آيا داوطلب انتخابات رياست جمهوري، جزو رجال سياسي-مذهبي است يا خير. وي با بيان اين که کميسيون متبوعش اين موارد را بررسي کرده و قانون را مورد بازنگري قرار مي‌دهد، گفت: قرار است طي هفته‌هاي آينده با حضور مسئولاني از وزارت کشور، شوراي نگهبان و مجمع تشخيص مصلحت نظام، براي بررسي و بازنگري در قانون انتخابات رياست جمهوري، جلساتي داشته باشيم.

 

دارايي: بحث هايي درباره مدرک تحصيلي نامزدهاي انتخابات مطرح شد

عيسي دارايي عضو کميسيون شوراها و امور داخلي و نماينده انديمشک نيز در گفت وگو با خراسان تأکيد کرد هفته گذشته مباحث مختلف طرح اصلاح قانون انتخابات رياست جمهوري در کميسيون بحث و بررسي شد. وي افزود: مسائلي همچون سن نامزدهاي رياست جمهوري و مدرک تحصيلي از مواردي است که کميسيون روي آن نظر دارد و دوستان بر تجديدنظر و به روز کردن اين موارد تأکيد دارند. نماينده انديمشک تأکيد کرد: البته در بررسي هاي انجام شده مطلع شديم دولت لايحه اي در اين زمينه تهيه کرده است بنابراين از دولت خواسته ايم که لايحه خود را براي بررسي به کميسيون ارسال کند. وي تأکيد کرد: بنابراين در وهله اول منتظر لايحه دولت هستيم در غير اين صورت خود مجلس وارد عمل مي شود. عضو کميسيون شوراها اظهار داشت: البته در جلسات آينده علاوه بر مسئولان وزارت کشور کارشناساني از شوراي نگهبان و مجمع تشخيص مصلحت نظام براي هم فکري دعوت خواهند شد. وي در پاسخ به اين سوال که آيا کميسيون درباره مجري انتخابات نيز نظري خواهد داشت؟ گفت: خير، دستور کار مجلس بازنگري قانون انتخابات رياست جمهوري است نه چيز ديگر.



فتاح: مردم به احمدي نژاد با روحيه ۸۴ نياز دارند
خراسان - مورخ شنبه 1391/05/07 شماره انتشار 18178

پرويز فتاح رئيس بنياد تعاون سپاه و وزير نيروي دولت نهم در برنامه «ديروز امروز فردا» ضمن اشاره به مسائل مختلف از جمله مشکلات اقتصادي کشور و تحريم ها، به نقد برخي اقدامات دولت پرداخت و تصريح کرد: «مردم به احمدي نژاد با روحيه ۸۴ نياز دارند.» به گزارش فارس فتاح در پاسخ به اين سوال که واقعيت هاي عرصه اقتصادي ما چيست، يادآور شد: بايد پذيرفت يک بيماري مزمن اقتصادي از اول انقلاب تاکنون داريم؛ در عرصه سياسي نظامي و امنيتي توفيقات بسياري داشته ايم اما حتما بايد اقرار کرد که اين وضع اقتصادي در شان نظام جمهوري اسلامي ايران نيست و اقرار نابه جايي هم نيست؛ بايد به ضعف خود اقرار کرد چرا که ما درصدد الگوسازي هستيم. وي اضافه کرد: در حال حاضر مي خواهيم اين بيماري را علاج کنيم. وي در ادامه سخنان خود به فرمايش مقام معظم رهبري مبني بر اين که «اقتصاد بايد مردمي شود»، اشاره و اضافه کرد: اقتصاد مردمي يک واژه جديد مثل جنگ مردمي است که در جنگ خود مردم به صحنه آمدند که در نهايت منجر به پيروزي شد. وي با تاکيد بر اين که بايد در برخي از مسائل مردم را محرم خود بدانيم، گفت: در قضيه مرغ بايد گفته شود که مشکلات چه بود، نبايد همه اين مشکلات را به پاي تحريم گذاشت چرا که مردم تحريم را به عنوان تاوان مقاومت و آرمان گرايي پذيرفته اند و تحريم ربطي به اين مسئله ندارد. فتاح با بيان اين که جنگ اقتصادي که آقا مطرح کرده اند فرماندهي مي خواهد گفت: بنده به مردم اطمينان مي دهم اين شخص هم به لحاظ موقعيت قانوني و هم از نظر فردي کسي غير از آقاي احمدي نژاد نمي تواند باشد. وي اضافه کرد که،هنوز هم دير نشده و اگر مسئولان دولتي بيايند و به يک سري ضعف ها اقرار کنند هيچ اشکالي ندارد. وي عنوان کرد نمي توان همه مسائل را گردن آمريکا و ۱+۵ انداخت. وي بيان داشت که اگر در مسائلي مانند مرغ مردم به خوبي توجيه مي شدند، اين صف ها درست نمي شد تا دوربين هاي بيگانه هم از آنها سوء استفاده کنند. فتاح در ادامه در بيان خاطره اي از دوران وزارت خود گفت: « در سال ۸۶ يک روز آقاي احمدي نژاد بسيار ناراحت بود و به من گفت که تو وزيري و خبر نداري؟ گفتم چه مسئله اي پيش آمده که به بنده مدرکي نشان داد و گفت در يکي از جزاير گالوان آب را گران کرده اند و به من گفت آن را درست کن. واقعيت اين است که آنجا به من برخورد و وقتي آنجا رفتم، ديدم که درست مي گويد و بنده اطلاع نداشتم.» وزير سابق نيرو در ادامه يادآور شد: اين احمدي نژاد همان احمدي نژاد و دلسوز مردم است و ما مي گوييم «دکتر عزيز، برادر من مخلصتم اوضاع را مي داني، چون خودت گفتي که مي دانم؛ اين مردم الان نياز به احمدي نژاد آن روحيه اي دارند، بايد پشت اين فرمان بنشيني و غير از تو کسي نمي تواند، دست ديگران نده؛ آقاي احمدي نژاد شعار شما اين بود که مي شود و مي توانيم، الان مي خواهي بگويي نمي توانيم؟ ما اين ظن را به تو نداريم.» وي ادامه داد: در هدفمندي يارانه ها به دليل سنجيده  عمل کردن حتي مخالفان اين دولت و اصلاح طلبان نيز اين اقدام را تحسين کردند، چرا که کار دولت قابل تحسين بود از اين رو اين دولت همان دولت است و اين که گفته شود مجلس بودجه را چنين و چنان کرده ، مردم از آقاي احمدي نژاد نمي پذيرند و کسي که جدي است و مردم مي شناسند، اگر پشت اين فرمان بنشيند، مشکلات حل خواهد شد.



رکيش ويکلي با اشاره به توافق تهران و سئول براي معاوضه نفت با کالا خبر داد:

کره جنوبي واردات نفت از ايران را از سر مي‌گيرد
خراسان - مورخ شنبه 1391/05/07 شماره انتشار 18178
نويسنده: گروه سياسي political@khorasannews.com

با وجود آن که پيشتر اعلام شده بود کره جنوبي خريد نفت از ايران را متوقف کرده است اما تازه ترين گزارش ها حاکي از آن است که سئول درصدد تجديدنظر در تصميم خود مبني بر عدم خريد نفت از ايران مي باشد. به نظر مي رسد اين کشور براي دور زدن تحريم هاي يک جانبه غرب عليه ايران براي معامله پاياپاي نفت در برابر کالاهاي کره اي با ايران توافق کرده است. در همين راستا مقامات ال جي و سامسونگ هفته گذشته به تهران سفر کرده و با مقامات دولتي و بخش خصوصي ايران مذاکره کرده اند. اين در حالي است که قيمت نفت در بازارهاي جهاني به ۱۰۷ دلار در هر بشکه رسيد که اين رقم افزايش ۱۸ دلاري قيمت نفت از آغاز تحريم نفت ايران را نشان مي دهد. با اين وجود رويترز گزارش داد: کنگره آمريکا در حال انجام اقداماتي براي تحريم هاي جديد و کاهش درآمد نفت ايران است. از سوي ديگر در حالي که علي اکبر ولايتي مشاور مقام معظم رهبري در امور بين الملل اعلام کرده است که مذاکرات ايران و ۱+۵ تا حصول نتيجه «مثبت» و «سازنده» ادامه مي يابد، دان شاپيرو سفير آمريکا در اسرائيل گفت: اعضاي ۱+۵ هنوز درباره ادامه گفت وگو با ايران تصميمي نگرفته اند. پس از پايان سفر علي باقري معاون دبير شوراي عالي امنيت ملي به ترکيه اعلام شده بود که دور بعدي مذاکرات ايران و ۱+۵ در استانبول برگزار خواهد شد. مشروح اين گزارش درپي مي آيد.

سئول در تصميم خود براي قطع واردات نفت از ايران تجديدنظر مي کند

پس از اين که کره جنوبي تحت تاثير فشارهاي غرب خريد نفت از ايران را متوقف کرد، تازه ترين گزارش ها حاکي از آن است که سئول درصدد تجديدنظر در تصميم خود مي باشد. به گزارش ديپلماسي ايراني به نقل از ترکيش ويکلي، به نظر مي رسد دولت ايران با معامله پاياپاي نفت در برابر کالاهاي کره اي موافقت کرده است. اين گزارش مي افزايد: اين در حالي است که هم اکنون چين از اين سيستم معامله اي براي خريد نفت از ايران استفاده مي کند. هند از نخستين خريداران نفتي ايران بود که به دليل تحريم سيستم بانکي نتوانست صورتحساب هاي خود را پرداخت کند و بدهي بالغ بر 5 ميليارد دلار به بار آورد که بعد ها توسط بانکي در ترکيه به ايران پرداخت شد. به هر ترتيب خبرگزاري مهر به تازگي گزارش داده است که هيات هاي کره اي به ايران سفر مي کنند تا در خصوص معامله نفت در برابر محصولات خانگي کره اي با مقامات تهران مذاکره کنند. اين درحالي است که مقامات ال جي و سامسونگ هفته گذشته به تهران سفر کرده و با مقامات دولتي و بخش خصوصي ايران مذاکره کرده اند. کره جنوبي پيش از توقف واردات نفت از ايران 9 درصد از منابع مورد نياز نفتي خود را از جمهوري اسلامي خريداري مي کرد و يکي از 5 مشتري بزرگ نفتي ايران به شمار مي رفت. اما تحريم بيمه تانکر هاي حامل نفت ايران از سوي اروپا که بزرگترين شرکت هاي بيمه گذار دريايي در آن قرار دارند در کنار تحريم هاي بانکي و نفتي ايران، سئول را ناگزير به صرفه‌نظر از خريد نفت ايران کرد. اما در حالي که کشور هاي اروپايي و برخي مشتريان نفتي ايران در آسيا به دليل به اثبات رساندن کاهش واردات نفت از ايران از معافيت تحريم هاي آمريکا براي فرجه اي 180 روزه برخوردار شده اند، به نظر مي رسد که مقامات سئول نيز درصدد دنبال کردن راهکار مشابهي هستند. معامله پاياپاي و پرداخت با ارز هايي غير از دلار و يورو از جمله روش هايي است که بين ايران و مشتريان نفتي به کار گرفته مي شود تا تجارت نفت از گزند تحريم ها دور بماند.

 

يک مقام مسئول صنعت بيمه: اعتبار جديد چند ميليارد دلاري به بيمه نفتکش‌ها اختصاص يافت

در همين ارتباط به گزارش فارس يک مقام آگاه در صنعت بيمه از اختصاص اعتبار جديد چند ميليارد دلاري براي بيمه نفتکش‌هاي ايراني از سوي دولت خبر داد که ضربه کامل و نهايي ايران براي شکست تحريم نفتي قلمداد مي شود. اين مقام آگاه در صنعت بيمه در خصوص بيمه نفت صادراتي کشور اظهار داشت: پس از اعلام تشديد تحريم ها عليه ايران و تحريم بيمه نفتکش‌هاي ايران از سوي اتحاديه اروپا، دولت تدابيري در اين زمينه انديشيده است. وي افزود: بر اين اساس دولت اعتباري چند ميليارد دلاري براي بيمه نفتکش‌هاي ايراني که کار صادرات نفت را انجام مي‌دهند، اختصاص داده است.

 

افزايش 18 دلاري قيمت نفت از آغاز تحريم نفتي ايران

در همين حال به دنبال افزايش اميدواري‌ها نسبت به بهبود وضعيت اقتصادي منطقه يورو قيمت جهاني نفت به بالاي ۱۰۷ دلار در هر بشکه رسيد که اين رقم از زمان اجراي تحريم نفتي ايران ۱۸ دلار افزايش داشته است. به گزارش فارس به نقل از پايگاه اينترنتي بلومبرگ ، اظهارات رييس بانک مرکزي اروپا مبني بر ادامه حيات و بقاي منطقه يورو و اميدواري ها نسبت به بهبود نسبي وضعيت اقتصادي آمريکا و چين تاثير زيادي در افزايش قيمت جهاني نفت داشته است .

 

بررسي دور جديد تحريم‌هاي کنگره آمريکا عليه صنعت نفت ايران

از سوي ديگر به گزارش فارس، خبرگزاري رويترز گزارش داد: اعضاء کنگره آمريکا در تلاشند تا پيش از آغاز تعطيلات،‌ کار بر روي تحريم‌هاي جديد عليه تهران را که هدف از آن، محدود کردن درآمدهاي نفتي ايران است، به پايان برسانند. اين تحريم‌ها که تدوين آنها 7 ماه زمان برده، براي متوقف کردن معاملات شرکت‌هاي کشتي‌راني و نفتي ملي ايران و ممانعت از توانايي بانک‌هاي ايراني براي مبادلات الکترونيکي بانکي طراحي شده‌‌اند. هري ريد، رئيس اکثريت مجلس سنا در اين باره گفته: شفاف بيان کرده‌ام که انتظار دارم نتيجه مذاکرات زودتر معلوم شود تا ما بتوانيم درباره تشديد اين تحريم‌ها عليه ايران تصميم‌گيري کنيم. وي افزود: اين تحريم‌ها ابزاري مهم براي کمک به توقف برنامه هسته‌اي ايران است و امنيت متحد ما يعني اسرائيل را تامين مي‌کند.

 

مشاور مقام معظم رهبري:مذاکرات ايران و 1+5 تا حصول نتيجه مثبت و سازنده ادامه خواهد داشت

همزمان علي اکبر ولايتي مشاور مقام معظم رهبري در امور بين‌الملل از ادامه مذاکرات ايران و گروه 1+5 تا حصول نتيجه مثبت و سازنده خبر داد. به گزارش ايسنا، علي‌اکبر ولايتي در حاشيه همايش بسيج پزشکي در جمع خبرنگاران در ارزيابي مذاکرات ايران با گروه 1+5 در سطح کارشناسي گفت: امروز مواضع جمهوري اسلامي اصولي و منطقي است و در اجلاس کارشناسي نيز همين مواضع بيان شد. اين مذاکرات تا حصول نتيجه مثبت و سازنده ادامه خواهد يافت و جمهوري اسلامي ايران بايد حق استفاده صلح‌آميز از انرژي هسته‌اي را داشته باشد و اين حق از سوي مذاکره‌کنندگان گروه 1+5 بايد به رسميت شناخته شود.

 

سفير آمريکا: درباره ادامه گفت‌وگو با تهران تصميمي اتخاذ نشده است

اين درحالي است که به گزارش فارس، به نقل از روزنامه صهيونيستي جروزالم پست، دان شاپيرو در گفت‌وگو با راديو رژيم صهيونيستي گفت: اعضاء 1+5 هنوز درباره نحوه مذاکره با ايران که آوريل سال جاري آغاز شده،‌ تصميم‌گيري نکرده‌اند. وي با اشاره به اينکه باراک اوباما به متوقف کردن برنامه هسته‌اي ايران متعهد شده، افزود: ما با اسرائيل و ساير شرکاي خود در جامعه بين‌المللي تلاش مي‌کنيم تا ايران را تحت فشار قرار دهيم. شاپيرو اظهار داشت: تحريم‌هاي شديدي عليه ايران اعمال شده و همچنين مذاکره 1+5 با ايران ادامه دارد. اما ما هنوز تصميم نگرفته‌ايم که چگونه مذاکرات را ادامه دهيم و يا در کل ادامه دهيم يا خير. با اين حال، به طور کامل با اسرائيل و متحدانمان همکاري مي‌کنيم. سخنان سفير آمريکا در سرزمين هاي اشغالي در حالي بيان شد که مايکل مان سخنگوي مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا پس از نشست معاونان جليلي و اشتون در استانبول اعلام کرد: «نمايندگان ارشد اتحاديه اروپا و ايران "به زودي" درباره از سرگيري مذاکرات درباره برنامه هسته اي ايران گفت وگو مي کنند.» وي افزود: "هنوز تاريخي براي اين گفت وگو تعيين نکرده ايم."

 

باراک: ايران بزرگترين چالش امنيتي تل‌آويو است

همزمان وزير جنگ رژيم صهيونيستي با اشاره به تحولات اخير منطقه خاورميانه، گسترش روحيه اسلامي در منطقه ظرف دو سال اخير را يکي از چالش‌هاي امنيتي تل‌آويو دانست. به گزارش فارس به نقل از روزنامه صهيونيستي «عاروتص شوع»، «ايهود باراک»، وزير جنگ رژيم صهيونيستي ضمن تکرار ادعاهاي قبلي درباره برنامه هسته‌اي ايران، گفت تل‌آويو با چالش‌هاي عظيمي درباره ايران روبروست. بر اساس اين گزارش، «ايهود باراک» گفت به زودي لازم خواهد بود اسرائيل درباره ايران تصميم بگيرد. اين در حالي است که به گزارش فارس، يديعوت آحارونوت پرتيراژترين روزنامه سرزمين هاي اشغالي در گزارشي در مورد ميزان آمادگي تل‌آويو براي جنگ احتمالي و سقوط موشک هاي بالستيک در اين شهر نوشت که در صورت موشک باران تل‌آويو حدود 400 هزار نفر جان خود را از دست خواهند داد.

واشنگتن پست: ايران به سرعت در حال افزايش قدرت تهاجمي خود در برابر ناوهاي آمريکايي است

روزنامه واشنگتن پست در گزارشي با استناد به نظر تحليلگران آمريکايي و منطقه اعلام کرد: ايران به سرعت در حال تقويت توانمندي خود در مقابل ناوهاي آمريکايي در خليج فارس است. به گزارش مهر در اين گزارش به موشکهاي جديد توليد شده از سوي ايران و قايقهاي سريع تهاجمي اشاره شده که موجبات نگراني شديد آمريکا را به وجود آورده اند. همچنين به گزارش فارس بر اساس اين گزارش، مقامات آمريکايي و کشورهاي خاورميانه اينطور تحليل کرده اند که ايران در حال جمع آوري انباري از موشک‌هاي پيچيده ضد ناو و در عين حال گسترش ناوگان قايق هاي تندرو و زيردريايي هاي خود است. بر اساس اين گزارش، اين سيستم هاي نظامي ايران به فرماندهان اين کشور اعتماد به نفس جديدي مي دهد مبني بر اينکه آنها مي توانند در صورت بروز جنگ، سريعا ناوهاي آمريکايي را نابود کنند و يا اينکه به آنها خسارت وارد کنند. اين روزنامه آمريکايي نوشته است که اگرچه مقامات نيروي دريايي آمريکا اينطور متقاعد شده اند که آنها در جنگ با ايران پيروز خواهند شد، اما پيشرفت هاي ايران، نگراني هايي را در رابطه با آسيب پذيري آمريکا در جريان ساعات آغازين شروع درگيري در خليج فارس در پي داشته است. تحليلگران دفاعي فعلي و سابق آمريکا و کشورهاي خاورميانه اعلام کرده اند که دقت فزاينده موشک هاي کوتاه برد ايران و همچنين استفاده ايران از تاکتيک هاي "ازدحام و گروهي" که شامل صدها قايق گشتي به شدت مسلح مي شود، مي توانند به قابليت هاي دفاعي مدرن ترين کشتي هاي آمريکايي نيز آسيب برسانند.



رئيس قوه قضائيه خبر داد:
کاهش 9 درصدي نرخ رشد ورودي پرونده‌ها به دستگاه قضايي
خراسان - مورخ پنج‌شنبه 1391/05/05 شماره انتشار 18177

رئيس قوه قضاييه از کاهش 9 درصدي نرخ رشد ورودي پرونده‌ها به دستگاه قضايي خبر داد و گفت : سکوت مدعيان حقوق بشري در برابر کشتار مسلمانان در ميانمار نمونه ديگري از تناقض ادعاها و شعارهاي غربي‌ها است. به گزارش مهر، آيت‌الله آملي لاريجاني در جلسه روز گذشته مسئولان عالي قضايي همچنين از کاهش 8 درصدي نرخ رشد ورودي‌هاي پرونده به اجراي احکام در سال‌هاي 89 و 90 خبر داد و اظهار داشت : در سال 88 -89 نرخ ورودي پرونده‌ها به دادگاه‌هاي عمومي و انقلاب 26/18 درصد، دادسرا 55/19 درصد، شوراي حل اختلاف 6/6 درصد و ديوان عدالت اداري 7/9 درصد بوده است که در سال 89 به 90 در دادگاه‌هاي عمومي و انقلاب به 6/11 درصد، دادسرا 5/8 درصد، شوراي حل اختلاف 2/10- درصد کاهش يافته است.آيت‌الله آملي لاريجاني همچنين ميزان نرخ ورودي پرونده‌ها را در ديوان عدالت اداري در سال 89 به 90 به ميزان 5/15 درصد اعلام کرد که با رشد 6 درصدي مواجه بوده است.رئيس قوه قضاييه از کاهش آمار نرخ رشد ورودي پرونده‌ها به نيروي انتظامي نيز خبر داد و گفت:‌ نرخ رشد در سال 87 به 88 به ميزان 1/8 درصد، در سال 88 به 89 به ميزان 13/15 درصد و در سال 89 به 90 به ميزان 3/0 درصد بوده که کاهش قابل توجهي را نشان مي‌دهد. شايد يکي از مهم‌ترين علل آن سختگيري دستگاه قضايي در برخورد با مجرمان و مفسدان اجتماعي بوده است.رئيس دستگاه قضا در ادامه سخنان خود به ديدار مسئولان و کارگزاران نظام با مقام معظم رهبري اشاره کرد و گفت:‌ در اين ديدار تصوير جامعي از وضعيت گذشته نظام اسلامي و شرايط فعلي ارائه و بر اين اساس راهبردها و توصيه‌هاي قابل توجهي خطاب به مسئولان نظام ارائه شد و اميدواريم براساس رهنمودهاي ايشان برنامه‌ريزي مناسبي صورت گيرد و مسئولان اقتصادي کشور با مديريت مناسب و دقيق شرايط اقتصاد مقاومتي را تبيين و به پيش ببرند.

 

وضعيت فعلي مسلمانان ميانمار قابل اغماض نيست

رئيس قوه قضاييه به کشتار مسلمانان در ميانمار اشاره کرد و سکوت مدعيان حقوق بشري را نمونه ديگري از تناقض ادعاها و شعارهاي غربي‌ها در اين مقوله دانست و اظهار کرد:‌ در قرني که در آن ادعاي حقوق بشري از همه جا شنيده مي‌شود، نسلي را به جرم مسلمان بودن تحت انحاء فشارها قرار مي‌دهند و به جان و مالشان تعرض مي‌کنند و نهادها و کشورهاي مدعي حقوق بشري که حتي در مقابل کشته شدن حيوانات هم موضع مي‌گيرند، سکوت اختيار کرده‌اند و اين از عجايب روزگار ماست.براساس پاره‌اي گزارش‌ها متاسفانه حتي برخي مدعيان حقوق بشر در ميانمار که جايزه نوبل نيز دريافت کرده‌اند، اعلام مي‌کنند:‌ که اخراج مسلمانان از اين سرزمين اشکالي ندارد و مسلمانان حقي ندارند در اين کشور زندگي کنند. آنوقت مي‌بينيم که در فلسطين، اسرائيلي‌ها وارد مي‌شوند و مردم اين سرزمين را آواره مي‌کنند و انحاء جنايات را بر مردم بي‌پناه آن روا مي‌دارند و مورد حمايت دولت هاي قدرتمند و مدعي حقوق بشر هم قرار مي‌گيرند و اين از تناقض‌هاي عجيب و غريب و تاسف‌بار حقوق بشري قرن معاصر است.آيت‌الله آملي لاريجاني خواستار توجه دولت ميانمار به وضعيت مسلمانان اين کشور شد و گفت:‌ وضعيت فعلي مسلمانان اين کشور قابل اغماض نيست.



 

صالحي: تمام کشورهاي غيرمتعهد در اجلاس تهران حضور مي يابند
خراسان - مورخ پنج‌شنبه 1391/05/05 شماره انتشار 18177

ايسنا- وزير امور خارجه با بيان اينکه "تمامي اعضاي جنبش غيرمتعهدها در اجلاس تهران شرکت خواهند کرد"، درباره تعداد سران شرکت‌کننده گفت: معمولا 30 تا 40 درصد اعضا در سطح مقامات بلندپايه در اين مراسم شرکت مي‌کنند. علي‌اکبر صالحي در حاشيه جلسه هيات دولت درباره شانزدهمين اجلاس سران جنبش غيرمتعهدها، در پاسخ به اين پرسش که "آيا همه اعضا در اين اجلاس شرکت خواهند کرد؟" گفت: همه 120 عضو اين جنبش در اين اجلاس شرکت خواهند کرد اما مساله اين است که چه مقدار از آنها در سطح سران شرکت خواهند کرد.



مذاکرات هيئت بلند پايه سوريه در تهران
خراسان - مورخ پنج‌شنبه 1391/05/05 شماره انتشار 18177
نويسنده: حامد political@khorasannews.com
وزير خارجه:مطمئن هستم که سوريه از اين مرحله گذر خواهد کرد

يک هيئت بلندپايه سوري به رياست معاون نخست وزير سوريه براي ديدار و گفت وگو با مقام هاي ايراني وارد تهران شد. به گزارش فارس روزنامه الوطن سوريه با اعلام اين خبر تصريح کرد که در ميان اين وزرا، وزراي نفت، معادن، منابع آبي، بهداشت، مسکن و رئيس هيئت برنامه ريزي و همکاري بين المللي و رئيس بانک مرکزي سوريه هستند.

گفته مي شود در اين هيئت احمد عرنوس معاون وزير خارجه سوريه و دو مسئول از وزارت کشور سوريه نيز حضور دارند.

بنابراين گزارش، عبدالرضا قاسميان مشاور اقتصادي سفارت ايران در دمشق اعلام کرده است که هدف اين سفر، توسعه همکاري اقتصادي دمشق و تهران با توجه به فشارهاي اقتصادي چند کشور غربي و عربي است که بر سوريه و مردم آن وارد مي شود. در همين حال سردار احمد وحيدي وزير دفاع کشورمان اخبار منتشر شده مبني بر تصميم ايران براي اعزام نيروي نظامي به سوريه را تکذيب کرد.

صالحي: سوريه شرايط کنوني را پشت‌سر مي‌گذارد

وزير امور خارجه عصر چهارشنبه با عمر غلاونجي، معاون نخست‌وزير سوريه در امور خدمات و وزير ادارات داخلي و هيات همراه وي ديدار و گفت‌وگو کرد. به گزارش ايسنا، دکتر علي‌اکبر صالحي، وزير امور خارجه کشورمان در اين ديدار با تقدير از پيشينه مواضع شرافتمندانه دولت و مردم سوريه در حمايت از مقاومت در فلسطين و لبنان، بر پايبندي جمهوري اسلامي ايران بر موضع شفاف و اصولي خود در حمايت از روند اصلاحات رييس‌جمهور بشار اسد در جهت تحقق مطالبات مشروع و مسالمت‌آميز مردم سوريه و مخالفت با هرگونه مداخله در امور اين کشور تاکيد و خاطرنشان کرد: مداخلات مستمر بيگانگان و حمايت آشکار از اقدامات خشونت بار گروه‌هاي تروريستي مانع اصلي از پيگيري روند توسعه و اصلاحات سياسي و اقتصادي و تحقق خواست‌هاي مشروع مردم سوريه شده است. او افزود: تحولات چند هفته اخير به دنبال تشديد اقدامات تروريستي که با برخورد قاطع دولت و ارتش سوريه مواجه شد و با جنگ گسترده رواني و تبليغاتي بيگانگان عليه کشور و مردم سوريه همراه بود، نشانگر اشتباه بودن همه پيش‌بيني‌ها و گمانه‌زني‌هاي برخي کشورهاي بيگانه و رسانه‌هاي وابسته بدان‌ها بود. وزير امور خارجه ابراز اطمينان کرد دولت، مردم و ارتش سوريه با پشت سر گذاشتن شرايط کنوني و با حفظ انسجام و وحدت ملي خود مقتدرتر از گذشته منافع و مصالح ملي خود را دنبال خواهند کرد و نقش سوريه بيش از پيش در عرصه منطقه و بين‌المللي افزايش خواهد يافت. صالحي هم‌چنين با اعلام آمادگي براي تداوم حمايت همه جانبه ايران از مردم سوريه، ابراز اميدواري کرد با تداوم همکاري و هماهنگي بين مسوولان ذي‌ربط در دو کشور شاهد رفع برخي موانع و مشکلات در روند توسعه بيش‌تر روابط و همکاري‌ها به خصوص در ابعاد اقتصادي باشيم.

 

تشکر معاون نخست وزير سوريه از ملت و دولت ايران

عمر غلاونجي، معاون نخست‌وزير سوريه در امور خدمات و وزير ادارات داخلي اين کشور نيز در اين ديدار از حمايت‌هاي همه جانبه مردم و دولت ايران از مردم و دولت سوريه در شرايط کنوني تقدير و تشکر کرد.او هم‌چنين با ارائه گزارشي از اوضاع سوريه در ابعاد مختلف امنيتي و اقتصادي، به اقدامات گروه‌هاي تروريستي در هدف قرار دادن تاسيسات زيربنايي و خدمات‌رساني به مردم اشاره و بر عزم و اراده راسخ دولت سوريه براي تامين امنيت و رفاه و مسائل معيشتي مردم خود در کنار پيگيري تحقق مطالبات مشروع و مسالمت‌آميز ايشان تاکيد و اظهار کرد: با وجود همه توطئه‌ها و هجمه و فشارهاي سنگين سياسي و اقتصادي در کنار جنگ رواني و تبليغاتي از سوي برخي کشورهاي غربي و عربي به منظور ايجاد اخلال در امنيت و معيشت مردم، ملت سوريه در کنار دولت خود خواستار تامين امنيت و زندگي شرافتمندانه هستند و از تلاش‌ها و اقدامات قاطع رييس‌جمهور بشار اسد و ارتش سوريه در اين راستا حمايت مي کنند. وي هم‌چنين با ابراز رضايت از مذاکرات خوب و سازنده خود با مقامات ايراني ابراز اميدواري کرد با تسريع در روند اجرايي شدن توافقات صورت گرفته بين تهران و دمشق، شاهد بسط و گسترش اين همکاري‌ها باشيم.

 

صالحي: در سوريه با 2 دسته از مخالفان مواجه هستيم

به گزارش فارس، علي‌اکبر صالحي در حاشيه جلسه هيات دولت نيز درباره هياتي که از سوريه به ايران آمده است گفت: اين هيات احتمالا با رييس‌جمهور نيز ديداري خواهند داشت.صالحي درباره وضعيت سوريه گفت: بعد از انفجاري که در سوريه شاهد بوديم توقع برخي اين بود که در دولت سوريه يک خلاء ايجاد خواهد شد که چنين نشد و کساني که چنين اقداماتي را انجام مي‌دهند به اهداف خود نرسيدند و امروز ارتش سوريه با روحيه بهتري در حال مبارزه با افرادي است که از خارج از اين کشور آمده‌اند و با دولت در حال مبارزه هستند.وي در ادامه اظهار داشت: ما در سوريه با دو دسته از مخالفان مواجه هستيم عده‌اي هستند که معارضند و تقاضاهايي دارند که ما از ابتدا هم بر رسيدگي و توجه به مسايل اينها تاکيد داشته‌ايم اما حتي غربي‌ها هم اذعان دارند که عده‌اي از کشورهاي ديگر وارد سوريه شده‌اند و سلاح‌هاي سنگين وارد کرده‌اند و به منظور براندازي حکومت سوريه تلاش مي‌کنند تا يک جنگ داخلي راه بيندازند. اين مساله را حتي نهادهاي بين‌المللي نيز نمي‌پذيرند و هيچ نهاد بين‌المللي با اين افراد همراهي نمي‌کند.

 

با معارضان سوريه از يکسال پيش در تماس بوده ايم

صالحي در پاسخ به اين سوال که آيا با معارضان سوريه مذاکره براي ميانجي‌گري داشته‌ايد؟ گفت: بله، اقداماتي هم در اين زمينه صورت گرفته است البته بايد بدانيد که معارضان دولت سوريه يک طيف هستند که داخلي و خارجي دارند و هر کدام از اين طيف‌ها نيز اهداف خاص خود را دنبال مي‌کنند و هر کدام از سوي جريان‌هايي مورد حمايت قرار مي‌گيرند.وي افزود: ما هم با معارضان از يکسال پيش تاکنون در تماس بوده‌ايم و با آنها نشست و برخاست‌هايي داشته‌ايم و حتي اعلام آمادگي کرده‌ايم که بين آنها و دولت سوريه ميانجي‌گري کنيم تا اين کشور از شرايط فعلي و درگيري‌هايي که در آن وجود دارند خارج شود البته وضعيت سوريه روبه آرامش مي‌رود.در همين حال سعيدلو معاون امور بين الملل رييس جمهور نيز در ديدار معاون نخست وزير سوريه روابط تهران دمشق را روابطي عميق و راهبردي خواند و تاکيد کرد: جمهوري اسلامي ايران هيچ محدوديتي براي گسترش سطح همکاري‌ها با کشور دوست و برادر خود سوريه ندارد.سعيدلو با بيان اين‌که دو کشور ايران و سوريه بايد در تمامي زمينه‌ها از جمله عرصه‌هاي اقتصادي سطح همکاري‌هاي خود را افزايش دهند و جمهوري اسلامي ايران در اين زمينه هيچ محدوديتي ندارد، گفت: مردم سوريه امروز توانسته‌اند به خوبي در برابر هجمه‌هاي دشمنان ايستادگي کنند و اين رمز پيروزي ملت سوريه بر دشمنان خود است.در سفر قائم مقام نخست‌وزير سوريه به تهران وزراي بهداشت، آب، نفت، اسکان، برق و همچنين معاونين وزير امور خارجه، رييس برنامه‌ريزي و همچنين مدير مشترکات نفتي ميان دو کشور، وي را همراهي مي‌کنند. در همين حال فارس گزارش داد: روزنامه الوطن چاپ سوريه نوشت که حجم تبادل بازرگاني ايران و سوريه 400 ميليون دلار است که خدمات فني و مهندسي صادراتي ايران در حدود يک ميليارد و 700 ميليون دلار را بايد بدان افزود.الوطن افزود که توافقنامه اخير تجارت آزاد دو کشور ماه گذشته اجرايي شده است و پيش بيني مي شود که حجم مبادلات دو کشور به دو ميليارد دلار برسد.

 

وزير دفاع: ايران قصد اعزام نيروي نظامي به سوريه ندارد

در همين حال وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح اخبار منتشر شده مبني بر تصميم ايران براي اعزام نيروي نظامي به سوريه را تکذيب کرد.به گزارش ايسنا، سردار احمد وحيدي صبح روز گذشته در حاشيه جلسه هيات دولت در پاسخ به پرسشي درباره اينکه گفته مي‌شود ايران مي‌خواهد براي کمک به دولت سوريه، نيروي نظامي به اين کشور بفرستد، با رد چنين مساله‌اي گفت: چنين چيزي نياز نيست و ما اعتقاد داريم که دولت و ارتش سوريه از عهده وظايفي که در راستاي مقابله با تروريست‌ها دارند، برمي‌آيند.وي با بيان اينکه "ايران هيچ نيروي نظامي در سوريه ندارد"، با محکوم کردن اقدامات تروريستي در سوريه اظهار کرد: اين اقدامات تروريستي محکوم است و دولت سوريه در حال مقابله با اين گروه‌هاي تروريستي است. وزير دفاع در پاسخ به اينکه گفته مي‌شود ايران در حال حاضر در سوريه داراي نيروي نظامي است، تاکيد کرد: اين مطلب صحيح نيست و کساني که اين مباحث را مطرح مي‌کنند به خاطر سرپوش گذاشتن بر اقداماتي است که خودشان انجام دادند. ايران هيچ نيروي نظامي در سوريه ندارد.

گزارش مسئولان وزارت خارجه از اوضاع سوريه در کميسيون امنيت ملي مجلس

انوار- عوض حيدرپور عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي و نماينده شهرضا در مجلس با اشاره به حضور عراقچي معاون وزير خارجه در اين کميسيون به خراسان گفت: در اين نشست مسئولان وزارت خارجه به تشريح موقعيت فعلي سوريه پرداختند و تاکيد داشتند در ابتداي شروع بحران سوريه بخشي از مردم اين کشور با معارضان همراه بودند اما با گذشت زمان و مشخص شدن اهداف معارضان مردم از آنها جدا شدند و هر آن چه که امروز در سوريه رخ مي دهد از سوي معارضان است و مردم هيچ گونه دخالتي ندارند.وي در ادامه افزود: از سوي ديگر با توجه به اين که ايران و سوريه هم پيمان استراتژيک هستند جمهوري اسلامي ايران اعلام کرد براي پايان يافتن مشکلات سوريه آماده ميزباني دو طرف بحران است که دولت سوريه از اين مسئله استقبال کرد اما هنوز طرف مقابل پاسخي نداده اند.نماينده شهرضا تاکيد کرد: در تشريح وضعيت فعلي سوريه نيز مسئولان وزارت خارجه بيان کردند که آرامش به دمشق و حلب بازگشته و معارضان عقب نشيني کرده اند.



صالحي:به دنبال افتتاح سفارت در ميانمار هستيم
خراسان - مورخ پنج‌شنبه 1391/05/05 شماره انتشار 18177

وزير خارجه تعداد کشته شدگان در درگيري هاي ميانمار از هر دو طرف را 400 نفر اعلام کرد. به گزارش ايسنا وزير امور خارجه کشورمان درباره حوادثي که در ميانمار اتفاق افتاده است، گفت: در خردادماه درگيري‌هايي در اين کشور به بهانه‌اي ايجاد شد و خاموش شد. مشکل در اين است که عده‌اي در اوايل قرن بيستم از بنگلادش به ميانمار مهاجرت کردند که دولت ميانمار اينها را جزو مردم ميانمار نمي‌داند. طبق قانوني که در ميانمار به تصويب رسيده است 9 قوميت جزو مردم ميانمار نيستند که برخي از آنها نيز مسلمان نمي‌باشند. صالحي که در حاشيه جلسه هيئت دولت با خبرنگاران سخن مي گفت، افزود: جمعيت مسلمانان ميانمار دقيقا مشخص نيست و از چهاردرصد تا بيست درصد عنوان شده است. حتي تعدادي از مسلمانان ميانمار که جزو شهروندان اين کشور هستند ايراني‌تبار هستند و از شهرهاي مختلف ايران قرن‌ها پيش به آنجا سفر کردند. البته تعدادي از مسلمان‌ها هم هستند که بلاتکليفند، همان افرادي که در اوايل قرن بيستم از بنگلادش به ميانمار رفته‌اند در نگاه دولت ميانمار، ميانماري نيستند و در عين حال بنگلادش نيز آنها را نمي‌پذيرد و اينها بلاتکليف هستند و دولت ميانمار با اينها مشکل دارد که همين مشکلات باعث شد در خردادماه امسال درگيري‌هايي ميان آنها و دولت ايجاد شود. آمار کشته‌شدگان اين درگيري‌ها از 70 نفر اعلام شده است و در بيشترين حد 1200 نفر اعلام شده است. البته سفارت ما در بانکوک که کشور ميانمار را نيز پوشش مي‌دهد در گزارش خود تعداد کشته‌شدگان اين درگيري از هر دو طرف را 400 نفر اعلام کرده است.صالحي خاطرنشان کرد: البته در رسانه‌هاي ما آمارهاي غيرواقعي داده شده و حتي گفته‌اند که در اين حوادث 50 هزار نفر کشته شدند که اگر چنين بود يک نسل‌کشي اتفاق افتاده بود در حالي که آمارها چنين چيزي را نمي‌گويند البته دولت ايران توسط سخنگوي وزارت خارجه مراتب اعتراض خود را به اين حادثه اعلام کرده است در عين حال بايد بگويم که رابطه ما با ميانمار رابطه خوبي است و اين کشور با جمعيت 53 ميليون نفري کشور مهمي است حتي ما به دنبال تاسيس سفارت دراين کشور هستيم و همان‌طور که مي‌دانيد شرايط اين کشور به سمتي است که هر روز آزادي‌ها در آن بيشتر مي‌شود و اين احتمال وجود دارد که در آينده براي حل مشکل آن دسته از افراد بلاتکليف اقداماتي صورت گيرد.



واکنش معاون رئيس جمهور به اظهارات سخنگوي شوراي نگهبان درباره اصلاح قانون انتخابات
خراسان - مورخ پنج‌شنبه 1391/05/05 شماره انتشار 18177

انوار - حجت الاسلام ميرتاج الديني معاون رئيس جمهور در اجراي قانون اساسي در واکنش به سخنان سخنگوي شوراي نگهبان تأکيد کرد: طرح هر گونه مطلبي از جمله کميسيون ملي انتخابات يا هيئت ملي انتخابات براي نظارت بر عملکرد دولت براي برگزاري انتخابات باعث تضعيف جايگاه قانوني نظارت و جايگاه شوراي نگهبان است.

وزير کشور نيز تأکيد کرد: برگزاري انتخابات بر عهده قوه مجريه است.در همين حال عوض حيدرپور به خراسان گفت: اين طرح در مجمع تشخيص مصلحت نظام در حال بررسي است.

 

ميرتاج الديني: انتظار داريم سخنگوي شوراي نگهبان در مقابل برخي مسائل مواضع شفافي بگيرد

حجت‌الاسلام ميرتاج‌الديني در گفت‌وگو با ايسنا، درباره اين‌که گفته مي‌شود از سوي برخي نمايندگان پيشنهاد گرفتن مسووليت برگزاري انتخابات از سوي دولت مطرح شده و سخنگوي شوراي نگهبان نيز آن را اجرايي عنوان کرده است، گفت: تا آنجايي که ما اطلاع داريم، چنين چيزي در مجلس و از سوي نمايندگان مطرح نشده و در کميسيون شوراها و امور داخلي مجلس نيز در اين ارتباط بحثي صورت نگرفته و آنها دنبال چنين موضوعي نيستند. معاون رئيس جمهور در اجراي قانون اساسي افزود: در کشور ما طبق اصول قانون اساسي تفکيک قوا وجود دارد و براساس اصل 60 قانون اساسي امور اجرايي بر عهده قوه مجريه است و برگزاري انتخابات نيز کار اجرايي صرف است، بنابراين برعهده قوه مجريه است و نظارت بر آن نيز بر اساس اصل 99 قانون اساسي برعهده شوراي نگهبان است. ميرتاج‌الديني با بيان اين‌که انتخابات در کشور ما مردمي است و با کمک مردم انتخابات توسط وزارت کشور برگزار مي‌شود، تصريح کرد: چنين پيشنهادي(گرفتن مسئوليت برگزاري انتخابات از دولت) اجرايي نيست و با شاکله قانون اساسي نيز مغايرت دارد. وي با اشاره به انعکاس سخنان سخنگوي شوراي نگهبان در برخي از رسانه‌ها با تاکيد بر اين‌که اگر فرض بگيريم که سخنان ايشان در ارتباط با کميسيون ملي انتخابات به درستي در رسانه‌ها منعکس شده باشد، تصريح کرد: طرح اينگونه مطالب و مباحث تحت هر عنواني از جمله کميسيون ملي انتخابات يا هيات ملي انتخابات براي نظارت بر عملکرد دولت در امر برگزاري انتخابات در واقع باعث تضعيف جايگاه قانوني نظارت و جايگاه محترم شوراي نگهبان در اين خصوص مي‌باشد، چراکه در قانون اساسي ساز و کارهاي لازم جهت نظارت بر امر انتخابات انديشيده شده است و طرح هر مجموعه نظارتي ديگر موازي با شوراي نگهبان برخلاف قانون اساسي است. معاون رييس جمهور تصريح کرد: کساني که چنين ايده‌هايي را مطرح مي‌کنند با انگيزه‌هاي سياسي به طرح چنين مباحثي مي‌پردازند و انتظار از سخنگوي شوراي نگهبان اين است که در مقابل چنين تفکراتي که باعث تضعيف نظارت شوراي نگهبان و همچنين تضعيف جايگاه دولت در امر انتخابات مي‌شود، مواضعي شفاف‌تر و محکم‌تر اتخاذ کنند.

 

وزير کشور :برگزاري انتخابات بر عهده‌ قوه مجريه است

در همين حال ايسنا گزارش داد مصطفي محمدنجار وزير کشور در حاشيه‌ جلسه هيات دولت گفت: برخي از اظهارنظرهايي که اين روزها در مورد گرفتن اختيار برگزاري انتخابات از دولت مطرح مي‌شود، مبناي قانوني ندارد. نجار ادامه داد: اگر قرار باشد انتخابات را کسي يا جايي غير از قوه مجريه برگزار کند، اين باعث بحث تداخل قوا در امور يکديگر مي‌‌شود. نجار با بيان اين که برگزاري انتخابات بر اساس قانون به عهده قوه مجريه است افزود: وزارت کشور همه وظايف خود در خصوص انتخابات را انجام داده و در مورد انتخابات رياست جمهوري يازدهم نيز هماهنگي‌هاي بسيار خوبي با شوراي نگهبان دارد.

 

حيدرپور: طرح اصلاح قانون انتخابات در مجمع تشخيص بررسي مي شود

عوض حيدرپور عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي و نماينده شهرضا در مجلس در پاسخ به اين سوال که طرح اصلاح قانون انتخابات در حال حاضر در چه مرحله اي است به خراسان گفت: مجمع تشخيص مصلحت نظام در حال بررسي اين طرح است. پس از اين که کليات به تصويب رسيد به استحضار مقام معظم رهبري خواهد رسيد.وي افزود: پس از تنفيذ ايشان اين طرح براي اصلاحات نهايي به مجمع بازگردانده خواهد شد و با صلاح ديد مجمع يا دولت لايحه تهيه مي کند و يا مجلس طرح تدوين خواهد کرد.وي با انتقاد از واکنش هاي برخي مسئولان دولتي نسبت به اين مسئله گفت: درهر انتخاباتي يک طرف برنده و يک طرف برنده نيست و طرفي که برنده نشده اغلب نسبت به برگزاري انتخابات انتقاداتي دارد بنابراين براي رفع هر گونه اشکالي پيش بيني شده نهادي غير از وزارت کشور انتخابات را برگزار کند چرا که در حال حاضر هم وزارت کشور اين کار را انجام نمي دهد بلکه ستاد انتخابات که در وزارت کشور مستقر مي باشد کاربرگزاري انتخابات رابرعهده دارد.وي افزود: بنابراين دولت نبايد اظهار دلخوري کند چرا که اين کاري است که به صورت پروژه مي تواند به نهاد خصوصي هم تنفيذ کرد و در دنيا هم مرسوم است.

 

عسگري: حسن روحاني هنوز در ارتباط با کانديداتوري اظهارنظري نکرده است

حجت‌الاسلام علي عسگري مشاور پارلماني رييس مرکز تحقيقات استراتژيک مجمع تشخيص در گفت‌وگو با ايسنا، درباره احتمال حضور حسن روحاني در انتخابات آتي رياست جمهوري و اينکه مدتي است نام وي به عنوان يکي از کانديداهاي احتمالي مطرح است، گفت: در اين‌باره از ايشان سوال کردم اما فعلا اظهارنظري نکرده‌اند. وي افزود:‌ نظر خودم در اين رابطه اين است که آقاي روحاني ثبوتا و اثباتا جزو چهره‌هاي کارآمدي است که در فضاي فعلي جهان و منطقه و با توجه به پيشينه و کارآمدي که در ارتباط با ديپلماسي جهاني و هسته‌ اي داشته و مورد وثوق رهبري هم بوده است، مي‌تواند در اين ارتباط حرفي براي گفتن داشته باشد و بايد در آينده منتظر تصميم ايشان در اين رابطه بود.

 

بحث درباره اصلاح قانون انتخابات در مجمع تشخيص متوقف شده است

معاون پارلماني مجمع تشخيص مصلحت نظام، ‌تعيين سياست‌هاي کلي انتخابات در اين مجمع را که مورد تاکيد رهبري بوده و همچنين تصويب قانون نظام جامع انتخابات را مقدم بر هر فعاليت سياسي در آستانه انتخابات دانست. عسگري در اين رابطه يادآور شد: البته يکبار در رابطه با سياست‌هاي کلي انتخابات در مجمع بحث شد و تجميع انتخابات به تصويب رسيد اما مباحث بعدي در رابطه با اجرا، نحوه تبليغات و هزينه‌هاي تبليغاتي، کار را متوقف کرد. البته در ابلاغيه جديد مقام معظم رهبري بر اين موضوع تاکيد شده است. وي با اشاره به ديدار آيت‌ا... يزدي با علي لاريجاني و تاکيد وي در رابطه با تصويب قانون جامع انتخابات، گفت: من فکر مي‌کنم ما ابتدا بايد دورخيز نظام و کارآمدسازي بحث انتخابات را در حوزه‌هاي مختلف داشته باشيم، چراکه با وجود تنوع و تکثر عناصر اثرگذار در انتخابات، قانون مهم‌ترين اين عناصر به حساب مي‌آيد.عسگري در ادامه اين گفت‌وگو با ارائه تحليلي درباره نحوه حضور جريانات مختلف در انتخابات آينده رياست‌جمهوري تصريح کرد: قطعا اصلاح‌طلبان در اين انتخابات کانديدا خواهند داشت و حتي شايد تنوع کانديدا را در اين جريان شاهد باشيم و بعد هم در دقيقه 90 روي يک فرد تجميع صورت گيرد. اصولگرايان هم همين حالت را خواهند داشت، يعني کانديداهاي متنوعي حضور خواهند يافت و ممکن است در دقيقه 90 روي يک نفر تجميع کنند.

 

قاليباف: فعلا اظهارنظري درموردانتخابات نمي‌کنم

محمدباقر قاليباف شهردار تهران در گفت وگو با ايسنا با بيان اينکه فعلا در مورد انتخابات رياست‌جمهوري اظهارنظري نمي‌کند، در واکنش به اخبار منتشر شده در خصوص نامزد شدنش در انتخابات رياست‌جمهوري يازدهم، گفت: اين موضوع را بايد از همان‌هايي که چنين خبري را مطرح کردند بپرسيد، البته در اين رابطه روابط عمومي شهرداري پاسخ لازم را داد.

 

رسايي: جبهه پايداري بعد از تاييد اساسنامه بحث انتخابات را آغاز مي‌کند

حجت‌الاسلام حميد رسايي نماينده مردم تهران و عضو شوراي مرکزي جبهه پايداري انقلاب اسلامي در گفت‌وگو با فارس، درباره فعاليت اين جبهه براي انتخابات آينده رياست‌جمهوري گفت: جبهه پايداري درباره مصاديق انتخابات ورود نکرده است اما در عين حال موضوع انتخابات را رصد مي‌کند.وي با بيان اينکه همانطور که سخنگوي اين جبهه تاکنون چندبار اعلام کرده، جبهه پايداري زمان فعلي را وقت مناسبي براي ورود به تعيين مصاديق انتخابات رياست ‌جمهوري يازدهم نمي‌داند، تصريح کرد: در حال حاضر فعلاً مهمترين بحث مطرح در جبهه پايداري تکميل اساسنامه و تائيد آن توسط علما است.رسايي تاکيد کرد جبهه پايداري بعد از تاييد اساسنامه بحث انتخابات را آغاز مي کند.عضو شوراي مرکزي جبهه پايداري خاطرنشان کرد: اساسنامه جبهه پايداري مراحل نهايي خود را طي مي‌کند و انتظار مي‌رود در روزهاي آينده نهايي شود.

 

اساسنامه جبهه پايداري براساس نظر آيت ا... مصباح يزدي اصلاح مي شود

هم چنين جلالي يک عضو جبهه پايداري انقلاب اسلامي گفت: اساسنامه جبهه پايداري انقلاب اسلامي تنظيم و جهت اخذ نظر براي آيت ا... مصباح يزدي ارسال شده و ايشان هم نظر خود را در اين خصوص بيان کرده‌اند که دوستان در حال اصلاح اساسنامه هستند.اساسنامه جبهه پايداري انقلاب اسلامي نقشه راه جبهه پايداري در آينده مي باشد و بعد از اصلاحات اساسنامه و انتخاب دبير و اعضاي شوراي مرکزي جديد، بحث انتخابات رياست جمهوري کليد خواهد خورد.



پس از پايان نشست باقري و اشميد اعلام شد
اشتون براي گفت وگو درباره برگزاري دور بعدي مذاکرات ايران و۱+۵ با جليلي تماس مي گيرد
خراسان - مورخ پنج‌شنبه 1391/05/05 شماره انتشار 18177
نويسنده: گروه سياسي political@khorasannews.com

مذاکرات معاونان سعيد جليلي دبير شوراي عالي امنيت ملي و کاترين اشتون مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا در استانبول با توافق طرفين براي تماس تلفني جليلي و اشتون براي برگزاري دور جديدي از مذاکرات پايان يافت.براساس گزارش رسانه ها جزئيات بيشتري از اين نشست که در مکاني سري برگزار شده منتشر نشده است.

همزمان ليبرمن وزير خارجه رژيم صهيونيستي مدعي شد که زمان براي خاتمه مذاکرات با ايران نزديک است. وي افزود: «ما اين مذاکرات را با نگراني دنبال مي کنيم و اميدواريم شاهد نتايج اساسي باشيم.» مشروح اين گزارش در پي مي آيد.

اشتون براي گفت‌‌وگو درباره برگزاري مذاکرات بعدي ايران و 1+5 با جليلي تماس مي‌گيرد

ديدار علي باقري و هلگا اشميد با توافق درباره برقراري تماس ميان کاترين اشتون و سعيد جليلي پايان يافت. به گزارش ايسنا به اين شکل تمامي توافق‌‌هاي ايران و 1+5 در مسکو مبني بر برگزاري گفت‌‌وگوهاي کارشناسي و سپس ديدار معاونان و در صورت مثبت بودن گفت‌وگوها توافق براي تماس تلفني جليلي و اشتون به دست آمده است. علي باقري، معاون مذاکره‌کننده ارشد ايران با 1+5 و هلگا اشميد، معاون رييس سياست خارجي اتحاديه اروپا روز سه‌شنبه در استانبول در راستاي توافق صورت گرفته در مذاکرات مسکو و در ادامه گفت‌وگوهاي کارشناسي ميان ايران و 1+5 با يکديگر ديدار و گفت‌وگو کردند. در اين ديدار که روز سه‌شنبه انجام شد، دو طرف در ادامه مباحث فني، حقوقي و سياسي مطرح شده در نشست کارشناسي گفت‌وگو کردند و در نهايت توافق شد تا کاترين اشتون، هماهنگ‌کننده 1+5 در مذاکرات با ايران با سعيد جليلي، مذاکره‌کننده ارشد ايران با 1+5 تماس تلفني داشته باشد. به گزارش تابناک از اين مذاکرات که در مکاني سري در استانبول برگزار شد جزئيات بيشتري منتشر نشده است.مايکل مان، سخنگوي کاترين اشتون، رييس سياست خارجي اتحاديه اروپا نيز در اظهاراتي پس از ديدار باقري و اشميد،‌ اعلام کرد: همان‌طور که در مسکو توافق شده بود، مرحله بعد (برقراري) تماس ميان اشتون (رييس سياست خارجي اتحاديه اروپا) و دکتر جليلي (دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران) خواهد بود. با اين حال زمان برقراري اين تماس تلفني هنوز مشخص نشده است. نتيجه تماس تلفني اشتون با جليلي مشخص مي‌کند که مذاکرات بعدي ميان ايران و 1+5 در آينده نزديک برگزار خواهد شد يا خير. کاترين اشتون در کنفرانس خبري در مسکو اظهار کرد که "بعد از ديدار معاونان ـ اشميد و باقري ـ من مستقيم با آقاي جليلي صحبت مي‌‌کنم براي اين که درباره ديدار سياسي بعدي تصميم بگيريم و اين که مي‌توانيم ديدار ديگري داشته باشيم يا نه."

 

آسوشيتدپرس: احتمالاً مذاکرات تا ماه سپتامبر از سرگرفته شود

به گزارش ديپلماسي ايراني به نقل از آسوشيتدپرس طرفها بر ديپلماسي توافق دارند اما روند مذاکرات نسبت به دور نخست آن بسيار کند شده است همچنين بر اساس اين گزارش مقامات اتحاديه اروپا بر اين باورند که به نظر نمي رسد مذاکرات تا ماه سپتامبر از سر گرفته شود.از سوي ديگر به گزارش ايرنا 'علي باقري' معاون دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران ، براي ديدار با ' احمد داوداوغلو ' وزير امور خارجه ترکيه روز گذشته و پس از مذاکره با هلگا اشميد وارد آنکارا شد. در همين حال ايسنا گزارش داد: باقري عصر چهارشنبه پس از پايان سفر به ترکيه به تهران بازگشت.

 

وزير خارجه رژيم صهيونيستي پايان مذاکرات درباره برنامه هسته اي ايران را خواستار شد

در همين حال ليبرمن وزير امور خارجه رژيم صهيونيستي همزمان با برگزاري مذاکرات هلگا‌ اشميد و علي باقري گفت که زمان براي خاتمه مذاکرات با ايران نزديک است.

به گزارش ايسنا، روزنامه "اورشليم پست" گزارش داد: آويگدورليبرمن، وزير امور خارجه اسراييل (رژيم صهيونيستي) روز سه‌شنبه گفت که مذاکرات ميان ايران و 1+5 نمي‌تواند براي هميشه به درازا بکشد و «زماني مي‌رسد که مذاکرات بايد خاتمه يابد و اقدام آغاز شود.»سخنان ليبرمن درباره ايران در کنفرانس خبري در بروکسل در طول نشست شوراي مجمع اتحاديه اروپا و رژيم صهيونيستي درست زماني مطرح شد که مقامات ايران و اتحاديه اروپا قرار بود در استانبول با يکديگر ديدار کنند.

ليبرمن گفت: فکر مي‌کنم پس از سه دور مذاکرات در استانبول، بغداد و مسکو، اکنون زمان رسيدن به نتيجه است. وي افزود: ما صبوريم، منتظريم و اين گفت و گوها را با نگراني دنبال مي‌کنيم اما اميدواريم شاهد نتايجي اساسي باشيم. در همين حال به گزارش تابناک شائول موفاز، رهبر حزب کاديما در سرزمين‌هاي اشغالي، با متهم کردن بنيامين نتانياهو، نخست‌وزير اين کشور، در تلاش براي نابودي حزب کاديما گفت که هدف او يارکشي بيشتر از ميان نمايندگان مجلس رژيم صهيونيستي براي آماده‌سازي زمينه جهت حمله نظامي به ايران است.

 

وزيرخارجه فرانسه:پاريس رويکرد فشار و مذاکره را دنبال مي‌کند

به گزارش فارس به نقل از خبرگزاري فرانسه، در همين حال "لوران فابيوس" وزير امور خارجه فرانسه در اظهاراتي اعلام کرد: «مذاکره با ايران درباره برنامه هسته‌اي بحث‌برانگيز اين کشور پيشرفتي ندارد.»وي افزود: «به طور عيني و بيطرفانه، مذاکره ميان قدرت‌هاي بزرگ و ايران پيشرفتي ندارد. فرانسه مسير دوگانه تحريم‌ها و مذاکره را دنبال مي‌کند.»وزير امور خارجه فرانسه در ادامه خاطرنشان کرد: «در خصوص مذاکره ما پيشنهادات بسياري را ارائه داده‌ايم. مهمترين بخش مذاکره به غني‌سازي مربوط مي‌شود. ما با ايران به عنوان کشوري بزرگ که مردمي بزرگ دارد براي بهره مندي از انرژي هسته‌اي غيرنظامي و نه انرژي هسته‌اي نظامي کاملا موافق هستيم.»

 

گزارش خبرگزاري فرانسه از افزايش سانتريفيوژهاي ايران

در همين حال به گزارش فارس خبرگزاري فرانسه در گزارشي به افزايش تعداد سانتريفيوژها در ايران علي رغم تحريم ها اشاره کرد.بنابراين گزارش، در ديدار مسئولان نظام جمهوري اسلامي ايران با رهبر انقلاب، تعداد سانتريفيوژهاي فعال در ايران 11هزار دستگاه اعلام شد.رهبر انقلاب در بخشي از بيانات خود در اين ديدار تأکيد کرده بودند: غربي ها در آن دوره آنقدر گستاخ شدند که حتي هنگامي که مسئولان ما به سه سانتريفيوژ قانع شده بودند ، آنها مخالفت کردند؛ اما امروز 11 هزار سانتريفيوژ در کشور فعال است.اين در حالي است که در گزارش 25 ماه مه آژانس بين‌المللي انرژي اتمي، تعداد سانتريفيوژهاي فعال در ايران 10 هزار دستگاه عنوان شده بود.اين امر نشان مي‌دهد که در همين فاصله ايران صدها دستگاه سانتريفيوژ را به سايت‌هاي هسته‌اي خود افزوده است و اين در حالي است که دوران مزبور، دوران تحريم‌هايي است که رسانه‌هاي غربي تمايل دارند آنها را فلج‌کننده نام نهند.

 

درخواست رقيب جمهوري خواه اوباما براي توقف غني سازي در ايران

ميت رامني، نامزد جمهوري خواه انتخابات رياست جمهوري آمريکا ، از ايران خواست به عنوان پيش شرط هرگونه توافق با آمريکا، عمليات غني سازي اورانيوم را متوقف کند.

به گزارش ديپلماسي ايراني خبرگزاري بلومبرگ به نقل از وي که منتقد سياست باراک اوباما ، رئيس جمهور کنوني آمريکا در قبال ايران است گزارش داد، توقف غني سازي تنها مبناي هر گونه توافق است و به دلايل زيادي اجراي آن اهميت دارد. وي در ادامه مدعي شد در صورتي که ايران غني سازي را متوقف کند، نشان مي دهد که تلاش براي توليد سلاح هسته اي را متوقف کرده است. گفتني است رامني روز شنبه وارد سرزمين هاي اشغالي مي شود و موضوع ايران نيز در دستور کار ملاقات هاي وي با مقامات تل آويو قرار دارد.

يک مقام آگاه قرارگاه سايبري نيروهاي مسلح:ايران پاسخ دندان شکني به حملات سايبري آمريکايي ها مي دهد

يک مقام قرارگاه سايبري ستاد کل نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي ايران اعلام کرد: اگر حملات سايبري عبث آمريکايي ها عليه کشورمان پايان نپذيرد، آنها پاسخ دندان شکني دريافت خواهند کرد.به گزارش ايرنا ، اين مقام آگاه ؛ اين مطلب را در واکنش به بعضي اخبار منتشر شده از مبداء آمريکا مبني بر احتمال حملات سايبري عليه تاسيسات هسته‌اي ايران، بيان کرد.اين مقام آگاه اظهار داشت: مسئولان آمريکايي بايد جلوي اينگونه اظهار نظرهاي خصمانه و غير کارشناسي را بگيرند زيرا در غير اين صورت عواقب آن دامن آنها را خواهد گرفت. وي همچنين افزود: آمريکايي ها بايد دکترين تهديد در برابر تهديد را جدي بگيرند و بدانند جمهوري اسلامي ايران نيز داراي توانمندي‌هاي بالايي است و به آشوب طلبي پاسخ مناسب خواهد داد. پيش از اين راديو آلمان گزارش داده بود بنا بر ادعاي يک شرکت امنيت شبکه در فنلاند ويروس جديدي به دو واحد هسته‌اي در ايران وارد شده است. اين بدافزار پس از متوقف‌کردن فعاليت برخي از دستگاه‌ها، موسيقي يک گروه موسيقي استراليايي را از رايانه‌ها پخش کرده است. ميکو هيپونن، مسئول واحد پژوهش و توليد، شرکت فنلاندي "اف-سکيور" (F-Secure)، توليدکننده نرم‌افزارهاي ضد ويروس، مي‌گويد اخيرا يک کرم رايانه‌اي که عملکردي شبيه به بدافزار "استاکس‌نت" دارد، وارد شبکه واحدهاي غني‌سازي اورانيوم نطنز و فردو در ايران شده است.



در پاسخ به سوال خراسان درباره پيشنهاد علي لاريجاني براي تشکيل کميته انتخابات رياست جمهوري در سوريه
مهمانپرست: بهترين راه حل بحران سوريه در شرايط فعلي عمل به طرح کوفي عنان است
خراسان - مورخ چهارشنبه 1391/05/04 شماره انتشار 18176
نويسنده: هادي محمدي political@khorasannews.com

سخنگوي وزارت امور خارجه کشورمان بهترين راه حل براي بحران سوريه را در شرايط موجود عمل به طرح کوفي عنان دانست و افزود : لازمه اجراي موفق اين طرح ايجاد آرامش و امنيت است.به گزارش خراسان رامين مهمانپرست سخنگوي وزارت امور خارجه که صبح روز گذشته در نشست خبري هفتگي خود سخن مي گفت در پاسخ به سوال خبرنگار خراسان که پرسيد با توجه به پيشنهاد جديد علي لاريجاني مبني بر تشکيل کميته اي براي برگزاري انتخابات مجلس و رياست جمهوري در سوريه با حضور مخالفان بشاراسد آيا سياست رسمي ايران در مورد حمايت از رياست جمهوري بشار اسد تا سال 2014 تغيير کرده است؟ تصريح کرد : موضع جمهوري اسلامي در مورد حمايت از سوريه از همان ابتدا چارچوب مشخصي داشته و آن حمايت از مردم سوريه در کنار حمايت از اصلاحات دولت سوريه است.وي افزود : براي انجام هرگونه اقدام مثبت در مورد اين کشور بايد ابتدا ثبات و امنيت در اين کشور برقرار شود و درگيري هايي که با هدايت قدرت هاي خارجي در سوريه انجام مي شود، متوقف شود چراکه ادامه اقدامات تروريستي در سوريه نه تنها به نفع مردم سوريه نيست بلکه امنيت منطقه را نيز به خطر مي اندازد.مهمانپرست با اشاره به پيشنهاد لاريجاني در مورد سوريه اضافه کرد : براي رسيدن به نقطه مطلوب که مناسب شرايط داخلي سوريه باشد ممکن است دوستان طرح هاي مختلفي را ارائه کنند اما طرح کلي ايجاد فضاي مناسب براي گفت وگو ميان دولت و بخشي از مخالفان است که براي رسيدن به اين هدف به نظر ما بهترين راه حل طرح آقاي کوفي عنان است که در اين باره رايزني هاي خود را با ديگر کشورها در دستور کار داريم.

طرح عنان شکست نخورده است

سخنگوي دستگاه سياست خارجي کشورمان در مورد جزئيات پيشنهادهاي ايران به 1+5 در مورد بحران هاي منطقه اي از جمله سوريه و احتمال به شکست انجاميدن طرح کوفي عنان گفت: طرح ما در مورد سوريه، در شرايط فعلي حمايت از طرح آقاي عنان به عنوان بهترين راهکارموجود است و مذاکراتي هم که تاکنون با نماينده ويژه سازمان ملل در امور سوريه انجام شده در همين راستا بوده ، ضمن اين که توافقي هم که براي تمديد حضور ناظران بين المللي انجام شد، به معناي اين است که طرح آقاي عنان در حال پي گيري است. مهمانپرست تاکيد کرد : طرح کوفي عنان شکست نخورده هرچند جرياناتي به دنبال شکست اين طرح و برقرار نشدن امنيت در سوريه هستند و براي موفقيت طرح عنان بايد جلوي مداخلات خارجي گرفته شود.

 

اسرائيل مجرم اصلي ترور رهبران فلسطيني و دانشمندان ايران

دستيار ويژه وزير امور خارجه در مورد اتهامات رژيم صهيونيستي به کشورمان در حادثه بمب گذاري در اتوبوس جهانگردان اسرائيلي نيز گفت : اين فرار روبه جلوي صهيونيست ها سابقه داشته در حالي که آن ها خود در ترور رهبران فلسطيني و دانشمندان ايراني نقش واضحي داشته اند.وي افزود : ما با هرگونه حادثه تروريستي که جان انسان هاي بي گناه را به خطر اندازد مخالف هستيم و از جمله حادثه اخير در بلغارستان را هم بلافاصله محکوم کرديم.

 

غربي ها با فشارهاي سياسي امنيت انرژي را به خطر انداخته اند

در ادامه اين نشست خبري خبرنگاري در مورد اتهام غربي ها عليه کشورمان در ايجاد اختلال در امر انرژي جهان پرسيد که سخنگوي وزارت خارجه در پاسخ با بيان اين که اين حرف ها داراي اساس و منطقي نيست، افزود : اين غربي ها هستند که با فشارهاي سياسي خود عليه شرکت هاي نفتي ، امنيت عرضه انرژي و تعادل بازار را بر هم مي ريزند ؛ اما ايران بارها اعلام کرده با تمام توان در ايجاد امنيت بازار انرژي تلاش خواهد کرد و در مقابل برهم زنندگان بازار با تدبير عمل خواهد کرد.

 

پي گيري مسائل ميانمار توسط سفارت ايران در تايلند

سخنگوي دستگاه ديپلماسي کشورمان در مورد آخرين اقدامات وزارت خارجه در زمينه فجايع عليه مسلمانان در ميانمار نيز گفت: حادثه اين کشور باعث تاثر جهان اسلام شد وما بلافاصله در اين باره موضع گيري داشتيم و از مقامات ميانمار خواستيم حقوق مسلمانان ميانمار را رعايت کند.وي اضافه کرد : تماس هايي با مقامات دولت ميانمار داشته ايم و در حال پي گيري هستيم البته 2 کشور در پايتخت هاي همديگر سفارتخانه ندارند و مسئوليت اين کار را سفارت ايران در تايلند برعهده دارد هرچند طبق اخبار رسيده وضعيت در اين کشور از گذشته آرام تر شده است.

 

وزارت خارجه دستورکار اجلاس سران عدم تعهد را آماده مي کند

خبرنگار ديگري از اقدامات وزارت خارجه در زمينه برگزاري اجلاس جنبش عدم تعهد از سخنگوي وزارت خارجه پرسيد که وي در پاسخ گفت : اين اجلاس که از 5تا 10 شهريورماه سال جاري برگزار مي شود شامل 3 بخش است که مذاکرات کارشناسان در 5 و 6 شهريور، نشست وزيران امورخارجه در 7و8شهريور و اجلاس سران در 9و 10شهريورماه برگزار خواهد شد و وزارت خارجه به عنوان متولي اصلي کار محتوايي نشست خواهد بود و دستورکار و مباحث مورد نظر را وزارت خارجه دنبال مي کند ضمن اين که مسئوليت برگزاري نشست کارشناسان و وزيران امور خارجه بر عهده وزارت خارجه است و آماده کردن دستورکار براي اجلاس سران را هم پي گيري مي کند.

 

طرح ادعاهاي بي اساس مشکلات مردم يمن را حل نمي کند

در ادامه اين نشست خبري سخنگوي دستگاه ديپلماسي کشورمان در خصوص اتهام جاسوسي که رئيس جمهور موقت يمن به ايران نسبت داده ، ضمن رد اين ادعاها ، تصريح کرد : مسائل داخل يمن بايد متوجه موضوعات داخلي و اصلي اين کشور که مطالبات مردم است باشد و طرح اين ادعاها مشکلات اين کشور را حل نمي کند.

 

هدف از گفت وگوهاي ايران و 1+5 نزديک شدن ديدگاه‌هاي دو طرف است

خبرنگاري از مهمانپرست در مورد دستاوردهاي احتمالي نشست معاونين ايران و 5+1 پرسيد که وي پاسخ داد : در اين مذاکرات پيشنهادهاي جمهوري اسلامي براي گفت وگوها کاملا روشن بيان شده و پيشنهادهاي طرف مقابل نيز شنيده شده اما هدف از اين مذاکرات نزديک شدن ديدگاه ها و رسيدن به يک تفاهم مورد قبول دو طرف است .سخنگوي وزارت امورخارجه تصريح کرد : اگر اين مذاکرات به نتيجه مناسبي برسد که در يک دوره زماني هم نگراني هاي طرف مقابل رفع شود و هم حقوق ما به طور کامل حفظ شود مي توان به آينده آن اميدواربود؛ علاوه بر اين ما هم اعلام کرديم که اقداماتي را انجام مي دهيم تا همکاري ما با آژانس به شکل خوبي ادامه يابد.

 

پيگيري غرامت قرار داد اس 300 روال عادي خود را طي مي کند

سخنگوي دستگاه ديپلماسي در پاسخ به سوال ديگري درباره آخرين وضعيت شکايت ايران از روسيه براي دريافت غرامت سامانه موشکي اس 300 اظهار داشت: مسائل مربوط به قرارداد فروش سامانه اس 300 روند عادي و طبيعي خود را طي مي کند و مشکلي در اين زمينه وجود ندارد.

 

اتباع ايراني که نيازي به حضور آن ها در سوريه نبود را به کشور برگردانديم

مهمانپرست در خصوص اقدام وزارت خارجه در انتقال ايرانيان از سوريه نيز گفت : با توجه به تلاش هاي انجام شده براي نا امن کردن دمشق ما نيز مسائل ايمني را به اتباع خود در اين کشور گوشزد کرده و کساني را که نيازي به حضور آن ها نبود بازگردانديم .وي در مورد وضعيت زائران ايراني نيز اظهار داشت : مسافرت به سوريه از طريق مرزهاي زميني قطع شده و پروازهاي هوايي نيز کاهش يافته است.سخنگوي وزارت خارجه تاکيد کرد : حفظ ايمني و جان اتباع ايراني براي ما مهم است اما اوضاع دمشق نسبتا آرام شده و اقدامات مقامات سوري در سطح خوبي انجام شده و فکر مي‌کنيم مردم و ارتش سوريه توانايي براي دفاع از کشورشان دارند.وي خطاب به کشورهاي مداخله گر در امور سوريه تصريح کرد : نا امني در سوريه نا امني در منطقه را به دنبال خواهد داشت و کساني که به ايجاد ناامني در سوريه کمک مي کنند بايد آماده تحمل تبعات آن در کشورهاي خود باشند.دستيار ويژه وزير امورخارجه در مورد سفر هيئت عالي رتبه اقتصادي سوريه به تهران نيز گفت : موضوع همکاري هاي ايران و سوريه چارچوب خود را دارد و طبق برنامه انجام مي شود و برنامه هيئت هاي اقتصادي بر اساس پروژه هاي طرح شده ادامه دارد.

 

اجاره زمين کشاورزي به قطر واقعيت ندارد

مهمانپرست در پاسخ به سوالي در مورد خبرهاي منتشر شده در مورد اجاره زمين به قطر و افغانستان براي کارهاي کشاورزي با بيان اين که سرمايه گذاري در بخش کشاورزي کاري معمول بوده و ما از طرح هايي که در چارچوب سياست هاي جمهوري اسلامي باشد حمايت مي کنيم، افزود : يکي از روش هاي سرمايه گذاري کشاورزي اجاره زمين است اما خبرهايي که در مورد اجاره زمين توسط قطر منتشر شده واقعيت ندارد.

 

فرستاده ويژه رئيس جمهور براي سفر به مصر هنوز مشخص نشده است

سخنگوي وزارت خارجه در ادامه نشست هفتگي با خبرنگاران درباره ارسال دعوت نامه براي محمد مرسي رئيس جمهور مصر به منظور شرکت در نشست سران عدم تعهد در تهران، اظهار داشت: هنوز فرستاده ويژه رئيس جمهور کشورمان اعزام نشده و هر وقت زمان و فردش قطعي شود اطلاع رساني لازم صورت مي گيرد.

 

شيطنت برخي رسانه هاي غربي و عربي در دور نگاه داشتن ايران و مصر

خبرنگاري از سخنگوي وزارت امور خارجه درباره اخبار منتشر شده درباره دستور رئيس جمهوري مصر براي صادر نکردن رواديد براي اتباع ايراني و عراقي پرسيد که وي ضمن رد اين ادعا گفت: اخباري که در اين زمينه منتشر مي شود، فاقد اعتبار لازم است و به نظر مي رسد برخي جريانات رسانه اي به آن دامن مي زنند. مهمانپرست با بيان اين که برخي جريانات به دنبال دور نگاه داشتن مسلمانان از يکديگر هستند، افزود: فعاليت برخي رسانه هاي عربي و غربي براي دور نگاه داشتن 2 ملت ايران و مصر از يکديگر است.



سخنگوي شوراي نگهبان:
واگذاري اجراي انتخابات به نهادي غير از دولت اجرايي نيست اما امکان تغيير سيستم اجرا وجود دارد
خراسان - مورخ چهارشنبه 1391/05/04 شماره انتشار 18176

سخنگوي شوراي نگهبان طرح مسايلي درباره‌ واگذاري اجراي انتخابات به نهادي غير از دولت را طرح‌هاي سياسي خواند که قابليت اجرا ندارد اما او تاکيد کرد که امکان نظارت بيشتر يا تغيير مکانيزم برگزاري انتخابات در درون دولت از وزارت کشور به وزارتخانه‌اي ديگر اجرايي است.پيش از اين معاون رئيس جمهور و رئيس ستاد انتخابات در واکنش هاي جداگانه به مخالفت با پيشنهاد تغيير نهاد برگزارکننده انتخابات پرداخته بودند.به گزارش ايسنا، عباسعلي کدخدايي در ارزيابي از اين موضوع که آيا با قوانين عادي مي‌توان اجراي انتخابات را به نهاد ديگري واگذار کرد؟ گفت: اصل 99 قانون اساسي بحث نظارت بر انتخابات را مطرح کرده و در مورد اجرا حکمي ندارد، در حقيقت اصل 99 قانون اساسي مرتبط بر اجرا نيست و فقط احکام نظارت بر انتخابات را بيان کرده است. قانون اساسي در مورد اجرا حکمي ندارد.عضو حقوقدان شوراي نگهبان تصريح کرد: اين که به طور کلي سوال شود آيا اجراي انتخابات مي‌تواند به نهاد ديگري واگذار شود، شايد پاسخ مثبت باشد اما با توجه به اقتضائات جامعه، فضاي اداري و حاکميت کشور بايد روشن‌تر نسبت به اين مسئله، موضوع را تبيين کرد. کدخدايي افزود: طبق قانون اساسي بحث اجرا بر عهده قوه مجريه است. همان طور که تقنين از جمله وظايف انحصاري مجلس شوراي اسلامي و قضا از وظايف انحصاري قوه قضاييه است. در اين سه حوزه هيچ کدام قوا نبايد دخالتي در کار يکديگر داشته باشند. اين يک برداشت عمومي از اصول مختلف قانون اساسي است. وي گفت: اما اگر سوال اين باشد که ما اجرا را از نهاد وزارت کشور گرفته و به وزارتخانه ديگر بدهيم شايد بگويم پاسخ مثبت است اما بايد توجه داشت که وزارت کشور در گذشته وزارت داخله بود و تمام امور حاکميتي از جمله انتخابات را در اين مقوله را عهده‌دار بود. بنابراين در طول ساليان گذشته زماني که دولت مدرن در ايران شکل گرفت، شاهد بوديد که انتخابات و اينگونه امور سياسي برعهده وزارت کشور بوده است. سخنگوي شوراي نگهبان يادآور شد: اما اينکه بخواهيم از وزارت کشور بگيريم و به يک بخش ديگري از دولت بدهيم اين موضوع با رويه گذشته و جاري در کشور همخواني ندارد. البته مانع قانون اساسي ندارد اما بايد ديد مطلوب هم هست؟ شايد مطلوب نباشد. وي در پاسخ به اين سوال که اگر قرار باشد اجراي انتخابات از قوه مجريه گرفته و به نهاد ديگري واگذار شود آنگاه اين موضوع با قانون اساسي مغايرت پيدا خواهد کرد؟ گفت: اگر اجراي انتخابات را به مفهوم وظايف اجراي قوه مجريه تلقي کنيم طبيعتاً نمي‌توانيم آن را از قوه مجريه سلب کنيم. اما بحثي که برخي افراد مطرح مي‌کنند شايد سلب اختيار دولت و قوه مجريه نباشد و بيشتر بحث آنها به نوعي نظارت بر انجام وظايف دولت باشد و لذا پيشنهادهايي مانند کميسيون ملي انتخابات، هيئت ملي انتخابات و اسامي از اين قبيل را مطرح مي‌کنند. کدخدايي خاطرنشان کرد: ظاهرا هدف آنها اين است که به گونه‌اي نظارتي بر عملکرد دولت در امر انتخابات داشته باشند. قطعاً اگر بخواهيم انتخابات را يک امر اجرايي تلقي کنيم و اجرا نيز از جمله وظايف قوه مجريه باشد؛ ما نمي‌توانيم اين را از قوه مجريه سلب و به نهاد ديگري واگذار کنيم.وي در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينکه به نظر مي‌رسد طرح مباحثي در خصوص تغيير نهاد برگزار کننده انتخابات تا حدودي سياسي است، گفت: انتخابات يک امر سياسي است و طبيعتا گروه‌ها و جناح‌هاي گوناگون اين فضا را دامن مي‌زند اين که به عنوان حقوقدان ارزيابي داشته باشند که اين کار، يک کار سياسي است يا خير؟ اکنون نمي‌توانم ورود کنم. به هرحال طبيعت مباحث انتخابات همين مسائل نيز است و ما نبايد بهراسيم از اينکه نظر مخالفي مطرح شد. عضو حقوقدان شوراي نگهبان يادآور شد: به عنوان مثال اگر گفتند يکي از وظايف شوراي نگهبان را اين شورا انجام ندهد، اگر قانون اساسي اصلاح شود ما نيز اصراري نداريم که اين کار حتماً در شوراي نگهبان انجام شود. طبيعتاً نبايد خيلي حساسيت داشته باشيم، بايد اجازه دهيم نظرات مختلف مطرح شده و هر کدام از روش‌هايي که به صلاح مملکت است انجام شود.

 

اصلاح قانون انتخابات در مجمع تشخيص ادامه دارد

کدخدايي در ادامه در پاسخ به اين سوال که قانون فعلي انتخابات داراي چه اشکالاتي است و ضرورت اصلاح آن تا چه ميزان وجود دارد؟ تصريح کرد: قانون انتخابات در اوايل انقلاب تدوين شده است و طبيعتا فضاي سياسي که در دهه 60 وجود داشت با فضاي سياسي که در دهه 90 وجود دارد، متفاوت است. کدخدايي با اشاره به شرايط ثبت نام و تبليغات کانديداها با بيان اينکه انتخابات مجلس و رياست‌جمهوري در بحث اجرا تفاوت چنداني با يکديگر ندارند، خاطرنشان کرد: نظام انتخاباتي که امروزه با آن انتخابات برگزار مي‌کنيم با توجه به شرايط زمان، فضاي سياسي و تعداد کثيري از ثبت‌نام ‌کنندگان کافي نيست.وي در پاسخ به اين سوال که چندي پيش مقام معظم رهبري به مجمع تشخيص مصلحت نظام براي تصويب سياست‌هاي کلي انتخابات دستوري داده‌اند، گفت: در تمديد احکام جديد براي اعضاي محترم مجمع تشخيص مصلحت نظام و دوره جديد اين مجمع، مقام معظم رهبري دستور دادند که کارهاي کارشناسي روي تعدادي از مباحث کلان کشور در قالب سياست‌هاي کلي صورت گيرد از جمله نظام قانونگذاري و نظام انتخابات. سخنگوي شوراي نگهبان يادآور شد: تا جايي که اطلاع دارم در مجمع تشخيص مصلحت نظام کميسيون‌هايي تشکيل شد، يک نوبت نيز از شوراي نگهبان و وزارت کشور دعوت شد تا نظراتشان را اعلام کنند. ظاهرا کار همچنان ادامه دارد و قطعا اگر به نتيجه برسند در صحن مجمع مطرح مي‌شود و پس از اينکه به تاييد مقام معظم رهبري برسد مي‌توان بر اساس آن قانون عادي وضع کرد.

 

نسبت به اصلاح قانون انتخابات اصرار داريم

کدخدايي در پاسخ به اين سوال که آيا شوراي نگهبان طرح اصلاح قانون انتخابات را پيش از انتخابات رياست‌جمهوري لازم مي‌داند يا خير؟ گفت: ما در اين زمينه مصر هستيم و چندين سال است که اين موضوع را مطرح مي‌کنيم و علنا از دولت و مجلس درخواست کردم که در اين زمينه اقداماتي صورت گيرد اما اينکه چه زماني اين کار انجام شود قطعا بايد در زمان کافي باشد و عجولانه به اصلاحات نپردازيم زيرا تجربه نشان داده هر گاه قانون را عجولانه اصلاح کرده‌ايم، نتيجه مثبتي نگرفته‌ايم. اين عضو حقوقدان شوراي نگهبان تصريح کرد: هر چه زودتر قانون انتخابات چه در بخش رياست‌جمهوري و چه در بخش مجلس شوراي اسلامي اصلاح شود و اصلاحات جامع و کامل باشد، انتخاباتي شفاف و بي‌دغدغه‌ خواهيم داشت. وي تصريح کرد: بايد توجه کرد که رجال مذهبي و سياسي چه کساني مي‌توانند باشند و از ميان اين رجال، کساني که داراي شرايط هستند بايد انتخاب شوند. فکر مي‌کنم اين موضوع اندکي مورد بي‌توجهي قانونگذار در زمان خود قرار گرفته است. اينکه اين موضوع روشن‌تر بيان شود در عمل ما را با مشکلات کمتري مواجه مي‌کند. در ادامه، مجري برنامه با اشاره به بحث آيت‌ا... يزدي مبني بر اينکه حتي در انتخابات رياست‌جمهوري بحث خواندن و نوشتن کفايت مي‌کند، از سخنگوي شوراي نگهبان خواستار توضيح شد که وي خاطرنشان کرد: واقعيت اين است که در شرايط انتخاب‌شوندگان و انتخاب‌کنندگان به ويژه براي انتخابات رياست‌جمهوري شرط سواد را نداريم. فرض بر اين است که وقتي مي‌گوييم رجال مذهبي ـ سياسي، فرد از سواد کافي برخوردار باشد. وي افزود: يکي از مکانيزم‌هاي ايجاد اطمينان و اعتماد، اعمال نظارت است.اگر شما به يک مرجعي اعتماد کرديد و اختيارات به آن داديد، اين اختيارات بايد جامع و به گونه‌اي باشد که بتواند پاسخگوي من و شماي شهروند باشد. اگر اين نظارت جامع و موثر باشد، اسم و لفظ آن را هر چه بگذاريد، ما هم قبول داريم.



نشست معاونان جليلي و اشتون در استانبول برگزار شد

خراسان - مورخ چهارشنبه 1391/05/04 شماره انتشار 18176
نويسنده: گروه سياسي political@khorasannews.com
نتانياهو: تحريم ها عليه ايران ثمربخش نبوده است

علي‌ باقري و هلگا اشميد، معاونان جليلي و اشتون ساعت 10 به وقت محلي روز سه‌شنبه در استانبول براي ايجاد تفاهم و هماهنگي ميان ديدگاه‌ها‌ي ايران و 1+5 و زمينه‌سازي براي گفت‌‌وگوي تلفني کاترين اشتون، رييس سياست خارجي اتحاديه اروپا و سعيد جليلي، مذاکره‌کننده ارشد ايران ديدار کردند. به گزارش ايسنا، در مذاکرات مسکو که 29 و 30 خرداد برگزار شد، ايران و 1+5 توافق کردند براي از سرگيري مذاکرات ابتدا هيئت‌‌هاي کارشناسي با يکديگر گفت‌‌وگو کنند و در صورت مثبت بودن گفت‌وگوها معاونان اشتون و جليلي براي برخي هماهنگي‌ها گفت‌وگو کنند و در نهايت کاترين اشتون و سعيد جليلي با يکديگر تماس مي‌گيرند.تا زمان تنظيم اين خبر از جزئيات مذاکرات معاونين جليلي و اشتون خبري منتشر نشد.علي باقري را در اين سفر حميدرضا عسگري، عضو تيم مذاکره کننده ايران با 1+5 همراهي مي‌کند. دفتر کاترين اشتون، رييس سياست خارجي اتحاديه اروپا در بيانيه‌اي درباره ديدار هلگا اشميد و علي باقري اعلام کرد: اين ديدار به اين منظور انجام مي‌شود تا دو طرف درباره "احتمال ديداري در آينده در سطح سياسي" با يکديگر صحبت کنند. بر اساس اين گزارش، چنان چه نظر دو طرف بر اساس نشست کارشناسي تامين شود و چارچوبي مشخص به دست آيد، گفت‌وگوي‌ تلفني جليلي و اشتون صورت مي‌گيرد. ايران پيشنهادش را در قالب پنج محور در قالب موضوعات هسته‌اي و غيرهسته‌يي به 1+5 در بغداد و نيز مسکو ارائه کرد.

مهمانپرست: بايد منتظر نتيجه مذاکرات باشيم

در همين حال رامين مهمان‌پرست در نشست هفتگي‌اش با خبرنگاران در روز سه‌شنبه با اشاره به ديدار معاونان اشتون و جليلي در استانبول گفت: طبيعتا موضوعات مختلفي که در پيشنهاد‌هاي دو طرف قبلا طرح شده است در اين مذاکرات دنبال خواهد شد. هدف، نزديک کردن ديدگاه موجود و پيشنهاداتي است که ايران و 1+5 ارائه کرده‌اند. بايد منتظر باشيم و نتيجه مذاکرات را ببينيم. سخنگوي وزارت امور خارجه کشورمان هم‌چنين در پاسخ به سوالي مبني بر اين‌که چه انتظاري از اين نشست داريد؟ گفت: ‌پيشنهادات ايران براي گفت‌وگو‌ها کاملا مطرح شده و به اطلاع نمايندگان 1+5 رسيده است؛ البته طرف مقابل هم پيشنهاداتي داشته است. هدف از اين مذاکرات رسيدن به تفاهم قابل قبول دو طرف است. مهمان‌پرست افزود: اگر اين مذاکرات نتيجه مشخصي داشته باشد که هم در يک دوره زماني نگراني‌هاي طرف مقابل برطرف شود و هم حقوق ما کاملا تامين شود بهترين شکل مسئله خواهد بود. او ابراز اميدواري کرد که اين امر به همين شکل دنبال شود؛ آن‌چه که نمايندگان 1+5 هم قبلا عنوان کرده‌اند به صورت شفاهي به رسميت شناختن حقوق هسته‌اي ايران در زمينه فعاليت‌هاي صلح‌آميز بوده است و "اميدواريم به صورت مشخص، رسمي و کامل در اين مذاکرات، اين موضوع به صورت يکي از نتايج گفت‌و‌گوهاي امروز مطرح شود."

سخنگوي وزارت امور خارجه کشورمان هم‌چنين گفت: ما هم آمادگي خود را اعلام کرده‌ايم که اقداماتي را دنبال کنيم تا همکاري‌‌هاي ما و آژانس به بهترين شکل ادامه پيدا کند و نگراني‌هايي هم که طرف مقابل ما مطرح مي‌کند برطرف شود. اميدواريم در اين نشست ديدگاه‌‌هاي دو طرف به هم نزديک شود.

 

نتانياهو: تحريم‌ها عليه ايران نتيجه بخش نبوده است

از سوي ديگر در آستانه اين مذاکرات مقام هاي اسرائيلي جوسازي خود عليه برنامه هسته اي ايران را شدت بخشيده اند در همين زمينه به گزارش مهر به نقل از روزنامه الحيات ، "بنيامين نتانياهو" در جمع برخي دانشجويان در سرزمين‌هاي اشغالي اظهار داشت: تا به امروز تحريم‌ها عليه ايران به نتيجه مورد نظر که توقف برنامه هسته اي اين کشور است، نرسيده است. در همين حال به گزارش فارس به نقل از سي ان ان، شيمون پرز رئيس رژيم صهيونيستي با متهم کردن ايران و حزب ا... در زمينه حمله به اتوبوس حامل گردشگران در بلغارستان گفت: اسرائيل اطلاعات لازم در زمينه حمله تروريستي به اتوبوس حامل گردشگران در بلغارستان را در اختيار دارد و طرح‌هاي بيشتري عليه اسرائيل به عنوان بخشي که وي از آن "جنگ آشکار" عليه اسرائيل نام برد طرح ريزي شده است. پرز در پاسخ به اين سوال که آيا اين حملات پاسخ ايران براي انتقام حملات تروريستي عليه دانشمندان هسته‌اي ايراني که تهران تل آويو را عامل آن مي‌داند نيست، گفت: اسرائيل هرگز ادعا نکرده است که در ترور دانشمندان ايران نقش داشته است. اما وي تاکيد کرد که اسرائيل حق دارد از کشتار شهروندانش جلوگيري کند.

 

شائول موفاز: ماجراجويي نظامي عليه ايران آينده اسرائيل را تهديد مي کند

اين در حالي است که به گزارش مهر به نقل از "رويترز" ، " شائول موفاز" رهبر فعلي مخالفان دولت رژيم صهيونيستي که تا هفته قبل اصلي ترين شريک سياسي و معاون "نتانياهو" نخست وزير رژيم صهيونيستي بود به وي هشدار داده است که در صورت ماجراجويي نظامي عليه ايران از آن حمايت نخواهد کرد. وي که رهبر حزب "کاديما" اصلي ترين رقيب دولت است، گفته است : کاديما از هرگونه ماجراجويي نظامي نتانياهو عليه ايران که آينده پسران ، دختران و شهروندان اسرائيلي را به مخاطره خواهد انداخت حمايت نخواهد کرد.

وزير انرژي آفريقاي جنوبي: با وجود تحريم ها، واردات نفت از ايران را ادامه مي دهيم

آفريقاي جنوبي بر عزم خود براي تداوم واردات نفت از ايران به رغم تحريم‌هاي آمريکا تاکيد کرد. به گزارش ايسنا ديپو پيترز، وزير انرژي آفريقاي جنوبي تاکيد کرد که توقف واردات نفت از ايران براي آفريقاي جنوبي بسيار پرهزينه خواهد بود و مشکلات زيادي را براي اين کشور ايجاد خواهد کرد زيرا يکي از پالايشگاه‌هاي اصلي آفريقاي جنوبي تنها با نفت خام ايران سازگار است. به گزارش پرس تي وي، براساس اين گزارش پيترز همچنين اعلام کرد که پريتوريا حدود 26 درصد نفت مورد نياز خود را از ايران وارد مي‌کند که 80 درصد اين مقدار براي توليد بنزين مورد استفاده قرار مي‌گيرد.



http://www.sharghnewspaper.ir/PaperCut/91-05-03/37784.jpg

  • رییس کمیسیون اقتصادی:
  • قیمت‌ها را به قبل از «گرانی» باز می‌گردانیم

  • شرق: مجلس براي مقابله با گراني به تكاپو افتاده است. كميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي طرحي را آماده كرده است كه احتمالا تا هفته آينده به صحن علني ارايه مي‌كند. «ارسلان فتحي‌پور» رييس كميسيون اقتصادي مجلس جزييات بيشتري از اين طرح را در اختيار شرق قرار داده است. فتحي‌پور مي‌گويد با اجرايي شدن طرح كميسيون اقتصادي مجلس گراني مهار مي‌شود و قيمت ما به پيش از زمان بالا گرفتن موج اخير گراني بازمي‌گردد.
    گويا كميسيون اقتصادي مجلس طرحي را براي مقابله با گراني آماده كرده است. اين خبر درست است؟
    بله! ما در كميسيون اقتصادي طرحي را نهايي كرده‌ايم كه بشود گراني‌ها را كنترل كرد.
    قرار است اين طرح در اختيار دولت قرار گيرد؟
    خير! ما طرح مقابله با گراني كميسيون اقتصادي را به مركز پژوهش مجلس تقديم مي‌كنيم تا راجع به آن بحث و تبادل‌نظر شود و پس از آن در هفته آينده اين طرح را در كيمسيون اقتصادي نهايي مي‌كنيم. بعد هم آن را در صحن علني مورد بررسي قرار مي‌دهيم.
    طرح مقابله با گراني را با قيد فوريت به مجلس تحويل مي‌دهيد؟
    بله! با قيد يك فوريت طرح مقابله با گراني را تقديم مجلس مي‌كنيم.
    و چقدر به تاثير اين طرح بر گراني‌ها اميدواريد؟
    ما در كميسيون اقتصادي خيلي اميدواريم كه اين طرح بتواند گراني را مهار كند.
    چرا؟
    چون كار كارشناسي دقيق و منسجمي روي طرح مقابله با گراني‌ها در كميسيون اقتصادي انجام شده است. ما بيش از يك ماه است كه روي اين طرح كار كارشناسي مي‌كنيم.
    و جزييات طرح كميسيون اقتصادي مجلس براي مهار گراني چيست؟
    حمايت از توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه، سامان‌دهي بحث ارز در كشور، ايجاد محدوديت‌هايي براي پرداخت ارز به كالاهاي غيرضروري و ارزهاي مسافرتي و تامين كالاهاي اساسي، جزييات اين طرح است.
    و با توجه به اين جزيياتي كه اعلام كرديد، آيا اين طرح مي‌تواند گراني را مهار كند!
    طرح مجلس حتما مي‌تواند گراني را مهار كند و تاثيرگذار است. مهار گراني شدني است. اگر كسي هم مي‌گويد نمي‌شود گراني را كنترل كرد، اين ضعف آن فرد است.
    و اگر اين طرح در مجلس تصويب شود و دولت هم آن را اجرا كند قيمت‌ها به چه حدي مي‌رسد؟
    قيمت‌ها برمي‌گردد به قيمت‌هاي قبل از اين موج گراني.
    با دولت براي همراهي كردن هماهنگي شده؟
    ما اين طرح را قانوني مي‌كنيم و دولت بايد آن را اجرايي كند.
    و اين طرح به نوعي پذيرش موج گرانيست؟
    بله، گراني هست و نمي شود آن را انكار كرد.

 



هاشمی رفسنجانی:

ایران خواهان تقویت همبستگی همه طرف‌ها در داخل فلسطین است

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با ابراز تأسف شدید از بی‌تفاوتی مجامع بین‌المللی در قبال کشتار مسلمانان بی‌گناه میانمار گفت: از کلیه کشورهای اسلامی و آزاده جهان انتظار می‌رود در برابر عملیات نسل‌کشی تروریستی در میانمار علیه مسلمانان بی‌پناه واکنش نشان دهند و به کمک مردم مظلوم این کشور بشتابند.

به گزارش (ایسنا)، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در دیدار «صلاح زواوی» ـ سفیر فلسطین در جمهوری اسلامی ایران ـ سرنوشت فلسطین را موضوع همیشگی جهان اسلام، منطقه و جمهوری اسلامی ایران خواند و با ابراز خرسندی نسبت به گسترش وحدت و همدلی میان گروههای مختلف فلسطینی افزود: نزاع و اختلاف میان گروههای فلسطینی و نیز جهان اسلام، خواست همیشگی رژیم صهیونیستی و دنیای استکباری است و لازم است وحدت نسبی به وجود آمده میان فلسطینیان حفظ شود و گسترش یابد.

وی، گفت‌وگو و تفاهم را مسیر صحیح و عقلانی رفع برخی اختلافات موجود میان گروههای گوناگون حاضر در صحنه فلسطین خواند و تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره از وحدت فلسطینی‌ها حمایت کرده و خواهان تقویت همبستگی همه طرف‌ها در داخل فلسطین است و نباید اقدامی انجام شود که همدلی و وحدت فلسطینی‌ها در مقابل رژیم غاصب صهیونیستی خدشه‌دار شود.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، بیداری اسلامی در منطقه را امری مبارک و نوید دهنده آینده‌ای بهتر برای کشورهای اسلامی خواند و با اشاره به تلاش استکبار جهانی، رژیم صهیونیستی و دنباله‌های آنان در منطقه برای تشدید اختلاف میان کشورهای اسلامی و نیز میان شیعه و سنی، تأکید کرد: هیچ‌کس در منطقه بیش از رژیم غاصب صهیونیستی از اختلاف میان کشورهای اسلامی بویژه شیعه و سنی خوشحال نخواهد شد و زمامداران دنیای اسلامی باید تلاش کنند فرصت مداخله و ضربه به کیان اسلام به دشمنان ندهند.

هاشمی رفسنجانی با ابراز تأسف شدید از بی‌تفاوتی مجامع بین‌المللی در قبال کشتار مسلمانان بی‌گناه میانمار گفت: از کلیه کشورهای اسلامی و آزاده جهان انتظار می‌رود در قبال عملیات نسل‌کشی تروریستی در این کشور علیه مسلمانان بی‌پناه واکنش نشان دهند و به کمک مردم مظلوم میانمار بشتابند.

بر اساس این گزارش، در ابتدای این دیدار، صلاح زواوی ـ سفیر فلسطین در جمهوری اسلامی ایران ـ با تشریح اوضاع منطقه و فلسطین، از حمایت‌ها و تلاش‌های جمهوری اسلامی ایران در ایجاد وحدت و تفاهم میان فلسطینیان تقدیر کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران و فلسطین تاریخ مشترکی در مبارزه با اشغالگری رژیم غاصب صهیونیستی داشته‌اند و مقاومت فلسطین همواره مستظهر به حمایت معنوی جمهوری اسلامی ایران بوده است.

وی به تلاش‌های اسرائیل برای یهودی‌سازی قدس شریف اشاره کرد و با تأکید بر لزوم وحدت هرچه بیشتر کشورهای اسلامی و منطقه در برابر توطئه‌های رژیم صهیونیستی افزود: گسترش اختلافات میان کشورهای اسلامی، اسرائیل را در رسیدن به اهدافش در مقابل مردم فلسطین و جهان اسلام یاری می‌کند.

انتهای خبر/ قدس آنلاین / کد خبر:


 

سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس در گفتگو با قدس انلاین

برگزاری جلسات ویژه برای اختلاس بزرگ و مطالبات بانکها از دانه درشتها/ پرونده'سلطان گوشت'فعلا در اولویت نیست

قدس آنلاین- قاانی- سخنگوی کمیسیون اصل نودم قانون اساسی مجلس گفت:کمیسیون دو موضوع بررسی مساله اختلاس سه هزار میلیاردی و مطالبات بانکها از دانه درشتها را بررسی می نماید.

مصطفی افضلی فرد در گفت‌و گو با قدس انلاین با بیان این مطلب افزود:کمیسیون بعد از برگزاری جلسات خود برای انتخاب هیات رئیسه و همچنین اصلاح ائین نامه قصد دارد به دلیل شکایات وارد شده دو موضوع بررسی مساله اختلاس سه هزار میلیاردی و مطالبات بانکها از دانه درشتها را با دعوت از وزرای اقتصادی و برخی مدیران عامل بانکها بررسی نماید.
وی تصریح کرد: کمیسیون اصل 90 همچنین کمیته ای ویژه برای بررسی گزارشات مهمی که منافع مردم و امنیت اقتصادی جامعه را بر هم می زند تشکیل داده است.
افضلی فرد در خصوص تشکیل پرونده ای برای"سلطان گوشت" در کمیسیون اصل90 مجلس گفت:این موضوعفعلا در کمیسیون مورد بحث قرار نگرفته است و کمیسیون بر اساس اولویتهایش به بررسی پرونده ها می پردازد.
 

انتهای خبر/ قدس آنلاین / کد خبر: 60458


صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 7 صفحه بعد

 
 
نویسندگان
پیوندها
آخرین مطالب